Akatemia, Kolmonen

KPV Akatemia - Esse IK  2 - 4

Kokkola, Ykspihlaja

Akatemian virheet maksoivat taas

Akatemia ajautui jo viidenteen perättäiseen tappioon, kun Esse IK vieraili Ykspihlajassa. Kärjen kannoilta sarjataulukossa alaspäin valunut Akatemia ja lähes koko kauden putoamisrajan kanssa flirttaillut Akatemia ovat perjantain jälkeen enää kahden pisteen päässä toisistaan.

Venetsialaisperjantain ottelussa Akatemialla oli yksi kauden parhaita kokoonpanoja jalkeilla, ainakin paperilla. Edustuksesta oli jälleen kolme miestä kärjessä Filip Ivanovski, topparina Juhani Pikkarainen ja keskikentällä Harri Heiermann. Lisäksi poikien maaotteluissa esiintyneet B-juniorit Santeri Mäkinen ja Noa Lehtonen olivat ensimmäistä kertaa samanaikaisesti Akatemian aloituskokoonpanossa. Asenteesta tai yrityksen puutteesta ei tätä tappiota tilille saada. Oli vain sellainen ilta ja tulosta pitää kunnioittaa. Esselle kaikki kreditti voitosta.

Akatemia hyökkäsi alusta lähtien leveällä rintamalla ja painoi pelin jatkuvasti Esse IK:n päätyyn. Esse IK ei tästä hätkähtänyt. Joukkue piti pelisuunnitelmansa keskittyneesti mielessään ja ampui pallon sisään neljällä viidestä maalia kohti suuntautuneella laukauksellaan. Kahteen näistä aiheutti maalipaikan Akatemian onnettomat pallonmenetykset.

Akatemia sai peliin hyvän startin. 10.minuutilla hyvän pelin laitapuolustajana pelannut Valtteri Palosaari eteni oikealta päätyyn ja antoi namupassin rankkarialueen rajoille. Santeri Mäkinen tuli oikea-aikaisesti esiin ja sijoitti tarkasti alakulmaan. Sormi nousi maalin merkiksi jo ennen kuin pallo ehti maaliviivan yli, niin hyvin Santtu laukauksensa näki ja sijoitti. Esse kuitenkin kuittasi jo kolme minuuttia myöhemmin kapteeni Jeremias Klemetsin laukauksella vasemmalta päädystä tulleesta syötöstä.

Tuon jälkeen Akatemia haki aktiivisesti uutta johtomaalia. Illan tuhlaajapoika Ivanovskilla oli parikin avopaikkaa laukoa pallo sisään, mutta ei osunut. Lisäksi mies puski kulmurista kertaalleen tolppaan eikä siihenkään maalin eteen jääneeseen irtopalloon osunut Akatemian pelaajaa jatkajaksi. Harri Heiermann puolestaan puski sivuvaparista pallon nätisti sisään, mutta se tuomittiin paitsioksi.

Sitten tuli sysimusta viisiminuuttinen aikavälillä 34 - 39 minuuttia. Lelon ja Juhani Pikkaraisen täydellinen kommunikointikatkos antoi prässänneelle Johan Forsenille avopaikan maalintekoon. Vieraiden johtomaali aiheutti totaalilamaannuksen Akatemian riveissä. Carl Strang ampui kulmurin jälkeen maalinedustaruuhkan läpipallon sisään ja minuuttia myöhemmin Denis Snellman tykitti läheltä yläriman kautta niukasti maalin puolelle. Avustava oli hyvin sijoittunut ja näki pallon käyneen sisällä.

Kolmen maalin takamatka oli tauon jälkeen liian iso kurottava, kun onnikaan ei ollut yhtään matkassa. Akatemia teki tauolla kolme vaihtoa ja Oskari Saviranta, Tobias Wentin ja Lukas Rasmus toivat avausjaksoa parempaa tasapainoa kentälle. Toisaalta eipä Essenkään tarvinnut muuta kuin suojella omaa maaliaan. Jakso pelattiin yhtä maalia. 54.minuutilla Saviranta paineli vasemman puolustajan paikaltaan päätyyn ja antoi kovan syötön maalin eteen. Vauhdilla tilanteeseen tullut Wegye Wegye niittasi pallon sisään.

Puoli tuntia olisi ollut riittävä aika pariin maaliin, mutta eipä vain saatu Essen puolustusta murrettua. Lähimpänä oli Harri Heiermannin kauniisti kiertänyt vapaapotku, joka jäi senttien päähän ja tolppaosumaan. Eikä Ivanovskikaan saanut viidestä metristä kuin pallon taivaan tuuliin.

Rumista lukemista huolimatta Akatemian riveistä löytyi muutama ilonaihe. Joukkueen nuorimmat pelaajat onnistuivat oikein mallikkaasti. B-juniori Santeri Mäkinen onnistuu aina vain paremmin miesten tasolla, Samoin Italian leiriltä palannut Noa Lehtonen, joka piti puolustuksessa laitapakki Palosaaren kanssa oikean kaistan tukossa Essen yrityksiltä.

2 - 4

Esse IK
(1-4)
10'MaaliMäkinen Santeri