Akatemia, Kolmonen

KPV Akatemia - FC Kiisto  1 - 3

Kokkola, Ykspihlaja

Akatemia ei pärjännyt vajaalla

Sarjakärki Kiisto jatkaa edelleen puhtaalla pelillä yhdeksän kierroksen jälkeen. Kolmosessa toisena edelleen oleva KPV Akatemia on jäänyt jo 12 pisteen päähän.

Avausjaksolta poistuttiin 1-1 tilanteessa, mutta Akatemian puolella synkissä tunnelmin, kun edustusjoukkueen pelituntumaa hakenut sopimuspelaaja Benno Hanslian töni itselleen punaisen kortin. Katsomossa olleet edarin valmentaja Niko Kalliokoski ja omistaja Matti Laitinen eivät ainakaan vakuuttuneet Hanslianin näytöistä. Jotta ylivoimaisesti sarjaa hallitseva Kiisto olisi pystytty kunnolla haastamaan, olisi ehdottomasti tarvittu kaikki miehet koko pelin ajaksi kentälle ja siihen pikkuisen tuuriakin matkaan.

Alku näytti kuitenkin hyvältä. Akatemia siirtyi 1-0 johtoon Valtteri Palosaaren osumalla. Kiisto tuli tasoihin 20 minuuttia myöhemmin Roni Jääskän maalilla. Toisen jakson vajaalla pelannut Akatemia ei pystynyt vastaamaan väkivahvan Kiiston peliin, vaan Roni Jääskä teki 53.minuutilla 1-2 , Pelin 71.minuutilla Riku Jääskä ampui rimaan ja pallo kimposi Akatemiaveskari Lelon selästä omaan maaliin.

Akatemian paras kavennusyritys oli Sampo Rintalan tulinen laukaus takaylänurkkaan. Kiiston veskari Matias Jokiniemi kuitenkin venytti yhtä upeasti kätensä väliin. Tobias Wentinin vapaapotku puolestaan kolahti tolppaan ottelun lopussa. Kiistolla oli kuitenkin maalien lisäksi muutama maukas paikka lisämaaleihin ja voitto oli täysin ansaittu.

1 - 3

FC Kiisto
(1-1)
9'MaaliPalosaari Valtteri