B-pojat, P17 Ykkönen

VIFK/YJ - KPV   1 - 4

Botniahalli TN

B-pojille tärkeät 3 pistettä Vaasasta!

KPV:n B-pojat voitti ”kuuden pisteen ottelun” VIFK:ta vastaan numeroin 1-4. Ensimmäisellä puoliajalla KPV painosti voimakkaasti ja piti palloa hallussaan muutamaa VIFK:n lyhyttä hallintajaksoa lukuun ottamatta. KPV siirtyi ottelussa 0-1 johtoon pelin 9. minuutilla kun Elmeri Lahti katkaisi VIFK:n pelinavaamisen ja sijoitti pallon upeasti vasurillaan maaliin. KPV loi hyviä maalintekopaikkoja ja hyökkäsi monipuolisesti. Muun muassa Elmeri Lahden kaukolaukaus osui rimaan, Santeri Mäkinen pääsi läpiajoon ja alkupuoliskolla nähtiin pari vaarallista kulmaa ja vapaapotkua. Tauolle mentiin tilanteessa 0-1. Valmennus ei ollut tyytyväinen tulokseen, mutta pelaamiseen kyllä.

Puoliajalla suoritettiin yksi vaihto ja Oskari Ojala korvasi Filip Holmin. Toisen puoliajan alku näytti, että KPV tulee hallitsemaan peliä. Jo 48. minuutin kohdalla Santeri Mäkinen antoi sivuvaparin, jonka Elmeri Lahti puski sisään (0-2). Ottelu jatkui KPV:n hallinnassa aina 60. minuutille asti, jolloin Elmeri ”Ege” Lahti pääsi viimeistelemään puhtaan hattutempun Rinteen syötöstä.

65 minuutilla Christian Virta tuli kärjestä vaihtoon ja Oskari Melender pääsi kentällä. 69. minuutin kohdalla vastustaja sai kaukaa vapaapotkun, jonka seurauksena pallo löytyi KPV:n verkosta (1-3). Tätä ennen pelin tempo oli laskenut jo huomattavasti ja vaasalaiset pääsivät hieman peliin mukaan. KPV hyökkäsi turhankin aktiivisesti, jolloin VIFK:llekin syntyi mahdollisuuksia hyökätä. Valmennus joutuikin hieman puuttumaan tilanteeseen.

Neljäs ja ottelun viimeinen osuma syntyi usean pelaajan yhteistyöllä (Lehtonen, Mäkinen, Juvila, Melender ja Rinne), jonka päätteeksi Rinne viimeisteli hallitusti sisäterällä ylänurkkaan. Tuuletuksesta näki osuman olleen tärkeä. Tätä ennen Ege oli tullut vaihtoon ja Santeri Mäkinen oli siirtynyt hyökkääjäksi. Vaihdosta tullut Kasper Weizmann tuli laidalle.

Peliä kuvaavaa oli, että KPV hallitsi peliä ja vastustaja joutui rikkomaan toistamiseen. Rikkeet syntyivät pääasiassa KPV:n pelaajien kuljettaessa palloa, jolloin vastustaja joutui useaan kertaan rikkomaan takaapäin. Onneksi pahemmilta loukkaantumisilta vältyttiin ja tulevat pelit keskiviikkona sekä lauantaina päästään todennäköisesti pelaamaan ilman loukkaantumisia. Toivottavasti näihin peleihin saadaan mukaan vielä Wegye.

B-poikien seuraavat ottelut keskiviikkona 6.6. KPV-OTP klo 19 (Santahaka) ja lauantaina 9.6. KPV-SJK klo 19 (Kirkonmäki).

KPV: Pura, Juvila, Mäki, Uski, Mikkola, Mäkinen, Rinne, Lehtonen, Holm (Ojala), Virta (Melender), Lahti (Weizmann)