KuPS vahvempi harjoitusottelussa, KuPS -KPV 3-1

Kups-KPV 3-1 (2-0)

KPV: Myllymäki – Rauhala(Huuhka 29`), Koskimaa, Josimov,Mäki(Myntti 46`), – Byskata, Poutiainen – Hasanzada(Rounaja 46`), Yarosenko, Nissinen(Hasanzada 84`) – Multanen.

Kups: Virtanen – Murillo, Toivomäki, Coulibaly, Räsänen - Pennanen , Mäkelä, Saxman – Purje, Kvasov, Soukouna.

Maalit: 14` Mäkelä rp 1-0 , 18`Soukouna 2-0 , 55` Multanen (Yarosenko) 2-1 , 86`Soukouna 3-1.

Palloveikot avasi ulkopelit Kuopiossa Savon Sanomat areenan hyväkuntoisissa olosuhteissa Isäntäjoukkue Kups:n vieraana.

Ottelun alku oli vieraille hankala ja peli oli vieraiden osalta melkoista hakemista ensimmäiset 30 minuuttia. Kups oli pelin alkuminuutit selkeästi kuskin paikalla ja siirtyikin nopeasti 2-0 johtoon Vihreän vielä hakiessa peliään.

1-0 maali syntyi rangaistuspotkusta joka tuomittiin Joni Mäkelän mentyä nurin kaksinkamppailutilanteessa. Mäkelä asettui itse pallon taakse ja peliväline voimalla ohi Joonas Myllymäen. Vain 5-minuuttia tästä ja Kups katkaisi keskialueella palloveikkojen syötön, nopea kontraus, josta testihyökkääjä Amadou Soukouna läpiajoon. Ranskalainen ei paikasta erehtynyt vaan toimitti pallon läpiajon päätteeksi takanurkkaan.

Kotijoukkueen maalien jälkeen ottelu tasoittui ja vieraat saivatkin puoliajan loppupuolen aikana puolenkymmentä paikkaa josta maali olisi paremmalla viimeistelyllä saatu aikaiseksi. Paikkoja siunaantui pääosin Konstantyn Yaroshenkolle, mutta aina pelivälineen tielle löysi tiensä isäntien maalivahti Otso Virtanen.

Pientä jobinpostia vieraille toi Rauhalan saama tälli, jonka seurauksena vieraat joutuivat tekemään ensimmäisen vaihdon jo 29-minuutilla kun Ville Huuhka korvasi ”Tinken”.

Toiselle puoliajalle KPV suoritti kaksi pelaajavaihtoa, kun Henri Myntti tuli Teemu Mäen tilalle, Milos Josimovin siirtyessä laitapakin tontille. Myös hyökkäykseen haettiin piristystä, kun Oskari Rounaja korvasi debyytissään Aram Hasanzaadan oikealla laidalla.

KPV saikin pelistä vähän paremmin kiinni ja maalitilikin avattiin ottelun 55-minuutilla. Kovassa maalivireessä oleva Kalle Multanen jälleen asialla, kun Yaroshenkon vasemmalta lähtenyt keskitys löysi ” Kiben ” Kups-puolustuksen ja maalivahdin epäröinnin seurauksena.

Maalin jälkeen mentiinkin päästä päähän ja paikkoja avautui molemmille tasaisin väliajoin. KPV:ltä paikoille pääsi vuorotellen Rounaja , Josimov ja Mynttikin. Isännät hätyyttelivät vieraiden maalia useasti kolistaen kahteen otteeseen ylärimaa. Molemmilta joukkueilta hylättiin myös yhdet maalit paitsioliputusten seurauksena.

-”Ottelun alku oltiin kollektiivisesti vaisuja eikä päästy peliin mukaan. Pikkuisen peli parani toisella jaksolla, mutta melkoista hakemista oli kauttaaltaan koko 90- minuuttinen”, valmentaja Niko Kalliokoski harmitteli.

-”Nyt on eka ulkopeli pelattu ja saatu kokemuksia siitä miten peli muuttuu kun tullaan hallinseinien ulkopuolelle. Mittari oli kova, varmasti Suomen top 3 – joukkue, ja siinä mielessä hyvää oppia meille”, Kalliokoski jatkaa.

Vihreä jatkaa kauteen valmistautumista pelaamalla pääsiäisen molemmin puolin.

-”Pelit jatkuu ja seuraavaan puoleentoista viikkoon saadaan kaksi ulkopeliä, niin päästään hyvin jatkaan valmistautumista kohti sarja-avausta”, Kalliokoski päättää.

Seuraavaksi KPV pelaa Santahaan tekonurmella tulevana torstaina 29.3. klo 17.30, kun Hurmos-maljan ensimmäisessä ottelussa Vihreitä isännöin kotijoukkue GBK.

KuPS

3 - 1

(2-0)
55'MaaliMultanen Kalle