Akatemia, KP:n ja Vaasan piirin kolmonen

Korsnäs FF - KPV Akatemia   1 - 1

Petalax 1

KoFF kuumentui Akatemian tasoitettua

Akatemia teki sunnuntaina kauden toiseksi pisimmän vierasreissun, kun KPV:n nuoret pelaajat kävivät sarjakakkonen Korsnäsin vieraana Petolahden kentällä. Tuloksena oli 1-1 tasapeli Akatemian tasoitettua Teemu Mäen vapaapotkumaalilla pelin 82.minuutilla. Teme painoi vasurillaan 20 metristä vastustamattomasti muurin ohi.

Maalin jälkeen sarjan kärkipaikasta haaveillut KoFF alkoi väkisin rymistellä kohti Akatemian maalia ja otteet kovenivat luokattoman paljon. Vielä 90+5 minuutilla kaikuneen päätösvihellyksen jälkeen KoFF:in pelaajat ja taustajoukot kävivät niin kuumina ettei välttämättä se yksi ottelun loppuhetkillä annettu suora punainen kortti jää ainoaksi pelikielloksi.

Tasapelillä KoFF jäi neljän pisteen päähän sarjan kärjessä olevasta VPS-j:stä, jonka muuten Akatemia voitti kauden aikana kaksi kertaa. Akatemia puolestaan on sarjassa kuudentena, kun sarjaa on pelaamatta kaksi kierrosta. Akatemia kohtaa vielä ensi perjantaina kotikentällä putoamista vastaan taistelevan I-JBK:n ja kahden viikon päästä vieraskentällä Sporting Kristinan.

Ottelu oli tasainen ja molemmat hyödynsivät omia vahvuuksiaan. Akatemia oli taitavampi, liikkuvampi ja jaksavampi. KoFF tukeutui erikoistilanteisiinsa sekä kovaan fyysiseen peliin puolustaessaan tilanteita eteenpäin ja pyrkien vastustajan etupuolelta katkoihin. Akatemian puolustuslinjassa Daw Malwal, Elmer Kääntä ja Teemu Mäki eivät antaneet yhtään periksi ja etenkin Daw paini KoFF:in parhaan maalintekijän Kevin Storforsin kanssa oli hienoa katseltavaa.

KoFF:n maali syntyi jo 14.minuutilla kulmurikuvion tuloksena. Lyhyt kulmurikuvio tiedettiin, mutta sen puolustaminen jäi vajaaksi tolppamiesten jäätyä liian alas. Toppari Oleksii Zoria tuli vauhdilla ylöspäin nousevaa linjaa vastaan ja onnistui löytämään Akatemian toppareiden takaa tyhjän tilan mistä puskea. Oli kotijoukkueella toinenkin toistopaikka maalintekoon jo avausjaksolla, mutta Akatemian parhaana palkittu Riku Lelo teki upean jalkatorjunnan Storforsin läpiajon torjuessaan.

Myös toisella jaksolla Lelo torjui yhden läpiajon ja pari rankkarialueen rajoilta lähtenyttä laukausta. Toisen jakso oli kuitenkin Akatemian hallinnassa ja tasoitus ansaittu. Olipa Akatemia viedä täyden pistepotin, kun Tobias Wentin nosti pallon linjaan kohti Paul Adouria. KoFF:n toppari puski pallon ohi maalivahtinsa ja Matias Kentala säntäsi perään, mutta ahdistettuna liuku vei pallon metrin verran tyhjän maalin ohi.

Seuraava peli siis ensi perjantaina ja Santahaan tekonurmella iltavalaistuksessa.

KoFF pelasi fyysistä peliä ja tuli surutta jaloille. Tässä kohteena hyvän taistelupelin pelannut Daw Malwal

Tuosta syntyy KoFF:n johtomaali Oleksii Zoria ryntää kulmurikuviossa toppareiden taakse ja puolustuslinja on myöhässä eikä paitsiotakaan tule.

Lelo otti molemmilla jaksoilla yhden läpiajon kiinni. Tässä jalkatorjunta eka jaksolta

Kärjessä aloittanut Sholl Ring hakee läpisyöttöä energisen pelin keskikentällä pelanneelle Valtteri Palosaarelle.

Tobias Wentin pääsi puskemaan avausjaksolla, mutta pallo hieman takatolpan ohi.