Esittely
Ottelutilastot
KPV Akatemia - KPS
2018 - Akatemia - KP:n ja Vaasan piirin kolmonen
Klo 18:00 Ykspihlajan urheilukenttä, Kokkola
7
Syy

Akatemialla perjantaina paikallisottelu


Perjantaina Ykspihlajan Urheilukentällä on paikallisen jalkapallon ystäville tarjolla todellinen herkkupala kun Kolmosen ottelussa Akatemia kohtaa paikallisvastustaja KPS:n. Pelissä on kaupungin herruus, sillä sarjataulukon puolella molemmat voinevat pelata loppukauden ilman suurempia paineita sarjapaikan tai sarjanousun puolesta.

- Hieno matsi tulossa, derby tuo aina poikkeuksen normiarkeen. Päästään pelaamaan paikallisvastustajaa ja kavereita vastaan. Ei näitä liikaa ole tänä vuonna tullut pelattua. Kentällä on paria poikkeusta lukuunottamatta pelkästään kylän omia poikia. Varmasti saadaan viihdyttävä tapahtuma aikaiseksi, hehkuttaa Akatemian valmennuksesta Aki Lyyski.

Peräkkäisillä sijoilla sarjataulukossa majailevat joukkueet ovat molemmat käytännössä sementoineet asemansa sarjan keskikastissa. KPS on tällä hetkellä Akatemian edellä, sijalla 4., kun 18 ottelusta sillä on kerättynä 31 pistettä. Akatemia on vastaavasta ottelumäärästä saanut kerättyä kasaan 26 pistettä. KPS tulee derbyyn hirmuvireessä, sillä tappiota "Kopsi" ei ole kokenut kuuteen otteluun. Akatemia puolestaan lähtee otteluun hieman maltillisemmasta kahden ottelun mittaisesta tappiottomasta putkesta.

- Sunnuntaina noustiin lisäajalla voittoon, tottakai se tuo hymyä pelaajien huulille ja näkyy positiivisesti harjoituksissa. Voidaan sanoa että kyllä meillä on viikon harjoituksissa näkynyt tuleva ottelu. Hommia tehdään hyvällä asenteella, halutaan olla valmiita paikallispeliin. Tiedostetaan kyllä ettei mitään saada ilmaiseksi perjantainakaan. Luottavaisin ja nöyrin mielin otteluun lähdetään, Lyyski kertoo.

Paikallisvastustaja KPS:n kokoonpano pitää sisällään muutamia KPV-kannattajillekin tuttuja nimiä. Joukkueen pelaajavalmentajana toimii KPV:n riveissä vielä edelliskaudella I-divaria pelannut Aki Sipilä. Sipilän lisäksi joukkueessa pelaa ex-palloveikko Bright Ihionu, joka edustusjoukkueessa pelatessaan paukutti yhden kauden aikana kiitettävän määrän maaleja II-divisioonassa. Heidän lisäkseen joukkueessa on useampikin KPV-taustainen pelaaja. Kovimman syömähampaansa, 17 maalia iskeneen, Atte Hentun KPS menetti kesän siirtomarkkinoilla GBK:n riveihin, mutta se ei ole Palloseuran menoa juurikaan hidastanut.

- Kyllähän se niin menee, että jossain määrin henki korvaa aina materian. KPS:n joukkue on ollut todella pitkään yhdessä. Pelaajat tuntevar toisensa sekä tietävät pelikavereidensa heikkoudet ja vahvuudet. Saadaan vastaamme yhtenäinen ja hyvähenkinen joukkue, Lyyski valottaa.

Akatemian kokoonpano on hieman elänyt läpi koko kauden. Kentällä on omien pelaajien lisäksi käynyt edustusjoukkueessa vähemmälle vastuulle jääneitä pelimiehiä sekä seuran omista B-junioreista lupaavia pelimiehen alkuja.

- Kuuluu ehdottomasti meidän toimintaan. Edellisessä ottelussa mukana oli kolme pelaajaa edustusjoukkueesta. Kaikki olivat mukana hyvällä asenteella ja nostivat joukkueemme tasoa. Maalissa pelasi b-juniori Otto Pura ja kentälle tulivat ottelun edetessä niin ikään junioreista Noa Lehtonen sekä Santeri Mäkinen. Tarkoitus on koko ajan ollut se, että sarjapaikan varmistuttua vastuuta jaetaan myös juniori-ikäisille pelaajille tulevaisuutta silmällä pitäen. Näin tulee olemaan jatkossakin. Tämä lisää mukavasti kilpailua pelipaikoista joukkueen sisällä ja tuo pientä lisää jokaisen päivittäiseen tekemiseen, Lisäksi opiskelut vievät pelaajia syksyn tullen muille maille, mutta ainahan jonkun poissaolo avaa oven toiselle, Lyyski avaa.

Aiemmin kesällä pelatun lämminhenkisen paikallisottelun Akatemia vei nimiinsä 3-0 -lukemin. Tuolloin paikallisottelun tapaan tunteet välillä lämpenivät, kun taklauksia jaettiin puolin ja toisin. Vastaavanlaista kamppailua Akatemiassa odotetaan tulevastakin derbystä.

- Eihän tuota peliä halua kumpikaan hävitä, se on ihan varma. Ei me tuolla edellisen derbyn voitolla tehdä perjantaina yhtään mitään. KPS syttyy varmasti tähän otteluun ja meidän pitää pystyä vastaamaan haasteeseen ja heittämään itsemme peliin mukaan. Meillä on pelissä ollut hyvä rakenne oikeastaan ison osan kaudesta, olemme pystyneet pelillisesti haastamaan käytännössä kaikki tämän sarjan joukkueet mutta sellainen tietty tunteen palo on välillä ollut hakusessa ja pelaaminen on ollut liikaa suorittamista. Nyt otetaan myös tunne mukaan kentälle, Lyyski toteaa.

Sen kummempia vippaskonsteja paikallisottelun voittamiseksi ei Akatemian riveistä osasta antaa. Pääpaino on ollut koko kauden omassa tekemisessä ja siihen pyritään nojaamaan jatkossakin mahdollisimman tiukasti.

- Kyllä me halutaan olla edelleen aktiivinen ja aggressiivinen joukkue. Laitetaan kentälle perjantaina 11 nälkäistä ja taistelevaa pelaajaa ja otetaan tarpeen vaatiessa vaihdosta viisi vastaavaa lisää mukaan. Uskomme kovasti omaan tekemiseemme ja siihen että kun kaikkemme kentälle jätetään, niin silloin tulos on sellainen kuin sen haluamme olevan. Nämä ottelut pelataan aina seuralle ja joukkueelle, se edellä mennään, Lyyski päättää.

Paikallisottelu pelataan perjantaina 7.9. Ykspihlajan Urheilukentällä. Ottelu alkaa klo 18:00. Tervetuloa!

Liput 5€

Akatemialle tasapeli derbystä


Akatemian oli tytyminen tasatulokseen perjantai-illan paikallisottelussa naapuriseura KPS:n kanssa. Ottelu itsessään ei mitään suuria pelillisiä hienouksia yleisölle tarjonnut, mutta taklauksia ja kaksinkamppailuja nähtiinkin sitten koko rahan edestä.

Ottellun alku oli tarkkaa pelaamista molemmin puolin. Akatemia piti palloa ja yritti kierrättää maltillisesti etenimisväyliä etsien. Vihreäpaitojen harmiksi kierrättäminen oli pääosin niin maltillista, että tiiviisti puolustanut KPS ehti järkiään pudottamaan koko päkettinsa pelin alle ja sitä myöten tukkimaan Akatemian hyökkäyspelaamisen.

- Oltiin aika laiskalla jalalla liikkeellä tänään ja pelaaminen oli todella staattista. Pallo liikkui käytännössä seisovalta pelaajalta toiselle, eikä sen vuoksi saatu vastustajaa tekemään yhtään ylimääräistä työtä, toteaa Akatemian valmennuksesta Aki Lyyski.

KPS todellakin puolusti koko joukkueen voimin ja paikallispelin hengen mukaisesti oli tullut otteluun hyvin latautuneena. Iso osa kaksinkamppailuista päättyikin raitapaitojen voittoon ja suurin osa myös kakkospalloista meni KPS-pelaajille. Akatemian pelaaminen sen sijaan oli tuskaista ja aika ajoin huolellisuus tekemisestä loisti poissaolollaan.

- Vähän jäi piippuun tänään meidän osalta. Syöttäminen ja liikkuminen oli todella vaikeaa meille, tekeminen oli muutenkin välillä halutonta eikä oltu valmiita tekemään sitä työmäärää mitä voittaminen näissä peleissä vaatii. Tiedettiin mitä vastaan tulee ja KPS teki pelaamisen meille vaikeaksi, siitä propsit heille, mutta kyllä me olimme itsemme vaikein vastustaja tänään, Lyyski kertoo.

Ottelun maalihanat saatiin auki reilun puolen tunnin pelaamisen jälkeen. KPS riisti Akatemialta pallon keskialueella ja muutaman näppärän syötön jälkeen pallo päätyi rangaistusalueelle. Pallom ollessa menossa jo päätyrajasta yli törmäilivät Daw Malval sekä Akseli Matilainen siihen malliin, että ottelun erotuomari tuomitsi tilanteesta rangaistuspotkun KPS:lle. Tuomitun rankkarin toimitti varmasti maalinperukoille Khupeh Do.

Vielä ennen puoliaikaa KPS:llä oli paikka lisätä johtoaan kun se iski kertaalleen vaarallisesti vastaan Akatemian karkean pallonmenetyksen seurauksena. David Mamer karkasi puolittaiseen läpiajoon mutta hänen laukauksensa kilpistyi takatolppaan.

Toiselle puoliajalle Akatemia tuli hieman paremmalla liikkeellä ja saikin painetta luotua KPS:n päätyyn, tosin mitään älyttömän vaarallista ei saatu edelleenkään luotua. Tietyllä tavalla lievä huolimattomuus paistoi edelleen otteista ja pallonmenetyksiä tuli luvattoman paljon. Myös pelinopeus jätti paljon toivomisen varaa. KPS puolestaan toteutti edelleen yksinkertaisen tehokasta taktiikkaansa ja lähes jokainen hyökkäys lähti siitä, kun pallo pelattiin ihmistankki Bright Ihionulle kärkeen. "Ima" taisteli välillä yksin kolmeakin Akatemian pelaajaa vastaan, mutta niin vain pystyi jatkamaan palloja hyvällä prosentilla eteenpäin.

- Ei KPS:n pelaaminen meille yllätyksenä tullut. Pääsääntöisesti toki pyrimme otteluita lähestymään oman pelaamisemme kautta, niin nytkin. Eikä meillä mielestäni mitään hätää ottelussa ollut missään vaiheessa, enemmänkin vaikeuksia aiheuttaa vastustajalle vaikeuksia. KPS pelasi kuten odotimme ja teki sen todella kurinalaisesti, Lyyski tuumii.

Akatemian etsikkoaika osui tällä kertaa ottelun loppupuoliskolle. KPS-pelaajilla alkoi hieman väsy painamaan jaloissa ja Akatemia sai vaihtopelaajien turvin tuotua lisää aktiivisuutta kentälle. Puoliajalla kentälle tulleet Kur Kurluar sekä myöhemmin mukaan tulleet Najeb Alidze ja Mikko Laitala olivat jokainen aktiivisesti mukana Akatemian pelaamisessa mitä pidemmälle ottelu eteni.

Tasoitus nähtiin ottelun viimeisten minuuttien aikana. Aram Hasanzada pujotteli itsensä rangaistusalueen tuntumaan ja tarjoilil puolittaisen maalintekopaikan Tobias Wentinille. Wentin otti pallon haltuun ja sijoitti sen takuuvarmasti 12 metristä ohi KPS-veskari Joonas Koivukosken.

Paikalliskamppalilun hengen mukaisesti ottelussa nähtiin paljon taklauksia ja muutama kunnon torikokouskin saatiin aikaan. Varsinkin vierasjoukkueen puolelta elämöinti oli välillä melkoista kun varoituksia vaadittiin melkeinpä joka tilanteesta.

- Fakta on kumminkin se, että siellä oltiin valmiita tähän otteluun ja meillä ei oltu. Tuolla esityksellä emme ansainneet yhtään enempää kuin mitä saimme. Ihionun jouduttua vaihtoon ei KPS pystynyt uhkaamaan puolustustamme enää millään tavoin ja loppua kohden peli pysyikin käytännössä heidän kenttäpuoliskollaan,

Seuraavaan otteluun haaste kovenee entisestään, kun vieraskentällä kohdataan Korsnäs FF.

- Siihen meidän pitää parantaa paljon tästä ottelusta. En epäile ollenkaan etteikö niin tapahdu, tämä toimi meille hyvänä opetuksena asenteen ja työmäärän merkityksestä, Lyyski päättää.

Ei liveseurantaa   

   

   

   
Tilastot
Akatemia 1 - 1
(0 - 1)
Lisää uutisia
Kokkolan Pallo-Veikot
«  Heinäkuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
 
Kategoriat