7
SYY
18.00
Akatemia, KP:n ja Vaasan piirin kolmonen

KPV Akatemia - KPS  1 - 1

Ykspihlajan urheilukenttä, Kokkola

Akatemialle tasapeli derbystä

Akatemian oli tytyminen tasatulokseen perjantai-illan paikallisottelussa naapuriseura KPS:n kanssa. Ottelu itsessään ei mitään suuria pelillisiä hienouksia yleisölle tarjonnut, mutta taklauksia ja kaksinkamppailuja nähtiinkin sitten koko rahan edestä.

Ottellun alku oli tarkkaa pelaamista molemmin puolin. Akatemia piti palloa ja yritti kierrättää maltillisesti etenimisväyliä etsien. Vihreäpaitojen harmiksi kierrättäminen oli pääosin niin maltillista, että tiiviisti puolustanut KPS ehti järkiään pudottamaan koko päkettinsa pelin alle ja sitä myöten tukkimaan Akatemian hyökkäyspelaamisen.

- Oltiin aika laiskalla jalalla liikkeellä tänään ja pelaaminen oli todella staattista. Pallo liikkui käytännössä seisovalta pelaajalta toiselle, eikä sen vuoksi saatu vastustajaa tekemään yhtään ylimääräistä työtä, toteaa Akatemian valmennuksesta Aki Lyyski.

KPS todellakin puolusti koko joukkueen voimin ja paikallispelin hengen mukaisesti oli tullut otteluun hyvin latautuneena. Iso osa kaksinkamppailuista päättyikin raitapaitojen voittoon ja suurin osa myös kakkospalloista meni KPS-pelaajille. Akatemian pelaaminen sen sijaan oli tuskaista ja aika ajoin huolellisuus tekemisestä loisti poissaolollaan.

- Vähän jäi piippuun tänään meidän osalta. Syöttäminen ja liikkuminen oli todella vaikeaa meille, tekeminen oli muutenkin välillä halutonta eikä oltu valmiita tekemään sitä työmäärää mitä voittaminen näissä peleissä vaatii. Tiedettiin mitä vastaan tulee ja KPS teki pelaamisen meille vaikeaksi, siitä propsit heille, mutta kyllä me olimme itsemme vaikein vastustaja tänään, Lyyski kertoo.

Ottelun maalihanat saatiin auki reilun puolen tunnin pelaamisen jälkeen. KPS riisti Akatemialta pallon keskialueella ja muutaman näppärän syötön jälkeen pallo päätyi rangaistusalueelle. Pallom ollessa menossa jo päätyrajasta yli törmäilivät Daw Malval sekä Akseli Matilainen siihen malliin, että ottelun erotuomari tuomitsi tilanteesta rangaistuspotkun KPS:lle. Tuomitun rankkarin toimitti varmasti maalinperukoille Khupeh Do.

Vielä ennen puoliaikaa KPS:llä oli paikka lisätä johtoaan kun se iski kertaalleen vaarallisesti vastaan Akatemian karkean pallonmenetyksen seurauksena. David Mamer karkasi puolittaiseen läpiajoon mutta hänen laukauksensa kilpistyi takatolppaan.

Toiselle puoliajalle Akatemia tuli hieman paremmalla liikkeellä ja saikin painetta luotua KPS:n päätyyn, tosin mitään älyttömän vaarallista ei saatu edelleenkään luotua. Tietyllä tavalla lievä huolimattomuus paistoi edelleen otteista ja pallonmenetyksiä tuli luvattoman paljon. Myös pelinopeus jätti paljon toivomisen varaa. KPS puolestaan toteutti edelleen yksinkertaisen tehokasta taktiikkaansa ja lähes jokainen hyökkäys lähti siitä, kun pallo pelattiin ihmistankki Bright Ihionulle kärkeen. "Ima" taisteli välillä yksin kolmeakin Akatemian pelaajaa vastaan, mutta niin vain pystyi jatkamaan palloja hyvällä prosentilla eteenpäin.

- Ei KPS:n pelaaminen meille yllätyksenä tullut. Pääsääntöisesti toki pyrimme otteluita lähestymään oman pelaamisemme kautta, niin nytkin. Eikä meillä mielestäni mitään hätää ottelussa ollut missään vaiheessa, enemmänkin vaikeuksia aiheuttaa vastustajalle vaikeuksia. KPS pelasi kuten odotimme ja teki sen todella kurinalaisesti, Lyyski tuumii.

Akatemian etsikkoaika osui tällä kertaa ottelun loppupuoliskolle. KPS-pelaajilla alkoi hieman väsy painamaan jaloissa ja Akatemia sai vaihtopelaajien turvin tuotua lisää aktiivisuutta kentälle. Puoliajalla kentälle tulleet Kur Kurluar sekä myöhemmin mukaan tulleet Najeb Alidze ja Mikko Laitala olivat jokainen aktiivisesti mukana Akatemian pelaamisessa mitä pidemmälle ottelu eteni.

Tasoitus nähtiin ottelun viimeisten minuuttien aikana. Aram Hasanzada pujotteli itsensä rangaistusalueen tuntumaan ja tarjoilil puolittaisen maalintekopaikan Tobias Wentinille. Wentin otti pallon haltuun ja sijoitti sen takuuvarmasti 12 metristä ohi KPS-veskari Joonas Koivukosken.

Paikalliskamppalilun hengen mukaisesti ottelussa nähtiin paljon taklauksia ja muutama kunnon torikokouskin saatiin aikaan. Varsinkin vierasjoukkueen puolelta elämöinti oli välillä melkoista kun varoituksia vaadittiin melkeinpä joka tilanteesta.

- Fakta on kumminkin se, että siellä oltiin valmiita tähän otteluun ja meillä ei oltu. Tuolla esityksellä emme ansainneet yhtään enempää kuin mitä saimme. Ihionun jouduttua vaihtoon ei KPS pystynyt uhkaamaan puolustustamme enää millään tavoin ja loppua kohden peli pysyikin käytännössä heidän kenttäpuoliskollaan,

Seuraavaan otteluun haaste kovenee entisestään, kun vieraskentällä kohdataan Korsnäs FF.

- Siihen meidän pitää parantaa paljon tästä ottelusta. En epäile ollenkaan etteikö niin tapahdu, tämä toimi meille hyvänä opetuksena asenteen ja työmäärän merkityksestä, Lyyski päättää.

Tilastot

1 - 1

KPS
(0-1)

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista

KPV:n Juniorit Ry


KPV Klubi

Antti Chydeniuksenkatu 71

67100 Kokkola