Esittely
Ottelutilastot
FC Kiisto - KPV Akatemia
2018 - Akatemia - KP:n ja Vaasan piirin kolmonen
Klo 19:00 Elisa Stadion, Vaasa
16
Elo

Kiisto kesti Akatemian paineen


Vaasan Kiisto siirtyi kolmosen kärkeen pitämällä KPV:n Akatemian niukasti takanaan Elisa-stadionilla pelatussa kolmosen ottelussa. Akatemia oli pelissä hyvin mukana ja jopa painostava osapuoli. Kiisto kuitenkin rankaisi Akatemian kahdesta virheestä maaleilla ja kesti ottelun lopun paineen ja piti sitä kautta pisteet.

Akatemian keskittyminen ei ollut ottelun alussa aivan kohdallaan tai sitten vastustajan lukeminen oli vielä kesken. Joka tapauksessa reilun kympin pelin jälkeen Kiiston vaarallisin hyökkääjä William Tuisku yllätti KPV:n laitapuolustuksen ja pääsi etenemään päätyyn. Keskitys maalille ja Miro Saarinen laukoi pilkun takaa suoraan ilmasta alakulmaan. Akatemia jäi ottelussa takaa-ajajaksi, mikä antoi isännille helpomman tavan pitää puolustusmuotonsa tiiviinä.

Akatemia painoi peliä väkisin kohti Kiiston päätyä. Kiisto ei kuitenkaan ollut aseeton. Nopea ja älykkäästi liikkuva William Tuisku aiheutti Akatemialle pään vaivaa tuon tuostakin.Lähelle tasoitusta Akatemia kuitenkin pääsi jo avausjaksolla Tom Åstrandin laukauksen osuessa maalipuihin.

Toisen jakson alkuun tuli kylmää vettä Akatemian niskaan. Kiisto sai ilmaisen sivuvapaapotkun ja lopulta siitä tuli ottelun voittomaali. Matias Träskbäckin vapaapotku lähes sivurajalta kiersi sisäänpäin ja palloon hyppeli useampikin Kiiston pelaaja. Kukaan ei lopulta palloon osunut, mutta sen verran hämäystä tuli, että pallo painui ohi KPV-veskari Lelon.

Akatemia painoi hurjasti koko toisen jakson, mutta pallon saaminen oli Kiistopuolustuksen ja entisen kokkolalaisen Jukka Pylväisen oli vaikeaa. Lopulta 88.minuutilla Tobias Wentinin vapaapotku oli liian hankala liimattavaksi. Kurlual Kur oli ensimmäisenä rebarissa. Tuonkin vielä Pylväinen torjui jaloillaan, mutta lopulta Valtteri Palosaari sai sudittua pallon läheltä sisään. Sitä ennen Tom Åstrand oli ehtinyt laukoa ottelussa toistamiseen maalin kehikoihin.

Vielä kavennuksenkin jälkeen Akatemialla oli kolme maalipaikkaa tasoitukseen, mutta Kiisto ei suostunut päästämään palloa maaliinsa.

Akatemian seuraava peli on venetsialaisia edeltävänä torstaina Ykspihlajassa. Tuolloin vastaan tulee yksi vaasalaisryhmistä, VPV. Peli alkaa klo 19.00


Akatemialla oli Vaasassa vahva kokoonpano

Tuosta painui Kiiston toinen maali sisään

Muutaman dyykkauksen lelo joutui pelissä tekemään, vaikka hirveästi hommia ei ollutkaan

Eniten ongelmia aiheutti William Tuisku, tässä Elmer Käännän ja Oskar Ylimäen kanssa

Välillä Tuisku oli vasemmalla kisaamassa Najib Alizadehin kanssa

Miko Tornikoski avasi keskikentän keskustassa


Akatemia sai painetta Kiiston maalille

Tobias Wentin rakensi myös keskikentällä

Samoin Tom Åstrand

Tompalla oli ottelussa kaksi laukausta maalirautoihin, yksi molemmilla jaksoilla

Tästä Rezan syötöstä rakentuu se toinen

Lopulta tulee kavennus tästä Tobias Wentinin vapaapotkusta, joka kiertää muurin. Kur on jo valmiina rebarille

Ja ehtii ensimmäisenä, mutta vielä Pylväinen torjuu jaloillaan

Valtteri Palosaari on kuitenkin kärppänä paikalla ja 2-1 kavennus on valmis.

2-1 kavennuksen jälkeen pelattiin vielä noin kuusi minuuttia. Aram haastoi useamman kerran ja toi palloa rankkarialueelle

Joni Appelgrenin pusku on menossa kohti oikeaa kulmaa 90+4 minuutilla, mutta Pylväinen dyykkaa.


Ei liveseurantaa   

   

   

   
Tilastot
2 - 1
(1 - 0)
Akatemia
Lisää uutisia
Kokkolan Pallo-Veikot
«  Maaliskuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
 
Kategoriat