Akatemia, KP:n ja Vaasan piirin kolmonen

Virkiä - KPV Akatemia   1 - 4

Keskuskenttä, Lapua

Akatemia kypsytti Virkiän

Virkiä oli tiistaihin mennessä kolmosen toiseksi maaliahnein joukkue. Toisaalta päästettyjä maalejakin joukkueella oli toiseksi eniten. Pisteitä Virkiä oli kerännyt saman verran kuin Akatemiakin eli 16. Näistä lähtökohdista Akatemia lähti hakemaan kolmea pistettä Lapualta. Ja voittohan sieltä tuli makein 4-1 lukemin.

Jo Lapuan keskuskentälle saavuttaessa pikkupojat kyselivät Kurlual Kurista. Mistä lienee miehen huomanneetkaan ja oliko se enne. Mutta oikeasta miehestä kyselivät. Kur tosin aloitti ottelun vaihdosta. Ratkaisijan rooli oli lopulta kuitenkin varattu hänelle.

Hellesäässä, mutta avausjakson ukkoskuuron kostuttamana peli saatiin vietyä läpi tukalissa olosuhteissa. Otteluun lähdettäessä lämpö oli 30 C ja ottelun päättyessä noin 28 C, mutta kosteus oli noussut hyvin lähelle sataa.

Akatemia oli matkassa vahvalla miehityksellä. Edustusjoukkueen loukkaantumistilanne on helpottanut ja edarin miehistä peliaikaa olivat hakemassa Teemu Mäki, Elmer Kääntä ja Reza Chaab. Myös Akatemian omista pelaajista löytyi laatua koko ryhmityksen verran.

Akatemia otti pelin haltuunsa ensi minuuteilta lähtien. Pallo pysyi vihreäpaitojen hallussa ja peli Virkiän kenttäpuoliskolla arviolta 66-prosenttisesti. Se maalinteko oli vain tutun vaikeaa. Tolpat kolahtivat ja läheltä piti -tilanteita syntyi tasaiseen tahtiin. Mikko Laitala lopulta onnistui maalinteossa 28.minuutilla sijoittamalla pallon pienestä kulmasta ohi Virkiän veskari Juho Kuivilan. Tilannetta edelsi Rezan ja Mikon hyvä prässi oikealla.

Pari minuuttia tuosta ja Emmanuel Angilo ryösti pallon Virkiän kapteeni Ilkka Hirvilammilta. Lapualainen pisti painiksi ja veti yksin läpi päässeen Imman maihin ja siitä ansaittu toinen keltainen ja sitä seurannut punainen kortti. Akatemia ei kuitenkaan saanut hyödynnettyä seuraavia maalipaikkoja ja Virkiä pääsi vajaalla peliin mukaan. 43.minuutilla Imma puolestaan katseli keltaista ja seuranneesta sivuvaparista Virkiän Juho Niemelä suisti komean tasoituksen.

Sellainenkin harvinaisuus ottelun aikana nähtiin, että Virkiän pelaaja (Kuivila) kävi tauolla ottamassa pikkupoikien valmentajan ominaisuudessa Kokkola cupin onnittelut seuraltaan.

Toisella jaksolla Virkiä taisteli ja haki harvoista hyökkäyksistään ennakkoluulottomasti jopa johtomaalia jakson loppupuoliskolle asti. Lopulta Akatemian vaihdot ja vaihdosta tullut uusi virta pehmensi Virkiän. Voittomaalin tekijäksi nousi lapualaisten pikkupoikien suosikki Kurlual Kur pelin 78.minuutilla. Reza syötti ja Kur paineli läpi ja kiersi hallitusti veskarinkin. 2-1 maalista Virkiä ei toipunut. 81.minuutilla Mikko Laitala lisäsi johdon 3-1:een ja ottelun lisäajalla Teemu Mäki upotti kauniin vapaapotkun alakulmaan. Siinä välissä Matias Kentala oli tehdä eurogoalin, mutta pallo osui yläkulmassa tolppaan.

Virkiä osoittautui mukavasti vastustajaksi Akatemialle. Lapualaisia vastaan Akatemia on tehnyt 30 % kauden maaleistaan (6 kpl). Keväällä vielä jäätiin tasapeliin, mutta nyt on alkanut tulla voittoja näistä saman tason vastustajista. Myös edellispelissä Essestä haettiin voitto, kun keväällä oltiin kotiottelussa jääty tasapeliin. Miten käy ensi tiistaina Sundomissa. Keväällä tasaisen pelin Akatemia voitti 1-0.

Mikko Laitala ohitti veskarin ja ohjasi pienestä kulmasta pallon tyhjään maaliin

Pari minuuttia myöhemmin Virkiän kapteeni Ilkka Hirvilammi katseli punaista kaadettuaan läpiajoon päässeen Imma Angilon.

Immakin sai myöhemmin varoituksen, ilmeestä päätellen kevyen sellaisen.

Virkiän tasoituksen jälkeen Akatemialla oli maalipaikkoja ja painetta Virkiän päätyyn.

Välillä meni konttaamiseksi

Oskar Ylimäki puskee

Immalla avopaikka

Kulmureita oli tusinan verran

Reza yritti

Ja yritti, mutta loistopelin pelannut entinen KPV-juniori Juho Korkeakangas pysyi kintereillä

Lopulta Kurlual Kur päätettiin irti. Ja vartti sisääntulonsa jälkeen mies kiersi Virkiän Juho Kuivilan ja sijoitti pallon sisään.

Teemu Mäki oli yksi edustuksen avuista Rezan ja Elmer Käännän kanssa. Temelle loppuhetkillä komea vaparimaali.