Akatemia, KP:n ja Vaasan piirin kolmonen

Esse IK - KPV Akatemia   1 - 3

Bollplan 1, Ytteresse

Esse pysyi Akatemian takana

Esse IK pysyi alusta loppuun Akatemian takana, kun joukkueet avasivat tiistaina syyskierroksen Ähtävällä. Akatemian voittonumerot kirjattiin 3-1, kun Esse pääsi kuittaamaan yhden osuman Akatemian syöttövirheen jälkeen. Tuossa vaiheessa peli oli jo 0-3 Akatemialle eikä lopun puolustaminen tuottanut vaikeuksia Akatemialle.

Akatemian ja avausjakson ainoa maali syntyi rangaistuspotkusta pelin 31.minuutilla. Deng Malwal tuli laidasta sisään ja oli ohittamassa liukastunutta puolustajaa kohti läpiajoa, kun tämä kaappasi pallon kädellään Dengin jaloista. Tuomitun rankkarin Jouni Ahvenkoski upotti varmasti alakulmaan.

Deng niittasi heti toisen jakson alkuun tilanteeksi 0-2, kun Mikko Laitala suisti pallon taakseen ja tekopaikalle hiipinyt Deng pääsi vetämään pikku pompusta. Toisen takaiskun jälkeen Esse pyrki riskilläkin hakemaan kavennusta ja se avasi paikkoja Akatemian hyökkäyksiin. Vaihdosta sisään tullut Matias Kentala sai 75.minuutilla syötön Laitalalta, pyörähti ulkokautta ympäri ja ampui pallon takakulmaan. Essen kavennus syntyi muutama minuutti myöhemmin. Viimeiselle kympille ei enää paniikkia syntynyt, vaikka Lelo kerran joutuikin venymään oikein kunnolla.

Voitollaan Akatemia nousi kolmosen tasaisessa keskiryhmässä viidenneksi. Nyt pidetään pikku tauko peleistä, jotka jatkuvat 25.7 Lapuan vierailulla.

Jouni Ahvenkoski teki avausjakson ainoan maalin rankkarista

Mikko Laitala suistaa

Ja Deng Malwal niittaa pallon sisään, 0-2

Siihen onnittelut päälle

Matias Kentala yritti ensin päällään, mutta puoli metriä yli.

Sitten Kentalan vasurille löytyi tilaa ja pallo alakulmaan

Mikko Laitala oli jälleen vahva pääpalloissa

B-juniori Sampo Rintala toi ottelun loppuun säpinää

Lopuksi muutama Lelo

Tämä suoritus on eka jakson lopulta

Toisella jaksolla tuli kaksi venytystä. Tuosta pallo torjumalla huolellisesti riman yli