Akatemia, KP:n ja Vaasan piirin kolmonen

KPV Akatemia - Sporting Kristina  0 - 4

Ykspihlajan urheilukenttä, Kokkola

Ozumba karkaili Akatemialta

Kolmosen maalitilaston kärkimiehet ovat yleensä pysyneet hyvin poissa maalipaikoilta Akatemian otteluissa. Perjantaina oli toisin. Sporting Kristinan nopea Elochucwu Ozumba teki melkeinpä mitä halusi. Lopulta mies halusi tehdä kolme maalia, vaikka hukkasi rankkarinkin KPV-veskari Lelon upeaan torjuntaan. Sporting vei pisteet tylysti 0-4 lukemin.

Ennen ottelua joukkueet olivat lähes samoissa pisteissä, joten odotettavissa oli tasainen kamppailu. Sitä se ei ollut. Akatemia piti palloa, levitti pakkaansa ja teki lopulta vain tilaa Ozumban juoksuille pallon menetettyään. Sporting puolusti tiiviisti ja avoimia maalipaikkoja Akatemia sai vain pari kappaletta.

Tiedä sitten miten pelin kulku olisi muuttunut, jos Akatemia olisi onnistunut pelin 25.minuutilla hyvästä maalipaikastaan. Daw Malwal eteni hienon hyökkäyksen päätteeksi päätyyn ja syötti takaviistoon. Kurlual Kur oli etummaisena ohjaamassa palloa, mutta se meni metrin verran takanurkasta ohi.

Tuossa vaiheessa Akatemia oli ottanut aloitteet ja hyökkäsi innokkaasti maalinkiilto silmissään. Ozumba katkaisi tylysti Akatemian johtohaaveet Mies paineli läpi kahden minuutin välein ja puolen tunnin kohdalla tilanne oli 0-2. Toisella jaksolla Akatemia haki aktiivisesti kavennusta. Porukkaa nousi ylös ja puolustuksen linjat jäivät hatariksi. 71.minuutilla Ozumba paineli läpi ja tuli rikotuksi rankkarialueella. Tuomitun rankkarin Lelo kuitenkin haki alakulmasta ja antoi Akatemialle toivoa. Viimeistään tuo toivo sammui 87.minuutilla vaihtomies Elias Rantalan osuttua osimoilleen ensimmäisellä kosketuksellaan palloon. Pari minuuttia myöhemmin Ozumba täydensi hattutemppunsa.

Akatemialla on vielä ensi viikolla yksi vieraspeli ennen parin viikon sarjataukoa. Ottelu Lapualla on kuitenkin jo syyskierroksen pelejä. Kevätkierroksen 13 pistettä ovat hieman alakanttiin. Akatemialle jäi selkeästi parannettavaa. Oskari Saviranta, Aleksi Seppälä ja Eetu Saari lähtevät armeijan harmaisiin, mutta Akatemiassa riittää toistaiseksi pelaajapakan leveyttä.

Den Malwal pelasi kauden ensimmäisen täyden ottelunsa.

Tarvittaessa Sporting käytti hurjia taklauksia, joihin ottelun päätuomari Pasi Tuurinmaa ei pahemmin puuttunut.

Miko Tornikoski pelasi hyvän pelin kentän keskustassa. Kovin ahdasta vain oli.