Ensimmäinen ottelupallo ei tuottanut tulosta, HIFK-KPV 2-1

Otteluraportti HIFK-KPV, 20.10.2018

Vahva alku taittui tappioksi

KPV:n avaus:

Marttinen - Josimov, Chantzopoulos, Koskimaa, Zhychykov - Poutiainen, Byskata - Hinestroza, Mannström, Marin - Multanen

Suora nousu Veikkausliigaan ei ratkennut vielä Vihreän ensimmäisestä paikasta lauantaina Helsingissä, kun HIFK onnistui puristamaan 2-1 voiton KPV:n mentyä aikaisin johtoon. Pallo-Veikot aloitti ottelun hurjalla vyörytyksellä ja punapaidat olivat täysin vastaanottavana osapuolena ottelun ensimmäisen 10 minuuttisen.

Kalle Multanen ampui kauden 11. osumallaan Vihreän riemukkaaseen johtoon 8. minuutin pelin kohdalla ja yli 500 kannattajakatsomoon mahtunutta Vihreän kannattajaa saivat aihetta juhlaan.

Hyvä ote pelistä kuitenkin kirposi, kun kotijoukkue pääsi iskemään kaksi helpohkoa maalia toiseen päätyyn. Ensin Tuomas Mustoselle merkattiin osuma kulmapotkukuvion jälkeen ja vain minuuttia myöhemmin Pekka Sihvola pääsi siirtämään helsinkiläiset johtoasemaan.

Ottelu oli hurjan alun jälkeen melko tasaista vääntöä, jossa molemmat onnistuivat luomaan parit vaaralliset maalipaikat, mutta lisämaaleja ei nähty. Lisädramatiikkaa ottelun loppuhetkille toi Pauli Kuusijärven harvinaisen törkeä taklaus, joka päätti Sebastian Mannströmin kauden. Mauton loppu kovalle taistelulle.

-"Vahva aloitus, määrätietoinen ote ja loistava maali pelin alkuun. Ainekset lyödä toinenkin, ennen mustaa minuuttia.", kommentoi KPV:n valmentaja Jarmo Korhonen.

-"Joukkue teki kaikkensa, mutta ratkaisu siirtyi viikolla. Toivottavasti mahtavat kannattajamme tukevat meitä myös Keskuskentällä lauantaina, joukkue tulee varmasti tekemään kaikkensa, jotta tavoite toteutuu!," Korhonen huomauttaa.

Vihreä on ennen viimeistä kierrosta kaksi pistettä HIFK:n takana, ja siis joka tapauksessa vähintään liigakarsijan paikalla. Viimeisellä kierroksella KPV kohtaa kotikentällään FC KTP:n ja voitto tuosta ottelusta tarkoittaa että HIFK on pakkovoiton edessä samaan aikaan AC Kajaanin vieraana. HIFK ei ole voittanut kajaanilaisia kertaakaan...

KPV-FC KTP siis lauantaina 27.10. jo klo 13.00 alkaen Kokkolan Keskuskentällä!

HIFK

2 - 1

(2-1)
8'MaaliMultanen Kalle