Vihreä voitolla sarjan kärkeen!, KPV-EIF 2-0

Otteluraportti KPV-EIF, 15.9.2018

Tärkeä voitto kärkiottelussa

KPV:n avaus:

Marttinen - Josimov, Koskimaa, Chantzopoulos, Huuhka - Byskata, Heiermann - Nissinen, Mannström, Marin - Multanen

KPV onnistui kaatamaan EIF:n ensimmäistä kertaa tämän kauden Ykkösessä. Ja mitä maistuvimpaan paikkaan, sillä Reza Chaabin ja Pavel Marinin loppuhetkien maalit nostivat Vihreän samalla sarjan kärkeen, kun viisi kierrosta on jäljellä.

Ottelussa mustissa paidoissa pelannut vierasjoukkue hallitsi ajallisesti enemmän palloa, mutta huippupaikoille tammenlehväpaidoilla ei juuri ollut asiaa. Molemmat joukkueet pystyivät luomaan vuoron perään pidempiä painostusjaksoja toisen alueelle, mutta mitä pidemmälle ottelussa edettiin, sitä enemmän KPV pääsi painostamaan.

Avausjakson näkyvimpiä olivat vierailijan Hanson Boakai ja Akseli Ollila, sekä isänniltä avauskokoonpanoon keskikentän pohjalle noussut Harri Heirmann. Taukotilanteeksi kirjattiin tasaisen avausjakson jälkeen maaliton tasatilanne.

Toisella jaksolla KPV nappasi pelin otetta vahvemmin itselleen ja pystyi varsinkin viimeisellä vartilla painostamaan peliä vieraiden päätyyn. Vihreä pelasi hyvin ja maltilla joukkeena sekä puolustus- että hyökkäyspäässä ja hyvien vaihtojen myötä palkintokin saatiin.

Ottelun 86.minuutilla todellinen supervaihtomies Reza Chaab vapautti yli 1100 päisen kotiyleisön piinasta. EIF:n maalilla Jonathan Jäntti torjui pariinkin otteeseen, mutta viimeisessä irtopallossa Chaab oli terävin ja nuorukainen iski jo neljännen voittomaaliksi kuitattavan osumansa Vihreissä.

Ja heti johtomaalia seuranneen aloituksen jälkeen Vihreän keskikenttä katkaisi hyvin vierailijan pystysyötön keskialueella. Pallo vaihdosta sisään tulleelle Henri Myntille, joka vapautti tyylikkäästi Pavel Marinin läpiajoon. Avausjaksolla Jäntti ehti kertaalleen Marinin läpiajon tielle, mutta tällä kertaa laituri upotti kauniilla nostolla pallon maaliin ja naulasi loppulukemiksi 2-0 Pallo-Veikoille.

KPV jaksoi tehdä töitä koko joukkueena läpi tasaisen ottelun ja ansaitsi voittonsa.

Kuvaavaa ottelulle on, että juuri ennen Vihreän johtomaalia, vieraiden Ville Sevon paukautti kaukolaukauksen KPV-maalin takatolppaan, mutta Vihreä jaksoi taisella pisteet itselleen.

Loppulukemat siis 2-0 ja KPV nousi sarjan piikkipaikalle. Joukkueen taistelutahto miellytti Vihreän valmennusta.

-”Joukkue näytti jälleen venymiskykyä. Mikä hienointa, vaikka ukkoa tippuu, niin ratkaisijoita ja paikkaajia tulee aina vaan penkiltä lisää”, kiitteli KPV:n valmentaja Jarmo Korhonen joukkuettaan.

-”Hinestroza, Chaab ja Myntti toivat jokainen vaihdosta tarvittavan lisän ja se oli tänään ratkaisevaa tuloksen kannalta. Näin pitää olla jatkossakin, sillä taas taisi tippua lisää miehiä sairastuvalle...”, Korhonen pohti ottelun jälkeen.

-”Pelejä on paljon jäljellä, ja nyt keskittyminen vain ja ainoastaan seuraavaan treeniin”, Jamo päätti.

Ottelussa kerättiin samalla varoja ja harrastusvälineitä Hope ry:lle. KPV lahjoittaa jokaisesta katsojasta euron, eli 1139 euroa hyväntekeväisyyspottiin. Paikalla olleet katsojat sekä joukkueen pelaajat lahjoittivat mukavan määrän harrastusvälineitä keräykseen. Lisäksi KPV oli kutsunut vieraaksi otteluun toista sataa haastavammassa elämäntilanteessa olevaa katsojaa, ja heille ottelu oli erityisen hieno kokemus

Pallo-Veikot siis sarjakärkeen ja seuraavaksi kahden ottelun vieraskierrokselle. Heti ensi torstaina 20.9. Vihreä matkustaa Valkeakoskelle, missä vastaan asettuu aina vaarallinen FC Haka. Ja seuraavana lauantaina KPV suuntaa Ouluun, missä Vihreää isännöi nousukahinoihin hamuava AC Oulu. Seuraava kotiottelu pelataan lauantaina 6.10. klo 14.00, silloin Keskuskentälle saapuu Klubi 04 Helsingistä.

Molemmat vierasmatsit näkyvät suorana isolta screeniltä KPV:n virallisessa vieraspelikatsomossa Westissä Rantakadulla.