Hieno kotivoitto Venetsialaisina, KPV-JJK 4-1

Otteluraportti KPV-JJK, 25.8.2018

Täydet pisteet hyvällä pelillä

KPV:n avaus:

Marttinen - Josimov, Koskimaa, Chanzopoulos, Huuhka - Mannström(88’Nissinen), Byskata - Hinestroza(68’Ågren), Yaroshenko, Marin(83’Heiermann) - Multanen

KPV otti kauden avausvoittonsa Jyväskylän JJK:sta selvin 4-1 numeroin. Tilastojen kapelimestarina hääri Konstantin Yaroshenko, joka iski isäntien maaleista kaksi. Lisäksi kertaalleen osuivat Pavel Marin ja loppulukemat taululle ampunut Harri Heiermann. JJK:n osumasta vastasi Jasin Abahassine.

Ottelun alku oli tasaista vääntämistä. Todella pehmeä alusta aiheutti pomppupalloja ja liukastumisia puolin ja toisin, mikä teki pelaamisesta alkuun sekavaa.

Avauspuolikkaan edetessä Vihreä nappasi ohjaimet käsiinsä ja vei peliä varsinkin koko ottelun maagisia syöttöjä viljellyt Sebastian Mannström oli keskialueella vahva.

Avausmaali nähtiin ottelun 23. minuutilla. KPV kippari Ville Koskimaa riisti pallon omalla puoliskolla ja nosti hienolla kuljetuksella pelin hyökkäyspäähän. Pallo parilla syötöllä Kalle Multaselle, joka vapautti hienosti avopaikan laituri Pavel Marinille. Virolainen ei antanut haparoiden pelanneelle kettuvahti Paavo Valakarille mahdollisuuksia vaan pamautti pallon maalin kattoon.

JJK tuli jakson ainoasta paikastaan tasoihin vain paria minuuttia myöhemmin, kun Abahassine ohjasi helpohkosti Jarkko Heimosen matalan keskityksen maaliin.

Tauolle siis 1-1 tasanumeroissa.

Toiselle jaksolle Pallo-Veikot tuli vauhdikkaasti ja painostus tuotti parikin kulmapotkua.

Neljä minuuttia toisen jakson alusta oikealta annettu kulma tavoitti Ville Koskimaan, joka jatkoi puskulla pallon takaviistoon. Yaroshenko pääsi ampumaan vastapalloon tulisesti ja ukrainalaisen kuti vei Vihreän ansaitusti 2-1 johtoasemaan.

JJK oli varsin lähellä tasoitusta tunnin kohdilla, kun sivuvaparin jälkeen pallo löysi tiensä KPV:n maaliin. Edeltävässä tilanteessa KPV vahti Teppo Marttinen jyrättiin myös verkon perukoille, joten peli poikki ja Vihreän vaparilla jatkettiin.

Vajaa kymmenen minuuttia ennen täyttä aikaa Milos Josimovin hyvä nousu katkaistiin väärin ottein alueen ulkopuolella. Seuranneesta vapaapotkusta Konstantin Yaroshenko laukoi pallon hienosti vasempaan yläkulmaan ja kolmen pisteen kohtalo alkoi olla selvillä.

Jasin Abahassinella oli vielä hyvä puskupaikka kavennukseen, mutta pusku suuntautui vasemmalta ohi. Ja lähes heti perään Mannström käänsi hienosti pelin keskialueella ”Sebu” vapautti kauniilla syötöllä puolustuksen puikoista viisi minuuttia aikaisemmin vaihdosta sisään tulleen Harri Heiermannin laidasta läpi ja ”Dirty” ampui tyylikkäästi takakulmaan kauden avausmaalinsa ja samalla lopullisen niitin ottelulle.

Vihreälle siis ansaittu kotivoitto maalein 4-1, toivomisen varaa jäi oikeastaan vain alle kahdeksan ja puolen sadan jääneen yleisömäärän kohdalle. Kotijoukkueen leirissä oltiin syystäkin tyytyväisiä ottelun lopputulokseen.

-”Ensimmäinen voitto tällä kaudellä JJK:sta ja ensimmäiset maalit näissä peleissä. Siihen pitää olla tyytyväinen”, huomioi KPV:n valmennuksesta Jarmo Korhonen.

-"Pystyimme jatkamaan JJK:ta vastaan Kotka pelin rytmillä ja ryhmityksellä. Meillä oli nyt pitkästä, pitkästä aikaa muuttumaton kokoonpano. Se tuo aina tiettyä stabiliutta pelaamiseen”, ”Jamo” taustoitti voittoa.

Seuraavana Vihreällä on edessään kauden viimeinen RantaDerby, kun KPV vierailee Pietarsaaressa valmentajaa vaihtaneen FF Jaron vieraana lauauntaina 1.9. klo 16.00 alkavassa ottelussa. Matsiin toivotaan tietysti paikanpäälle paljon KPV:n kannattajia! Mikäli et paikalle pääse, matsi näkyy luonnollisesti suorana KPV:n virallisessa vieraspelikatsomossa Westissä.

Seuraava kotipeli pelataan poikkeuksellisesti sunnuntaina 9.9., jolloin KPV ja AC Kajaani iskevät yhteen klo 16.00 alkavassa KPV:n ja HalpaHallin järjestämässä PerhePelissä!

Tilastot

4 - 1

JJK
(1-1)
23'MaaliMarin Pavel
49'MaaliYaroshenko Konstantyn
82'MaaliYaroshenko Konstantyn
88'MaaliHeiermann Harri