Otteluraportti FC KTP-KPV, 20.8.2018

Maukas voitto Ahtaajista Kotkassa

KPV:n avauskokoonpano:

Marttinen – Josimov, Koskimaa, Chantzopoulos, Huuhka – Byskata, Mannström – Hinestroza(80’ Chaab), Yaroshenko(90+3’ Heiermann), Marin(71’ Ågren) – Multanen

KPV haki tärkeät ja maukkaat pisteet Kotkasta, kun mustissa vieraspaidoissa esiintynyt Vihreä takoi toisen kerran tällä kaudella kolme osumaa vierasottelussa ja voitti lukemin 1-3. Pallo-Veikkojen maalareina toimivat Kalle Multanen, Reza Chaab ja ottelun ykkönen Sebastian Mannström.

Avausjaksolla KPV oli ottelussa niskanpäällä ja aika ajoin pallo liikkui mallikkaasti. Isäntäjoukkueella ei avausjaksolla ollut juurikaan asiaa Vihreän maalille.

Maalihanat ottelussa avasi Multanen, joka puski Pavel Marinin erinomaisen keskityksen verkkoon reilun puolen tunnin kohdalla. Osuma oli Multaselle Ykkösen kauden seitsemäs ja jo 12. virallisissa otteluissa tällä kaudella. 0-1 jäi myös taukotilanteeksi, vaikka jakson lopulla KTP sai parikin vaaralista vapaapotkupaikkaa.

Toiselle jaksolle isännät tulivat kovemmalla höyryllä, ja 61 minuutin pelin jälkeen vapaaksi unohtunut Jean Silva pääsi ohjaamaan keskityksen maaliin ja tasoittamaan ottelun. Tunnin kohdilla Pallo-Veikoilla oli muutoinkin ottelussa hankalampi hetki; syötöt eivät tahtoneet löytää kohdilleen ja raitapaitainen isäntäjoukkue pääsi painostamaan väkevästi.

Jakson edetessä Vihreä kuitenkin väänsi väkisin otetta itselleen. Hyvät vaihdot auttoivat , kun Kim Ågren tuli katkaisemaan kotkalaisten pelinrakentelua keskikentälle, Mannströmin siirtyessä ylemmäksi kymppipaikalle.

Hetkeä myöhemmin sisään tuli Chaab, joka ampuikin voittomaaliksi jääneen 1-2 maalin vain muutaman minuutin kentällä olon jälkeen. Milos Josimov tarjosi oivallisella juoksullaan tilaa iranilaiselle, joka siirsi keskelle ja ampui pallon etukulmaan.

Loppulukemat kolmeen yhteen viimeisteli Sebastian Mannström, joka laukoi tulisesti takakulmaan oman hienon nousunsa päätteeksi. Näin Vihreälle siis tärkeät vieraspisteet Arto Tolsa Areenalta.

Paluu muutaman ottelun jälkeen taas voittokantaan luonnollisesti miellytti Vihreän leirissä.

-”Erinomainen 1. jakso meiltä ja peli oli tasapainossa. Muutamaan kertaan pakotettiin liikaa ja pelattiin liian vaikeasti, kun olisi vain pitänyt malttaa nöyrästi etsiä paikkoja, mutta kokonaisuudessaan hyvä jakso”, analysoi KPV-valmentaja Jarmo Korhonen.

-”Toisella jaksolla meinattiin unohtaa vähän perusasioita ja tekemistä, mutta saatiin kuitenkin taisteltua riittävät maalit. Meillä oli pitkästä aikaa hyvä kokoonpanotilanne, mikä antaa hyvää selkänojaa pelaamiseen”, ”Jamo” jatkaa.

-”Kova vierasvoitto, mutta nyt aletaan keskittymään huolella seuraavaan kotimatsiin lauantaina”, Korhonen päättää.

Seuraavaksi KPV on kehissä jo ensi lauantaina, kun Venetsialaismatsiin vieraaksi saapuu tiukkaa taistelua sarjapaikastaan käyvä JJK Jyväskylästä. Tuo ottelu alkaa jo klo 15.00, joten matsista ehtii hyvin Venetsialaisrientoihin.

Tilastot
FC KTP

1 - 3

(0-1)
32'MaaliMultanen Kalle
84'MaaliChaab Reza
88'MaaliMannström Sebastian