Tasapeliin tyytyminen yliajalla, KPV-HIFK 2-2

Otteluraportti KPV-HIFK, 11.8.2018

Pisteet tasan kärkimatsissa

KPV:n avaus:

Marttinen - Mäki, Josimov, Chanzopoulos, Huuhka - Byskata, Ågren - Yaroshenko, Mannström, Marin - Multanen

Neljä maalia, joista viimeinen reilun lisäajan päätteeksi ja vain yksi piste molemmille joukkueille. Myrskyisän tuulen maustama Ykkösen kärkiottelu tarjosi draamaa viimeisille sekunneille saakka.

Ottelun alusta alkaen oli selvää, että kumpikaan joukkue ei antaisi pisteitä helpolla, tappio olisi päästänyt vastapuolen niskanpäälle kauden viimeisen kolmanneksen lähestyessä.

Avausminuuteilla tila oli vähissä ja pallonriistoja ja -menetyksiä nähtiin puolin ja toisin. Kumpikaan joukkue ei saanut omaa peliään käyntiin , vaan enemmän mentiin taistellen eteenpäin.

Maalitilin ottelussa avasi Vihreän Konstantin Yaroshenko, joka sai pallon rangaistusalueen rajalla. Siirto itselle sivuun ja tarkka laukaus alakulmaan vei Pallo-Veikot johtoon vajaan kahden kymmenen minuutin pelin jälkeen.

Tilannetta edelsi Kalle Multasen hyvä prässipeli ja HIFK-puolustuksen kompurointi paineen alla.

Maalin jälkeen Vihreä sai paremmin otetta pelistä eikä punapaitainen vierailija saanut huippupaikkoja luotua, lukuunottamatta Jani Bäckmannin tulista vapaapotkua, joka pamahti ylähirteen.

KPV pystyi muutaman tekopaikan luomaan, mutta lisämaaleja ei avauspuolikkaalla nähty.

Toiselle jaksolle vieraskopista tuli terävämmin liikkuvia punapaitoja, kun taas Vihreän liike oli nahkeampaa ja isäntäjoukkue joutui vastatuulessa vahvasti puolustuskannalle.

Tähtirinnat iskivät tasoituksen heti jakson alkuun, kun loukkaantumisten takia viime kaudella rikkonaisen kauden Vihreässä pelannut Nando Cozar ampui ilkeästi pompanneen vapaapotkun etukulmasta sisään.

Vaikka Vihreä oli toisella jaksolla enemmän puolustuskannalla, pääsi isäntäjoukkue maalaamaan ottelun seuraavan osuman.

Pallonriiston jälkeen Multanen pääsi vetopaikkaan, jonka Tomi Maanoja HIFK:n maalilla torjui eteensä. Terävimpänä jatkopallolla oli Pavel Marin, ja virolainen puski avausmaalinsa Vihreissä ja tilanteeksi 2-1 kotijoukkueelle.

HIFK myllytti lopussa vahvasti; pallo toisen kerran ylärimaan ja Teppo Marttinen joutui pariin kertaan venymään torjuntaan.

Vihreän johto kesti aina nelisen minuuttia yliajan puolelle. Kulmapotkun jälkitilanteessa kaikki kentän 22 pelaajaa olivat KPV:n boksissa, ja karmean hässäkän päätteeksi helsinkiläisten toppari Tuukka Andberg survoi pallon Vihreän verkkoon. Ottelun sujuvasti tuominneen Daniel Enkvistin pilli soi pelin päättymisen merkiksi heti maalin perään

Näin pisteet jaettiin maalein 2-2. Vierasjoukkueen parhaimmistoa olivat keskikentän kolmikko Nando, Esa Terävä ja Tommi Jyry. Vihreän ykkönen oli Ville Huuhka.

Seuraavan kerran KPV pelaa keskuskentällä viimeisen kierroksen avausottelun Venetsialaislauantaina 25.8. klo 15.00, kun vastustajaksi saapuu tiukasti sarjapaikastaan taisteleva JJK Jyväskylästä.

Sitä ennen Vihreä vierailee kovassa vireessä olevan FC KTP:n vieraana Kotkassa.

Tuo ottelu pelataan maanantaina 20.8. klo 18.30 alkaen, ja tuotakin ottelua voi katsoa suorana isolta screeniltä Westissä, KPV:n virallisessa vieraspelikatsomossa Rantakadulla.

2 - 2

HIFK
(1-0)
19'MaaliYaroshenko Konstantyn