Taistelu vajaalla ei riittänyt, KPV-AC Oulu 1-2

Otteluraportti KPV-AC Oulu, 28.7.2018

Ensimmäinen kotitappio kahden miehen vajaalla

KPV:n avauskokoonpano:

Marttinen - Josimov, Koskimaa, Chantzopoulos, Huuhka - Byskata, Ågren - Yaroshenko, Mannström, Hinestroza - Multanen

KPV joutui peräti kahden miehen vajaalle pari kymmentä minuuttia ennen täyttä aikaa, eikä Vihreän viivytystaistelu riittänyt vaan AC Oulu vei pisteet mukanaan 1-2 voitolla.

Ottelun avauspuolikkaalla isäntäjoukkue oli täysin kuskin paikalla, mutta oululaisten keltainen bussi piti Vihreän poissa vaarallisilta maalipaikoilta.

Jakson parhaaksi paikaksi jäi hyvin Sebastian Mannströmille rakennettu puskupaikka, jatko kuitenkin suuntautui reilusti ohi maalin.

Toiselle jaksolle vierailija ACO taikoi reilusti lisää jalkoja peliin, kun taas Pallo-Veikkojen liike tuntui hieman jääneen koppiin.

Vihreä ei päässyt enää avausjakson tavoin prässäämään ylhäältä, niinpä vierailija sai enemmän otetta pelistä.

Ottelun käännekohta nähtiin vajaan tunnin kohdalla.

AC Oulu katkaisi KPV:n hyökkäyksen omalla alueellaan ja pelasi nopean, pitkän pystysyötön Vihreän puolustuksen selustaan. Alvarado Morin vältti Vihreän paitsioansan ja karkasi keskeltä läpiajoon.

KPV:n Ville Koskimaa ja ACO:n Morinin törmäilivät , Morin näyttävästi kumoon ja pallo pilkulle.

Triplarangaistuksen kruunasi Koskimaalle nostettu punainen kortti.

Näin KPV joutui vajaalle, ja kun Jair ampui seuranneen rankkarin varmasti maaliin, näytti isäntien iltapuhde todella hankalalta.

Vihreä ei kuitenkaan takaiskuista lannistunut vaan sai paineen väännettyä takaisin vierasjoukkueen päätyyn.

Ansaittu tasoitus syntyi tyylikkäästi. Pallo kulmasta takaviistoon Mannströmille, joka ampui suoraan takatolpan kautta komean osuman.

Pelikellossa oli tuolloin 66 minuuttia.

Todelliset mustat pilvet helletaivaalle toi Cesar Hinestrozan taklaus sivurajalla.

Otteluaikaa jäljellä vielä lähes 20 minuuttia ja Vihreälle nousi jo varsin siistin ottelun toinen suora punainen kortti.

Taistelu kelloa vastaan riitti kitkerästi 90 minuutille saakka, kun Walter Moore nousi vasemmalta keskityspaikkaan ja Jere Aallikko latasi voimalla lukemiksi 1-2 ja näin pisteet matkasivat Ouluun.

Erikoinen ottelu, kauden ensimmäinen tappio kotikentällä ja nolla pistettä.

Nyt tarvitaan jälleen uusia nousijoita avauskokoonpanoon ja vastuunkantoon, alkukauden loukkaantumissuman keskelläkin niitä löytyi, ja niin löytyy varmasti nytkin!

Seuraava kotiottelu on kutkuttava kärkikamppailu KPV-HIFK lauantaina 11.8. klo 17.00!

Sitä ennen Vihreä vierailee Helsingissä ja kohtaa Klubi 04:n Töölön stadionilla sunnuntaina 5.8. klo 18.30.

Tuotakin ottelua voi katsoa suorana isolta screeniltä KPV:n virallisessa vieraspelikatsomossa Westissä Rantakadulla.

1 - 2

AC Oulu
(0-0)
66'MaaliMannström Sebastian