Otteluraportti VPS-KPV, Suomen Cup 10.2.2018

Värikäs tasapeli

KPV avaus: Lelo - Mäki, Kääntä, Koskimaa, Rauhala - Byskata, Poutiainen - Nissinen, Yaroshenko, Huuhka - Multanen

Vauhdikas talvikauden ottelu päättyi tasapeliin.

KPV nousi alussa johtoon Konstantin Yaroshenkon hienolla vaparimaalilla.

Kalle Multanen puski Timo Rauhalan keskityksestä Vihreän johdoksi jo 0-2, kun pelikello näytti vasta reilua kahtakymmentä minuuttia.

Isäntäjoukkue VPS piti enemmän palloa ja sai hieman lahjakavennuksen, kun KPV ei onnistunut purkamaan tilannetta omalla rangaistusalueella ja pallo pomppi suoraan Steven Morrisseylle jolla oli helppo työ viimeistellä kavennus.

Avausjaksolla vauhtia riitti ja Vihreän parhaimmistoon kuulunut maalihavti Riku Lelo Lun Koka sai esittää maalillaan useammankin huipputorjunnan.

Harmillisesti juuri ennen taukoa Vepsu pääsi tasoittamaan. Vaasalaisten terävin pelaaja Juha Hakola sai pallon turhankin vapaasti keskustassa ja laituri ampui tarkasti yläkulmaan taukolukemiksi 2-2.

Ottelua oli pelattu reilu tunti kun VPS katkaisi KPV:n nousun laidalta, pallo jälleen keskustaan Hakolalle joka ampui kierteisen kudin takanurkkaan ja VPS nousi ottelussa ensi kertaa johtoon.

KPV haki kovalla painostuksella tasoitusmaalia, kunnes 87.minuutilla yritys tuotti tulosta.

Joonas Nissinen haastoi hyvin vasemmalta, kova ja matala keskitys muutti hieman pakin jalasta suuntaa ja painui etukulmasta maaliin.

Yliajan puolella Vepsu oli vielä napata koko pistepotin, kun Morrissey pääsi karkuun.

Mies kuitenkin aikaili ja Lelo sekä Elmer Kääntä hoitivat tilanteen.

Pisteet siis jakoon värikkäiden ja vauhdikkaiden vaiheiden jälkeen numeroin 3-3.

Vihreästä erottuivat nuori maalivahti Riku Lelo Lun Koka sekä taitava Yaroshenko, vaasalaisten ykköset olivat Hakola ja Morrissey.

KPV:n valmennus harmitteli suoritustason ailahtelemista.

-"Taso heittelee pelin sisällä vielä liikaa, mikä pitkälti johtuu yksittäisistä valinnoista. Joka tapauksessa kyllä siellä positiivisia aihioita on nähtävissä”, Vihreän valmentaja Jarmo Korhonen analysio ottelua.

-”Nyt vaan edelleen rauhassa työstämään näitä aihioita. Saamme kahden vkon treeniputken ennen seuraavaa peliä", Jamo päättää.

Seuraavan kerran KPV on tositoimissa lauantaina 24.2., kun Vihreä kohtaa vieraskentällä PKKU:n cupin neljännellä kierroksella.

VPS

3 - 3

(2-2)
6'MaaliYaroshenko Konstantyn
27'MaaliMultanen Kalle
88'MaaliNissinen Joonas