Otteluraportti KPV-SJK, 2.2.2018 Suomen Cup

Kerho maalin verran parempi

KPV:n avaus:

Myllymäki - Mäki, Kääntä, Myntti, Rauhala - Huuhka, Poutiainen - Nissinen, Yaroshenko, Heiermann - Multanen

Harmillisesti Vihreä joutui otteluun vahvasti vajaamiehisenä, kun poissaolijoiden lista venyi vielä aivan ottelun alla muutaman kuumetapauksen vuoksi.

Ottelun alussa pallo oli enimmäkseen vierailijan puoliskolla, mutta vaarallisille paikoille Vihreä ei päässyt.

Heti alkuminuuteilta näkyi, ettei SJK ollut tullut Kipparihalliin peruuttelemaan, vaan sen kokenut keskikenttä iski terävästi ja kovaa tilanteisiin.

Kahteen kertaan avaus parillakympillä Kerho pääsi vaaralliseen atkoon keskialueella ja yhtä monta kertaa pallo iskettiin vastustamattomasti KPV:n verkkoon.

Ensin karkumatkalle irtosi kärkimies Aristote Mboma. Tarkka viimeistely omalta alueelta lähteneen rynnistyksen päätteeksi ja numeroiksi 0-1.

Ja vain hetkeä myöhemmin pirteästi esiintynyt Maximo Tolonen petasi paikan Emile Paul Tendengille, joka sijoitti tilanteeksi 0-2.

Mehmet Hetemajlla oli mahdollisuus lisätä tilanteeksi jo 0-3, mutta mies liukui pallon takatolpalta ohi.

Pikkuhiljaa Vihreän turha kunnioitus vastustajan kovia nimiä kohtaan karisi ja KPV pääsi paremmin peliin mukaan.

Varsinkin isäntien parhaimmistoon kuuluneen Timo Rauhalan laidalta Vihreä sai rakennettua tilanteita.

Maaliin pallo saatiin kuitenkin vain kertaalleen.

Konstantin Yaroshenko ampui toisella jaksolla hienon vapaapotkun vajaasta 20metristä etukulmaan.

Sama mies pääsi kokeilemaan muutamaa minuuttia myöhemmin samoilta tonteilta, mutta laukaus kiersi hieman yli maalin.

KPV järjesti ottelun loppuun vielä varsin tiukkaa painetta ennakkosuosikin päätyyn, mutta kiri ei riittänyt tasoitukseen asti.

Loppulukemiksi jäi näin SJK:n 1-2 vierasvoitto.

Pelirohkeuden puute harmitti tulosta enemmän isäntien valmennusta.

-”Ensimmäisellä 30 minuutilla oli jännitys päällä ja pelirohkeus tasoa nolla. Toisella jaksolla pelirohkeus parani. Jos me ei uskalleta helmikuussa pelata rohkeasti maata pitkin, ei sitä kanttia löydy kesälläkään,” harmitteli KPV:n valmennuksesta Jarmo Korhonen.

-”Toinen jakso oli jo sinne päin. Se on meidän tie. Toki pitää muistaa, että jouduimme muuttamaan kokoonpanoa melkein puolella ajatellusta ja osa pelasi ei niin tutulla paikalla, ja se tietenkin osaltaan sotki pelin alkua”, Jamo jatkaa.

-”Mutta uskaltaa pitää. Ja sitä me haemme, seuraavan kerran viikon päästä Vaasassa!”, Korhonen päättää.

Seuraavan kerran Vihreä on siis tositoimissa jo ensi lauantaina, kun KPV matkustaa Vaasaan VPS:n vieraaksi.