23
SYY
18.00
Akatemia, Kolmonen C-lohko

KPV Akatemia - VPV  2 - 0

Kokkola, Santahaan tekonurmi

Akatemialla viimeinen kotiottelu

Akatemia pelaa tällä haavaa kauden viimeisen kotiottelunsa torstaina. Vieraaksi Santahaan tekonurmelle saapuu nimikaima Vaasan Pallo-Veikot, eli VPV. Ottelu aloitetaan valaistuksen alla klo 18:00.

VPV on parin edellisen kauden ajalta Akatemialle tuttu vastustaja. Ottelut vaasalaisia vastaan ovat olleet Akatemialle kieltämättä haasteellisia, sillä esimerkiksi tämän kauden ensimmäisessä kohtaamisessa VPV antoi Akatemialle oikein isän kädestä lukemin 7-2. Edellisen kauden kohtaamiset eivät nekään ole jättäneet sitä kaikkein lämpimintä muistijälkeä akatemiapelaajien pääkoppiin, sillä silloin Vaasassa tuli pataan selkein 3-0 -luvuin ja loppusarjassa nuhjattiin 1-1 -tasapeli Kokkolassa.

VPV on alasarjastatuksestaan huolimatta perinteikäs nimi maan palloilusarjoissa ja 90. vuottaan tällä kaudella juhlistava perinneseura on pelannut aikoinaan jopa SM-sarjatasolla. Tämän hetkinen joukkue koostuu pitkälti VPS:n sekä muiden alueen seurojen entisistä junioreista ja yhdessä onkin jälleen varsin yhtenäinen sekä reipashenkinen porukka. Vastustajana VPV on haastava, sillä fyysisen pelaamisen lisäksi joukkueella on selkeä pelitapa, jota pelaajat kurinalaisesti toteuttavat.

- VPV on ollut meille jostain syystä järkyttävän vaikea vastustaja tämän sekä edellisen kauden aikana. Varsinkin Vaasassa pienellä kentällä olemme olleet heidän kanssaan ongelmissa. Torstaina olisi mahdollisuus maksella kalavelkoja sen osalta takaisin päin. Selvää on se, että me emme tule pääsemään helpolla tuossakaan ottelussa ja melkoinen tahtojen taisto on taas edessä. VPV:n kokeneemmat kaverit osaavat pelistä senkin osa-alueen, jolla ei ole tekemistä niinkään itse pelaamisen kanssa. Eli kasetinkin tulee torstaina kestää, toteaa Akatemian valmentaja Aki Lyyski.

Akatemialta sekä vastaan asettuvalta VPV:lta ovat panokset loppukauden otteluista kadonneet, mutta sehän ei sitä tosiseikkaa sulje pois, että myös torstaina on jaossa kolme pistettä. Akatemian otteet ylemmässä loppusarjassa ovat ailahdelleet rajustikin, aivan kuten oikeastaan läpi koko kauden. Nuorelta porukalta sitä sopii jossain määrin odottaakin, mutta turbulenssia on tekemisen ympärillä ollut välillä vähän liikaakin. Tavoitteena on kumminkin päättää kausi kunnialla.

- On ilman muuta harmillista, että emme saaneet enää panosta näihin otteluihin, mutta se on seurausta aikaisemmista esityksistämme. Emme ole saaneet tekemiseen samanlaista tasapainoa, kuin edellisenä kesänä ja porukka on vaihdellut pelistä toiseen aivan liikaa. Torstaina meillä on mahdollisuus päättää kausi kotiotteluiden osalta voittoon ja minun tehtäväni on motivoida pelaajat se voitto ottamaan. Hakusessa on sellainen pirteä ja tasapainoinen esitys, jonka seurauksena kenellekään ei jää epäselväksi että me haluamme nimenomaan voittaa, Lyyski kertoo.

Kovasti miehistöpulan kanssa taistellut Akatemia joutuu jälleen hieman keräämään rivejään torstain otteluun. Poissa ovat varmuudella pelikieltoaan sovittava Akseli Matilainen, polvensa Sundomissa loukannut Antti Palohuhta sekä samassa ottelussa selkäänsä telonut Arttu Möttönen. Niin ikään armeijan palveluksessa olevat Jaakko Juvila sekä Elias Mikkola missaavat torstain ottelun. Kapteeni Valtteri Palosaari on hiljalleen kuntoutumassa nilkkavammastaan, mutta hänen kohdallaan päätös peluuttamisesta tehdään kokoonpanotilanteen mukaan ottelun alla.

- Onhan siinä taas miestä sivussa ihan tarpeeksi. Niin oli edellisestäkin ottelusta ja aika monesta muustakin ottelusta. Näyttää nyt kumminkin siltä, että saamme muutaman oman kasvatin takaisin edustusjoukkueesta hakemaan tärkeitä minuutteja. Ja onhan meillä seurassa myös paljon eteenpäin haluavia junioreita, eli kyllä sieltäkin mahdollisuuksien mukaan apua löytyy, Lyyski kertoo.

Ottelu VPV:ta vastaan on siis siirretty pelattavaksi Santahaan tekonurmella klo 18:00 alkaen.

Tervetuloa!

Tilastot

2 - 0

VPV
(0-0)
81'MaaliPalosaari Valtteri
84'MaaliKytölaakso Pietro

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista

KPV:n Juniorit Ry


KPV Klubi

Antti Chydeniuksenkatu 71

67100 Kokkola