19
SYY
16.00
Akatemia, Kolmonen C-lohko

SIF - KPV Akatemia   1 - 0

Sundom Arena

Akatemia sunnuntaina Sundomiin

Akatemia suuntaa sunnuntaina Sundomiin, missä kohdataan Kolmosen ylemmän loppusarjan ottelussa paikallinen Sundom IF. Ottelu idyllisellä Sundom Arenalla potkaistaan käyntiin klo 16:00.

Sundom on vastustajana Akatemialle tuttu, sillä edellisten kausien aikana joukkue on kohdattu monen monta kertaa. Tälläkin kaudella pääosin kokeneista pelimiehistä koostuva joukkue on ollut sarja kärkikahinoissa mukana aivan alusta saakka. Tilanne on sundomilaisilla tällä hetkellä se, että vain suoranainen ihme voi viedä heiltä suoran nousijan tittelin loppukauden aikana. Vastaan sunnuntaina siis astelee joukkue suoraan sarjan ehdottomimmasta eliitistä ja sitä myöten haaste nuorella porukalla reissuun lähtevälle Akatemialle on melkoinen.

- Sundom on sarjanousunsa ansainnut. Ovat vuosittain kasanneet sinne hyvän joukkueen, jossa on kumminkin myös selkeä jatkuvuuden periaate. Nytkin porukassa on kokemusta Veikkausliigaa myöten, joten eihän tuollaisen joukkueen kuulu Kolmosessa pelatakaan. Heillä on käsittämätön kyky venyä tuloksiin, vaikka peli ei ihan joka kerta niin paljoa vakuuttaisikaan ja se on mielestäni aina hyvän joukkueen merkki. Edellisessä kohtaamisessa tuntui, ettei meillä ollut isommin ongelmia heitä vastaan, mutta olimme yhtäkkiä kumminkin 2-0 -tappiolla. Hereillä saa sunnuntaina olla koko ajan, toteaa Akatemian valmentaja Aki Lyyski.

Sunnuntain ottelussa vastaan astelee Kolmosen tasolle kovia nimiä, kun mm. SJK:ssa pelannut Richie Dorman, ex-Jaro Jari Sara sekä muutama muu korkeimmilla divaritasoilla esiintynyt pelimies vetäisee Sundomin vihreän pelipaidan päälleen. Heidän lisäkseen kokoonpano vilisee Kolmosen tasolle rutinoituneita sekä ennen kaikkea laadukkaita pelaajia. Alexander Kronholm, Ludwig Siegfrids sekä kärjessä viilettävä Kevin Storfors ovat jokainen pelipaikallaan sarjan ehdotonta eliittiä. Oman mausteensa otteluun tuo toki myös lievästi ilmaistuna epätasainen sekä pienikokoinen pelialusta.

- Nyt saadaan kyllä kaikki keskittyminen laittaa vastustajaan, ei meidän tarvitse murehtia kuin omasta tekemisestä sekä lähimpänä olevasta vastustajan pelaajasta. Liian usein meidän nuorilla kavereilla menee keskittyminen epäoleellisiin seikkoihin, joilla koitetaan sitten selitellä omia suorituksia. Ei näin, vaan kaikki keskittyminen sunnuntaina omaan tekemiseen. Kasetin pitää sunnuntaina kestää myös pienet vastoinkäymiset, muuten tulee pitkä ja raskas iltapäivä, Lyyski summaa.

Edellisellä viikolla takaisin voittokantaan palannut Akatemia lähtee siinä mielessä paineettomissa ja leppoisissa tunnelmissa Sundomiin, ettei pelkoa sarjapaikan menettämisestä ole ollut enää hetkeen. Eikä tosin paineita sarjanousunkaan suhteen. Norrvallaa vastaan esitys oli ajoittain ihan mukiin menevä, vaikkakin pallonhallinta olisi voinut konkretisoitua useamminkin maalintekopaikaksi. Täysin omillaan pelannut Akatemia kumminkin teki sen yhden maalin ja mikä tärkeinä, niin omissa pysyi pitkästä aikaa nolla.

- Vaihdettiin hieman ryhmitystä tuohon otteluun sekä vielä ottelun aikana. Kahden kärjen käytöllä saatiin paine nopeammin vastustajaan ja toisaalta sitten meillä oli koko ajan selkeä tuki hyökkääjällä. Vielä joudutaan hiomaan jonkin verran pelaamista, sillä varsinkin liikkuminen pallottomana vaatii paljon hommia. Samoin myös murtautumiset vastustajan selustaan. Oli tietenkin mukava voittaa ja pelaamisessa oli hetken tauon jälkeen sellainen kollektiivisen pelaamisen perusasu, Lyyski kertoo.

Vielä on hieman mietinnässä, että millaisella porukalla Akatemia Sundomiin lähtee, sillä samalle päivälle osuu myös edustusjoukkueen runkosarjan päättävä ottelu Rovaniemellä. Sattumaa tai sitten ei. Varmaa on, että tällä järjestelyllä Sundom saa vastaansa ainakin suhteellisen kokemattoman porukan akatemiapelaajia, sillä edustusjoukkueen reissu vie useamman potentiaalisen nuoriso-osaston pelaajan Rovaniemelle Sundomin sijaan. Tämän lisäksi pari Akatemian pelaajaa ovat armeijassa ja muutama opiskeluesteiden vuoksi poissa käytöstä.

- Todella kapealla ringillä mennään tällä hetkellä. Asiaa olisi muuttanut paljon se, jos tämän ottelun olisi voinut pelata lauantaina, mutta se ei Sundomille syystä tai toisesta sopinut. Saadaan kumminkin jonkinlainen porukka jalkeilla, jolla pääsemme yrittämään sarjavoittajan kiusaamista heidän kotikentällään. Pääsemme myös pelaamaan todella hyvää joukkuetta vastaan ja paineettomassa tilassa. Toivon sen näkyvän myös esityksessämme positiivisella tavalla, Lyyski päättää.

SIF vs. Akatemia sunnuntaina 19.9. Sundom Arenalla klo 16:00

Tilastot
SIF

1 - 0

(0-0)
66'MaaliKronholm Alexander

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista

KPV:n Juniorit Ry


KPV Klubi

Antti Chydeniuksenkatu 71

67100 Kokkola