2
LOK
12.00
Akatemia, Kolmonen C-lohko

VPS Akatemia - KPV Akatemia   2 - 0

Elisa Stadion, Vaasa

Akatemialla edessä kauden viimeinen

Akatemia päättää kautensa Kolmosessa huomenna Vaasassa. Elisa Stadionilla vastaan astelee VPS Akatemia. Ottelu Vaasassa alkaa erinäisten järjestelyiden vuoksi jo klo 12:00 paikallista aikaa.

Kauden viimeisessä koitoksessa kohdatta VPS Akatemia on KPV:n vastaavan sikermän kanssa hyvinkin saman tyylinen joukkue. Siinä missä joukkue on täynnä aikuisikään juuri kasvaneita tai sen pian saavuttavia pelaajia, niin molemmilla on myös muutama hieman vanhempi pelaaja kokoonpanossaan. "Vepsun" listoilla heitä ovat mm. Hane Birhane, veljekset Blendi ja Leart Boshnjaku sekä Antonio Teca. Jokainen heistä on Kolmosen tasolle hyvä pelimies ja varmastikin tuovat oman lisänsä nuoreen joukkueeseen. Akatemiallahan vastaavaa roolia kantavat Aleksi Seppälä, Atte Henttu, Yevhen Sabadash sekä kapteeni Valtteri Palosaari. Varsinkin nyt kun hyökkäyspään voimanpesä Antti Palohuhta parantelee polvivaivaansa.

- Vepsu on hyvin palloa liikuttava joukkue. Selkeähkö pelitapa, joka pohjaa jonkin verran Vepsun edustusjoukkueen vastaavaam. Topparina pelaavan Josep Nuorelan pelinavaaminen on heille selkeä ase ja sitä he pyrkivät sarja-avauksessa Kokkolassa hyödyntämään paljon. Hane Birhane vasemmalla on myös aktiivinen pelaaja, joka nousee paljon ja rohkeasti aina jopa viimeiseen linjaan saakka. Tällaisten tilanteiden puolustaminen on huomenna avainasemassa ja siitä tulevien tilanteenvaihtojen hyödyntäminen niin ikään. Varmasti tulossa on viihdyttävä ja vauhdikas ottelu, toteaa Akatemian valmentaja Aki Lyyski.

Akatemia matkaa Vaasaan ilman sen suurempia panoksia. Riippumatta huomisen tuloksesta Akatemia tulee sijoittumaan sarjassa neljänneksi. VPS taas puolestaan voi voitolla nousta vielä ohi FC Kiiston, mikä tarkottaisi vaasalaisten nokkimisjärjestyksen muutosta kärkijoukkue Sundomin takana. Kiisto on tällä hetkellä sarjassa toisena, kaksi pistettä "Vepsua" edellä. Kiisto kohtaa omassa päätösottelussaan viikon kuluttua nimenomaan Sundomin.

- Ainakin minä haluan huomisen ottelun voittaa ja sen myötä jättää kaudesta jossain määrin positiivisemman mielikuvan. Uskon, että joukkue saadaan sytytettyä myös sille tasolle, että voitosta halutaan pelata. Vierasottelut ovat olleet meille haastavia tällä kaudella ja sitäkin seikkaa halutaan lähteä korjaamaan. Vastustajalla varmaan on samankaltaiset ajatukset, eli pelkästään sen pitäisi taata otteluun jonkinlaista jännitettä. Eikä saa unohtaa sitäkään seikkaa, että sarja-avauksessa hävisimme "Vepsulle" ja nyt on mahdollisuus kuitata sitä jollain tavalla takaisin, Lyyski tuumaa.

Edellisessä kohtaamisessaan joukkueet olivat vastakkain siis sarja-avauksessa nelisen kuukautta sitten. Silloin Akatemia johti kotikentällään ottelua vielä puoliajalla 2-1 -lukemin, mutta taipui lopulta useammankin edustusjoukkueen pelaajan voimin Kokkolaan saapuneelle "Vepsulle" lukemin 2-4. Paljon on vettä virrannut Suntissakin tuon ottelun jälkeen, mutta jotain on siitäkin jäänyt silti mieleen.

- Mielestäni olimme siinä ottelussa hieman epäonnisia. Tehtiin yksi oma maali juuri ennen puoliaikaa ja tuntui, että "Vepsu" kolautti jokaisesta paikastaan maalin. Meillä oli silloin sellainen tilanne, että olimme olleet koronasulun vuoksi 6 viikkoa ilman pelejä ja se näkyi otteissa. Toki vastustaja oli tuon verran parempi siinä ottelussa, ei heiltä voi mitään ottaa pois. Huomenna pitää hommat tehdä omissa paremmin, neljän maalin päästämiseen ei kyllä ole varaa, Lyyski kertoo.

Akatemialla on hieman miehistöhuolia myös kauden päätökseen lähdettäessä. Antti Palohuhta, Daw Malval, Axel Lindholm ja edustusjoukkueen mukaan matkaavat Noa Lehtonen, Pietro Kytölaakso sekä Aku Ahokangas ovat varmasti ulkona kokoonpanosta. Heidän lisäkseen Arttu Möttösen, Jaakko Juvilan sekä Aleksi Seppälän pelaaminen on vielä epävarmaa. Myös seuran B-juniorit pelaavat viikonloppuna SM-sarjaa, eikä sieltä ole edellisen ottelun tavoin tulossa apuja miehistövajeeseen. Positiivisia juttuja sen sijaan nähtiin edellisessä VPV ottelussa, kun kapteeni Valtteri Palosaari teki paluun kentille pienen loukkaantumisjakson jälkeen.

- Ei me lähdetä huomenna peruspalettia muokkaamaan, voitosta pelataan ja kriteerit minuuteille ovat samat kuin aina ennenkin. En näe mitään syytä muuttaa ajatusmaailmaa yhden pelin vuoksi, olkoonkin sitten se kauden päättävä ottelu. Olemme pyrkineet luomaan tiettyä toimintakulttuuria joukkueeseen jo parin vuoden ajan ja siitä haluan pitää kiinni. Toivotaan, että edustusjoukkueen mukaan matkaavat pelaajat saavat minuutteja, sillä niitä he tarvitsevat. Eikä sielläkään ole mikään ideaalitilanne tällä hetkellä kokoonpanon suhteen. Annetaan meillä näytönpaikka jollekin muulle ja mahdollisimman hyvät eväät onnistumiseen. Lähdetään ihan normaaliin tapaan hyvän suorittamisen kautta hakemaan hyvää tulosta, Lyyski päättää.

VPS Akatemia vs. KPV Akatemia lauantaina 2.10. klo 12:00 Elisa Stadionilla.

Tilastot
VPS Akatemia

2 - 0

(1-0)
26'MaaliMantila Samuel
68'MaaliBirhane Hane

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista

KPV:n Juniorit Ry


KPV Klubi

Antti Chydeniuksenkatu 71

67100 Kokkola