Akatemia, Kolmonen C-lohko

Norrvalla FF - KPV Akatemia   5 - 3

Centralidrottsplan, Vörå

Akatemialle tappio

Akatemia kärsi kauden toisen tappionsa torstai-iltana Vöyrillä, kun kotijoukkue Norrvalla FF viimeisteli tehokkaasti ja piti pisteet itsellään lukemin 5-3 (3-1). Akatemian maaleista ottelussa vastasivat Arttu Möttönen, Antti Palohuhta sekä Pietro Kytölaakso.

Ottelu alkoi Akatemian kannalta mallikkaasti. Ottelun neljännellä minuutilla Sampo Rintala sekä Akseli Matilainen juonivat laukaisupaikan Arttu Möttöselle, jonka komea laukaus painui kotijoukkueen maalin yläkulmaan. Avausmaalin jälkeenkin vierailija pystyi painamaan pelin vastustajan päätyyn, mutta huomattavasti aggressiivisemmin pelannut kotijoukkue osoitti vaarallisuuttaan iskemällä terävästi vastaan lähinnä kärjessä pelanneen Jasper Uwaegbulan kautta.

Tällainen vastaisku sitten johti tasoitusosumaankin, kun vajaan 20 minuutin pelin jälkeen Uwaegbula murtautui laidalta ja keskitti matalan pallon maalinedustalle, Pari ensimmäistä yritystä vierasjoukkue pystyi purkamaan, mutta aina keskelle ja suoraan vastustajalle. Ja kyllähän tälläkin tasolla vastustaja maalin tekee, mikäli paikkaa oikein tarjotaan. Loppuviimein tasoituksen runnoi sisään Paulus Mehtonen.

Lisää kylmää vettä tuli Akatemiapelaajien niskaan vartti myöhemmin. Kertaalleen puretun kulmapotkun jälkeen perin lepsusti puolustanut Akatemia yllätettiin jälleen, kun pallon perään sännänneet kolme vierasjoukkueen pelaajaa ohitettiin yhdellä syötöllä ja Uwaegbulam pääsi sijoittamaan pallon maalin edestä ohi Antti Virosen.

Akatemia pelasi pallon kanssa ihan suhteellisen hyvin ja pystyi luomaan useammankin paikan tasoitusmaaliin, mutta tällä kertaa Sampo Rintalan sekä Aleksi Seppälän laukaukset painuivat Akatemian kannalta tolpan väärälle puolelle.

Kotijoukkue iski vielä kertaalleen ennen taukoa. Akatemian hyökkäys pysähtyi harhasyöttöön, jonka jälkeen Sam Karllson purjehti pallo jalassa puolesta kentästä Akatemian rankkarialueelle ja ilman sen suurempia estelyitä sijoitti pallon varmasti maaliin.

- Ei oltu valmiita otteluun. Pääsimme johtoon liian helpolla suhteessa pelaamisen tasoon. Pallon kanssa tekeminen oli alussa hermostunutta ja huolimaton, maalintekopaikat saimme hyvin pitkälti yksittäisten pelaajien henkilökohtaisella osaamisella. Norrvalla oli juuri niin vaarallinen vastaiskuissaan, kuin etukäteen tiesimmekin. Meillä vähän pakka venähti ja hävisimme ison osan ykkös- sekä kakkospalloista kummankin linjan edessä. Siihen kun lisää sitten vielä surkean puolustuspelaamisen joukkueena, niin kyytiä tulee aivan varmasti, puhisi Akatemian valmentaja Aki Lyyski.

Toiselle jaksolle tuli huomattavasti terävämpi Akatemia. Palllo liikkui määrätietoisemmin ja pelaamisessa oli kokonaisuudessaan paljon enemmän järkeä kuin ensimmäisellä jaksolla. Puoliajalta kentälle tulleet Jaakko Juvila sekä Atte Henttu toivat lisää vauhtia pelaamiseen ja pallo vietiin kerta toisensa jälkeen Norrvallan kenttäpuoliskolle. Vaarallisia maalintekopaikkoja ei kumminkaan Akatemiakaan saanut heti kärkeen luotua.

Vajaan tunnin kohdalla Akatemia suoritti pari seuraavaa vaihtoa, kun kentälle tuotiin Antti Palohuhta sekä Benjamin Rintala. Sen jälkeen alkoikin sitten tapahtua myös maalipaikkojen muodossa. Palohuhta toi kentälle tullessaan selkeän uhan maalinedustalle ja yhteispeli Atte Hentun kanssa oli hyvällä tasolla. Benjamin Rintala puolestaan toi juoksuvoimaa loukkaantumisestaan toipuvan Santeri Mäkisen tilalle tullessaan. Kymmenen minuuttia vaihtojen jälkeen Akatemia nousi maalin päähän. Jaakko Juvila pelattiin laidaltaan keskityspaikkaan ja "Jaskan" komean keskityksen puski sisään Palohuhta.

Ilo oli kumminkin varsin lyhytaikaista, sillä seuraavasta tilanteesta Norrvalla kuittasi Akatemian maalin. Kotijoukkue sai sivuvaparin ja kokenut Mal Ceesay pusku pallon luvattoman helposti maaliin parista metristä ja Akatemia oli jälleen parin maalin tappioasemassa.

Höyryä hyökkäyspelaamiseen laitettiin lisää ja pelaamista suoraviivaistettiin. Jonkinlaista painetta saatiinkin aikaiseksi, vaikkei ihan vaarallisimmille maalintekopaikoille ollutkaan asiaa, sillä sen verran tiiviisti kotijoukkue puolusti omaa rangaistusaluettaan. Kertaalleen kotijoukkue päästiin yllättämään, kun aktiivisesti pelannut Pietro Kytölaakso pelattiin karkumatkalle. Läpiajonsa päätteeksi "Pietu" sijoitti pallon kylmästi maalin takakulmaan.

Akatemian loppukirin sammutti kuitenkin kotijoukkueen Uwaegbulam, joka rankaisi Akatemiaa jälleen karmeasta puolustuspään virheestä. Kotijoukkueen kulma saatiin purettua suht helposti, mutta sitä seurannutta keskitystä ei sitten enää puolustettu ollenkaan ja näin Uwaegbulam sai sijoittaa pallon Akatemian maaliin viidennen kerran samalla viimeistellen loppulukemiksi 5-3.

- Puolustimme niin huonosti oman rangaistusalueemme tänään, ettemme ansainneetkaan voittoa. Samoin puolustuspelaaminen myös kollektiivisesti oli huonolla tasolla. Kolme tehtyä maalia yleensä tuo jotain, mutta tänään ei ollut mitään asiaa pisteille. Viidestä maalista jokainen tehtiin meidän rankkarialueen sisältä ja niistäkin neljä pilkun ja maaliviivan välistä. Kommunikointi, tai paremminkin sen puute, johti välillä tilanteisiin, joissa kolmekin meidän pelaaja katseli palloa ja yksi paikalla ollut vastustaja poistui sen kanssa paikalta. Virheet hyväksyn ja ymmärrän, niitä tulee kaikille, mutta vastuunpakoilua en hyväksy millään muotoa. Onneksi päästään huomenna harjoittelemaan, Lyyski päättää.

Akatemian kokoonpano:

Antti Vironen, Jimi Hackspik, Valtteri Palosaari (46. Jaakko Juvila), Yevhen Sabadash (75. Arttu Seikkula), Aleksi Seppälä, Jouni Ahvenkoski, Akseli Matilainen, Arttu Möttönen (56. Antti Palohuhta), Santeri Mäkinen (56. Benjamin Rintala), Pietro Kytölaakso, Sampo Rintala (46. Atte Henttu).

Norrvalla FF

5 - 3

(3-1)
4'MaaliMöttönen Arttu
18'MaaliMehtonen Paulus
33'MaaliUwaegbulam Jasper Chibueze
41'MaaliKarlsson Sam
65'MaaliPalohuhta Antti
66'MaaliCeesay Yankuba
78'MaaliKytölaakso Pietro
82'MaaliUwaegbulam Jasper Chibueze