T11 päätti 5v5-aikakauden tyylillä
14.9.2020 9:03 Uutiset / E11-tytöt

KPV T11 nautti maalinteosta Hippo-turnauksessa

Kauden 2020 päätapahtumaksi joukkueessamme oli valittu syyskuussa pelattava HIPPO-turnaus ja olimme jo joulukuussa ilmoittaneet turnaukseen kolme joukkuetta. HIPPO-turnaus on perinteinen tyttöjen syysturnaus, jonka osallistujamäärä on lähennellyt viime vuosina 200 joukkuetta. Iso turnaus, johon osallistuu isojen seurojen joukkueita ympäri Suomea, tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden nähdä missä menemme pelillisesti verrattuna muihin, vaikka sijoituksista ei vielä pelattukaan.

Keväällä peruimme koronan takia yhden joukkueen, ja suunnitelmissa oli lähteä turnaukseen kahdella joukkueella, joista toinen olisi pelannut ”kokeneiden” ja toinen ”aloittelijoiden” sarjaa. Viimevuotisista kokemuksista kuitenkin tiesimme, että myös aloittelijoiden sarja voi olla varsin tasokas. Koronatilanteen takia peruimme toisen joukkueen viime metreillä ja lähdimme matkaan yhdellä 13 pelaajan joukkueella. Aloittelijoiden sarjan tiivis ottelutahti ja sunnuntain aikainen kotiinlähtö houkuttivat, joten päätimme osallistua pelkästään aloittelijoiden sarjaan ja perua kokeneiden sarjan paikan.

Pelit alkoivat lauantaina iltapäivällä helsinkiläistä PK-35:ttä vastaan. Tytöt aloittivat vahvasti, mutta vastustaja pääsi silti ensimmäisenä maalintekoon. Juuri ennen peliä olimme lounaalla todenneet, että yksi joukkueemme vahvuuksista on se, ettemme anna tappioaseman vaikuttaa peliimme mitenkään. Näin kävi tälläkin kertaa, pidimme oman pelimme ja maalihanat aukesivat. Peli voitettiin lopulta maalein 6-2. Seuraavana vastaan asettui viime vuodelta tuttu VJS Vantaalta. VJS oli ainoa joukkue, jolle viime vuonna hävisimme, joten tiesimme odottaa kovaa peliä. Vastustaja pelasi kovaa, ja välillä jopa vähän roikkui tyttöjen paidoissa, mutta tytöt eivät tästä hetkahtaneet vaan tämäkin peli vietiin kotiin 5-1. Jossain vaiheessa jo vastustajan kannatusjoukoista kuului että ”Eihän nämä tytöt mitään aloittelijoita ole…”

Illan viimeisessä pelissä saimme vastaamme myöskin viime vuodelta tutun Pallokissat Kuopiosta. Kun puoliajalla lukemat olivat meille jo 6-1, tarvittiin joku liikku, etteivät lukemat ala näyttää liian rumilta. Tauolla luvattiin siis tytöille tikkari jokaisesta maalista, joka tehdään suoraan syötöstä, tikkari sekä syöttäjälle että maalintekijälle. Tähän asti oli nähty aika paljon hienoja yksilösuorituksia mutta tikkarin voima on ihmeellinen ja syöttöpeli lisääntyi kummasti ;) Syntyi tikkarimaaleja ja tikkarittomia maaleja, saldona voitto 12-2!

Vaikka tyttöjä oli kolme kentällistä, aika kului vaihtopenkillä rattoisasti, kun kannustuslaulut raikasivat ja pelaavia kavereita kannustettiin. Peleissä oli siis erinomainen tunnelma välillä yllättäneistä sadekuuroista huolimatta. Ja onhan se mukava voittaa, kun aika monta peliä ollaan tänä kesänä poikien piirisarjassa ja harkkapeleissä hävitty.

Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä tuli vettä kaatamalla, joten sunnuntaiaamuna meitä odotti märät kentät, mikä toi vähän lisähaastetta peliin. Välillä pallo tyssäsi vesilätäkköön ja tarvittiin ihan kunnolla voimaa potkuihin, että sen sai sieltä liikkeelle. Sunnuntain peleihin oli myös tiedossa kovat vastustajat: Muuramen joukkue oli myös voittanut lauantaina kaikki pelinsä ja viimeisessä pelissä oli vastassa emäntäseura JyPK. Lauantain tikkarisääntöä päätettiin jatkaa ja laajentaa: nyt tikkari oli luvassa myös alakautta kierrätyksistä. Tikkari luvattiin sekä alaspäin syöttäjälle että puolustajalle, joka jatkaa syötön toiseen laitaan. Mutta tarkennettiin tytöille, että puolustajalle syötetään vain silloin kun hän on yksin, tikkaria ei tule, jos pelaa alas silloin kun vastustaja hyökkää. Ja kierrätystä käytettiin juuri oikeilla hetkillä!

Kaksi viimeistä peliä viimeistään näyttivät, kuinka hienosti 5v5 peli on opittu. Vastustajat olivat hyviä, mutta niin olimme mekin! Syöttöpeli toimi, vartiointi toimi, kaveria autettiin, maalivahdit antoivat hienoja avauksia, puolustajat osallistuivat aktiivisesti peliin ja hyökkäyspäässä saatiin paljon hyviä vetoja haasteellisesta kelistä huolimatta. Muuramen peli voitettiin 5-3, JyPKiä vastaan voitto tuli lukemin 4-1.

Tikkarisuorituksia sateli siihen malliin, että kolmen pelin tikkarisaldo oli lopulta 26 kpl ja yhteensä teimme viidessä pelissä mahtavat 32 maalia! Ja mikä parasta, maaleja teki 10 eri tyttöä ja loput keräilivät syöttötikkareita. Vihreät kortit menivät joka pelissä eri pelaajalle, ja aina ansaitusti. Kaikki pelaajat siis onnistuivat, ja monet ylittivät oman tasonsa reilusti. Voisi ajatella, että oltiinko väärässä sarjassa, mutta joukkueemme oli nämä voitot ansainnut :)

Seuraavaksi käännetäänkin katseet 8v8-pelin harjoitteluun ja uusiin haasteisiin!

Taija   
Lisää uutisia
E11-tytöt
«  Kesäkuu   »
Kategoriat