U15-pojat nimetty Puolan turnaukseen: KPV:n Herronen mukana!
Julkaistu: 21.04.2022 12.00

U15-pojat nimetty Puolan turnaukseen: KPV:n Herronen mukana!

U15-pojat (2007 ja myöhemmin syntyneet) pelaa toukokuun alussa vuoden ensimmäiset maaottelunsa. KPV:n riveistä mukana on Samu Herronen.

U15-pojat (2007 ja myöhemmin syntyneet) pelaa toukokuun alussa vuoden ensimmäiset maaottelunsa. Minihuuhkajat matkaa vappupäivänä Puolaan ja pelaa seuraavan viikon aikana maaottelut Unkaria, Slovakiaa sekä isäntämaata vastaan. Kai Nyyssösen miehistö pelasi edelliset maaottelunsa Portugalia vastaan, ja viime marraskuun ryhmään on tehty melko paljon muutoksia.

– Muutokset ne eivät johdu siitä, että pojat olisivat pelanneet edellisellä kierroksella huonosti. Haluamme vain antaa mahdollisuuksia uusille pelaajille. On tärkeää, että mahdollisimman monet nuoret pelaajat näkevät, millainen kansainvälinen taso on, ja missä menemme joukkueena sekä yksilöinä, Nyyssönen toteaa.

Ikäluokan minialueturnaus järjestettiin huhtikuun alussa, ja valmennustiimi katsoi ottelut useaan kertaan läpi. Nyyssösen mukaan 2007 syntyneet ovat erittäin tasainen ikäluokka, josta löytyy paljon potentiaalisia pelaajia.

– Uusia pelaajia on helppo ottaa mukaan, kun voi olla varma, että he pärjäävät hyvin. Kaikkien ryhmän ulkopuolelle jääneiden pelaajien täytyy muistaa, ettei valitsematta jättämisestä kannata lannistua. Kunhan pelaajat jatkavat laadukasta harjoittelua, he voivat olla mukana seuraavissa maaotteluissa.

Unkari, Slovakia sekä Puola ovat kovia jalkapallomaita, ja päävalmentaja odottaa kaikista otteluista vaativia mittareita. Vastustajista on tarjolla niukasti tietoa, ja Nyyssönen korostaa, että keskittyminen on vahvasti Minihuuhkajien omassa tekemisessä.

– Ehdimme harjoittelemaan ensimmäisen kerran maanantaina, ja pelaamme heti tiistaina ja keskiviikkona. Paikan päällä ehdimme käydä läpi muutamia pelillisiä juttuja, kuten prässiämme sekä oman kenttäpuoliskon puolustuspeliämme, Nyyssönen avaa.

– Pelaamme tiistain ja keskiviikon ottelut kahdella eri avauskokoonpanolla, ellei loukkaantumisia tai sairasteluja tule. Toivon, että pystymme esittämään kaikissa peleissä vahvuuksiamme ja saamaan sitä kautta pelaajiamme eteenpäin.

Suomen joukkue (aiemmat seurat Suomessa):
Osku Maukonen (mv) FC Lahti (FC Reipas)
Ukko Happonen (mv) PKKU (ToTe, TuPS)
Lassi Harju SJK-j (Seinäjoen Sisu)
Otto Minkkinen KäPa (LAUTP, PEPO)
Antti Pastinen KäPa (NJS)
Axel Sandler HJK (KäPa, ToTe)
Olli Turppo LAUTP
Jere Kari HJK (PPJ)
Oskari Dannbäck FC Espoo (NuPS)
Adam Le Goff-Conan HJK
Ilmo Toivonen HJK (FC Kasiysi, FC Espoo)
Taavi Koukkumäki FC Honka (GrIFK, EPS, EBK)
David Weiss PKKU (TuPS, TiPS, KoiPS)
Miko Koivuniemi Ilves (HJK, Parolan Visa)
Matias Siltanen KuPS
Ilkka Koivukoski OLS
Toivo Mero HJK (HPS)
Aarne Louramo TPS (TuNL)
Sulo Ketola P-Iirot (FC Rauma)
Samu Herronen KPV
Kerkko Harjula KäPa (SAPA)
Martin Kirilov HJK (FC Honka, EBK)

Suomen ottelut:


Ti 3.5. klo 14:00 Unkari – Suomi (Malbork)
Ke 4.5. klo 14:00 Suomi– Slovakia (Ostróda)
Pe 6.5. klo 12:00 Puola – Suomi (Malbork)

Otteluiden alkamisajat Suomen aikaa.

KPV:n Juniorit Ry


KPV Klubi

Antti Chydeniuksenkatu 71

67100 Kokkola