KPV T11 - Pelaamisen iloa!
17.2.2020 12:31 Uutiset / F11-tytöt

KPV T11 ryhmäkuvassa hienosti sujuneen Helmicupin jälkeen

KPV T11 osallistui Helmicupiin kolmella joukkueella ja 22 pelaajalla. Vastustajia saatiin oman kunnan tyttöjen lisäksi Seinäjoelta ja Vaasasta. Jokainen joukkue pelasi 5 peliä tiiviissä turnauspäivässä eli kaiken kaikkiaan joukkueellemme tuli 15 peliä. Tämä oli meidän osaltamme viimeinen 5v5-kentällä pelattu Helmicup, ensi vuonna pelataankin sitten 8v8. Tytöt jo treeneissä kyselivätkin, että milloin pelataan kulta- ja hopeamitaleista mutta (onneksi) vielä tänä vuonna mitali ripustettiin jokaisen tytön kaulaan :)

Tyttöjä kannustetaan pelaamaan rohkeasti ja pitämään pallo kentällä ja omalla joukkueella aina kun mahdollista. Tämä myös hienosti toteutui, osoitteettomia ”roiskaisuja” ei juurikaan nähty vaan kaikki tytöt yrittivät saada pallon pelaamalla pois omalta puolustusalueelta. Viime aikoina treeneissä on harjoiteltu ensimmäistä kosketusta ja käännöksiä ja valmennus voi ilokseen todeta oppien alkavan siirtyä käytäntöön, kentällä nähtiin paljon hienoja pallokosketuksia. Tyttöjä myös kannustetaan vetämään rohkeasti maalia kohti ja vastustajan maaliverkkoa heilutettiinkin yhteensä huikeat 46 kertaa. Parhaita onnistumisia ovat kuitenkin tyttöjen iloiset ilmeet niin kentällä kuin joukkuekavereiden seurassa pelien välissä!

Joukkue on kokenut suuren muodonmuutoksen viimeisen puolen vuoden aikana. Vielä viime kaudella olimme yhdistelmäjoukkue vanhemman ikäluokan kanssa. Elokuussa aloimme harjoitella omissa ryhmissämme ja virallisesti olemme olleet itsenäinen joukkue joulukuun alusta. Elokuun alun jälkeen joukkue on myös saanut huikeat 7 uutta pelaajaa! Tällä hetkellä tehdään isosti töitä sen eteen, että saadaan kaikki 23 tyttöä hitsattua yhdeksi ryhmäksi sekä pelillisesti että ryhmädynamiikan kannalta.

Osittain tämän takia olemmekin pelanneet alkuvuoden aikana myös reilusti harjoituspelejä. Vastustajia on haettu niin tytöistä kuin pojista, nuoremmista ja vanhemmista, omasta seurasta ja muista seuroista. Yhteensä harjoituspelejä on tammi-helmikuussa pelattu 19 kpl, jokaisessa mukana on aina noin kolmasosa tytöistä. Tappioita on tullut reilusti enemmän kuin voittoja, mutta oppimiskokemukset ovat meille huomattavasti voittamista tärkeämpiä.

KPV T11 ottaa siis mielellään pelikutsuja vastaan, myös poikajoukkueilta :)

// Taija


   
Lisää uutisia
F11-tytöt
«  Kesäkuu   »
Kategoriat