Otteluraportti: Suomen Cupin avausottelu päättyi tasapeliin
Julkaistu: 25.01.2020 00.00

Puitteet tammikuiselle jalkapallolle olivat kunnossa, kun KPV aloitti uuden kauden kohtaamalla AC Oulun Suomen Cupin Ykkösen joukkueiden karsinnassa Kippari-hallin uusitulla nurmella. Yleisöä oli saapunut halliin hyvin ja tunnelma oli intiimi. Katsojat pääsivät seuraamaan peliä kirjaimellisesti aivan pelikentän laidalta, ja hallin katto riitti täpärästi korkeudellaan Lazarevin avauspotkuihin.

Vierailija AC Oulu oli alussa selkeästi valmiimpi joukkue kuin vahvasti uudistunut kotijoukkue ja hallitsi kenttätapahtumia – etenkin aktiivinen prässipeli tuotti Vihreille vaikeuksia. Oulu loi tukun maalitilanteita, mutta hyökkäyksistä puuttui viimeinen terä. Sama kaava toistui KPV:n harvoissa vastaiskuhyökkäyksissä. 27. minuutilla Oulun Heikkilä voitti kaksintaistelutilanteessa vieraalla topparin tontilla pelanneen Vidjeskogin ja tarjosi pallon Aallikolle, jonka matala laukaus lipui kuitenkin tolppaa nuollen maalin ohi.

Vieraiden aktiivinen peli aiheutti ongelmia etenkin Vihreiden pelinavaamiseen ja pallolliseen peliin, joka oli ajoittain varsin sekavan oloista. Sanunu laski usein toppareiden tasolle avaamaan peliä, mutta samalla keskikenttä oli tukossa, tila ja aika ahtaalla. Myös Pahkasalo haki palloa alempaa, jolloin Roiha jäi piikissä liian yksinäiseksi.

Samalla laidoilta löytyi kuitenkin tilaa. 37. minuutilla pitkä juoksupallo tavoitti Kinnusen, joka taisteli ohi vastustajastaan ja laittoi keskityspallon maalin edustalle Pahkasalolle, joka otti pallon taitavasti rinnalla haltuun ja jatkoi sen voimakkaalla volleypotkulla maaliverkkoon, ohi häkeltyneen Pennasen kuin raketin.

Avausmaali lamaannutti keltapaitaisen vierasjoukkueen, ja KPV hallitsi 1. jakson loppua, mutta ei pystynyt luomaan supervaarallisia maalipaikkoja. Tauolle mentiin siis Vihreiden 1-0-johtoasemassa.

Toisen jakson alku oli tasaista vääntöä ja asemasotaa. AC Oulu hallitsi hieman peliä, mutta KPV puolusti joukkueena paremmin kuin ensimmäisellä jaksolla. Vieraat joutuivat turvautumaan usein korkeisiin keskityspalloihin, jotka Vihreiden puolustus pystyi hoitamaan ilman suurempaa vaivaa.

Vihreillä oli myös omat hetkensä, mutta viimeistelyistä uupui Midaksen kultainen kosketus. Näin ollen molemmat maalivahdit saivat olla maalillaan varsin työttöminä. Peli eteni pitkään samaan malliin, nopeiden puolivaarattomien hyökkäysten vuorottelussa, ja alkoi jo näyttää, etteivät oululaiset keksi keinoa murtaa Pallo-Veikkojen pakkaa.

Mutta, mutta: 3 minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua AC Oulu iski kuin varkain ottelun tasoihin. Nurmos jatkoi Rantasen kulmapotkun maalinkulmalle, josta jo 1. jaksolla erikoistilanteissa paikkaa kärkkynyt toppari Jibrin puski pallon lähietäisyydeltä maaliin, selkeästi harjoitellun kuvion päätteeksi. Hetkeä myöhemmin erotuomari Pohjoismäki puhalsi ottelun päättyneeksi.

Pallo-Veikkojen vuosikymmenen ensimmäinen ottelu päättyi siis lukemiin 1-1, pelillisesti varsin oikeudenmukaisesti, vaikkakin harmittavasti jo niin lähellä 3 pistettä olleelle KPV:lle. Tästä on hyvää jatkaa, tappioitta ja pelisysteemiä eteenpäin hioten.