Liiga Pohjoinen saatu päätökseen
7.9.2020 15:07 Uutiset / C05-tytöt

Liiga pohjoinen saatu päätökseen

Sairastumisten ja loukkaantumisten vuoksi lauantaina oli poissa useita runkopelaajia ja osa oli toipilaita. Ensimmäisessä pelissä niitä tuli myös lisää. Paikkaamassa tilannetta lauantaina mukana oli viisi ensikertalaista 05/06 pelaajaa Liigakokoonpanossa, jotka kaikki pelasivat rohkeasti ja joita ilman emme olisi mitenkään tulleet toimeen. Näin suuret muutokset kokoonpanossa eivät kuitenkaan voi olla vaikuttamatta matkan varrella opeteltuihin tai toivottuihin teemoihin tai ylipäätään yhteispeliin. Vaikka tahtotila voittamiseen oli korkea realiteetit olivat lopulta matalat, vaikka kotikenttäetu olikin.

Ensimmäisessä pelissä ONSsia vastaan oltiin aikalailla altavastaajana. Puolustettaessa, muoto valui liian alas ja sen vastustaja hyödynsi melkoisella rumputulella. Suurin osa maalipaikoista kuitenkin plokattiin. Oona sai tolppien välissä myös hyvää harjoitusta, harvoin maalivahdille hiki tulee. Vastustajan maalille päästiin vaarallisesti vain pariin otteeseen sen jälkeen kun heilläkin vähän tossu alkoi painaa. Pelipaikkojen sekoittuminen loukkaantumisten myötä oli pelin lopullinen surma.

Melua vastaan parannettiin huomattavasti joukkuepeliä, reagointia ja aloitteita. Vastustajan ensimmäiseen maaliin johtanut vapari tuli jokseenkin turhasta tilanteesta ja liian kevyesti. Pelissä olimme hyvin mukana ja paljon paremmin pallossa kuin aamupelissä. Omista parista hyvästä paikasta emme onnistuneet. Ihan voitettavissa ollut peli.

Kauden aikana pelatut Liigapelit ovat kaikki olleet tiukkoja pelejä. Mitään romahduksia hyvin erilaisilla kokoonpanoilla ei ole nähty. Koska tiukkoja pelejä on lopussa pyritty voittamaan (all or nothing), on riskipeli tuonut toisinaan vastustajan voittolukemiksi yhden maalin lisää.

Jypk - KPV YJ 0-1
Pallokissat YJ - KPV YJ 1-4
WFA / Wifk YJ - KPV YJ 0-0
KPV YJ - Semi / Sport YJ 2-2
KPV YJ - ONS 0-3
KPV YJ - Melu 0-2

Kauteen lähdettiin ajatuksella että joukkue olisi viivan yläpuolella tässä kohtaa. Alkukausi näyttikin hyvin lupaavalta. Myös korona-ajan harjoittelu oli hyvällä tasolla ja suurin osa Liigaryhmän pelaajista teki hyvin töitä. Harjoitusmäärissä pelaajilla on kuitenkin suurta vaihtelua. Yhteisharjoituksia YJlla ei montaa ollut, mutta hyvä leiripäivä pidettiin. Yksi liigalle asetetuista tavoitteista on täytynyt kuitenkin hienosti. Suurin osa ringissä olleista 25 pelaajasta on saanut peliaikaa. Yhteistyö YJssa on ollut hyvää niin T06 kuin FC Ylivieskan kanssa. Siitä on hyvä ponnistaa tulevalle kaudelle. Pelikuormitus on myös ollut kohtuu hyvällä tasolla. Syksyn viimeinen rutistus T18 kakkosessa ja T15 piirisarjassa on kuitenkin vasta käsillä, vaikka Liiga onkin nyt taputeltu. Joka peliin saa jännittää kuka on flunssassa tai kuka toipuu kokoonpanoon.


   
Lisää uutisia
C05-tytöt
«  Kesäkuu   »
Kategoriat