TalviSemi 2020 kultaa!
27.1.2020 23:20 Uutiset / C05-tytöt

TalviSemi 2020 kultaa! Onnea tytöille hienosta turnauksesta!

KPVT05 pelasi viikonloppuna TalviSemi-turnauksessa Seinäjoella. Joukkue pelasi hienon turnauksen, mukava todeta taas. Tarkoitus oli tehdä koko joukkueen pelireissu ja lähes kaikki pelaajat olivatkin matkassa mukana. Vaikka hotelleissa ja asuntoloissa ollaan välillä majoituttukin, niin kyllä koulun lattia vielä edelleen sytytti pelaajia. Oltiinko sitten viimeistä kertaa koulumajoituksessa, jää nähtäväksi. Kaiken kaikkiaan reissu oli positiivinen, mutta jossiteltavaakin jäi. Järjestäjän reaaliteetteihin sen kummemmin menemättä, pelaajille 2x20 min peliaika toimisi varmasti opettavaisempana tapahtumana, kuin 1x35 min. Kolme tuomaria, tai vähintään kaksi, olisi pelin laadun kannalta myös tärkeää. Ainakin joihinkin omiin peleihimme yksituomarijärjestelmä negatiivisesti vaikutti, joskaan pelin lopputulos ei ollut vaarassa.

Ensimmäinen peli oli vaikea, se musta peli. Kemiläiset aiheuttivat prässillään sen, ettei pallon kanssa ollut liikaa aikaa. Asiat kentällä mutkistuvat yleensä tiedon puutteessa kyllä muutenkin. Perusasiat kun olivat hakusassa, syöttö, haltuunotto ja puhe, niin paljon kerrottavaa ei tuosta pelistä jäänyt. Maalivahtimme gamesaver tietenkin oli vertaansa vailla ja varmisti tasapelin 0-0. Jos tarkastelee lopputulosten valossa hankalaa peliä, niin olihan KCFC pronssilla turnauksessa. Sen verran tasaista lohkossa oli, että menimme lopulta malierolla finaaliin.

Toiseen peliin lähdettiin siitä, että kaiken tule parantua, ja niin kävikin. Johtuiko sitten shoppailusta Ideaparkissa vai mistä? Peli sujui hyvin, ei pelkästään siksi että olimme jokseenkin yhtenäisempi joukkue, vaan siksi että perusasiat tehtiin hyvin. Tästä osoituksena myös se, että kokeilimme palaajilla myös uusia pelipaikkoja, kenttätasapainon siitä suuremmin muuttumatta. Pelinavaus toimi suunnitellulla tavalla ja maalipaikkoja syntyi monenlaisten kuvioiden päätteeksi. ONSsin maalivahti tiedettiin entuudestaan vahvaksi ja pelin kuluessa pelastikin joukkueelleen useita tilanteita. Lopputulos lopulta meille 3-0.

Toisen päivän aamulla vastassa oli Puotinkylän Valtti. Peliin päästiin valmistautumaan ensimmäistä aamua paremmin. Olimme tuntia aikaisemmin paikalla hallin auetessa ja aloitimme valmistautumisen tyhjässä hallissa. Latautuminen peliin oli hyvä ja asenne kohdallaan pelin alusta lähtien. Ensimmäinen maali tehtiinkin pelin alkuvaiheessa ja se vapautti peliä. Suurimmat ongelmat itselle, kuten myös maalipaikat vastustajalle, aiheutettiin itse pelin ollessa kontrollissa. Lapsuksia aina silloin tällöin pelissä sattuu, mutta peli saatiin sydämen tykytysten jälkeen aina kuitenkin raiteilleen. Jännittävä peli päättyi lopulta meidän 2-1 voittoon, joka tarkoitti finaalipaikkaa.

Finaalivastustaja Nokiaa vastaan ei isolla kentällä oltu aikaisemmin pelattukaan. Lohkossaan Sporttia vastaan Nokia oli pelannut kovalla prässillä ja melko kovaa, joten tiesimme odottaa vauhdikasta peliä. Peli ei historiankirjoihin jää mitenkään taidokkaana otteluna, ennemmin tahtojen taisteluna, kaksinkamppailuina eripuolilla kenttää. Peli oli rikkonaista ja pelikatkoja paljon. Molemmilla maalipaikkoja oli, mutta vastustaja ei saanut omiaan maaliin, varmasti torjuneen maalivahtimme ohitse. Omat paikkamme taas hyödynsimme ilahduttavan hyvin ja huomionarvoisesti vieläpä erikoistilanteista. Vastustaja painoi loppuun saakka kovaa ja vyörytti tilanteita tuloksetta puolustuslinjaamme. Loppuvihellyksen soidessa taululla komeilivat 2-0 lukemat meille turnausvoiton merkiksi.

Pelaaminen yhtenä joukkueena, oli turnauksen päätavoitteena. Yksittäisistä teemoista nostettiin lähinnä linjat, etäisyydet, eli pelimuoto. Pelimuodon kanssa on nopeissa peleissä vielä paljon opeteltavaa, myös monta lenkkiä juostavana. Linjat alkavat jo hahmottua, mutta pelaajien väliset etäisyydet ovat usein vielä hakusessa. Näiden teemojen opetteluun tarvitaan tilaa, jota saadaan reilusti vasta tekonurmelle päästäessä kuukauden parin kuluttua.

Vaikka voittaminen ei ole aina pääasia, on se joukkueesta mukavaa, mukavampaa kuin häviäminen. Tässä turnauksessa ei hävitty. Turnauksen voittaminen varmasti yhdistää joukkuetta taas entistä tiiviimmin ja toivottavasti ruokkii pelaajien omaa motivaatiota jatkaa työtekoa. Pelejä ei voida voittaa ilman maaleja, jonkun ne pitää tehdä. Tässä turnauksessa maalintekijät ja maalisyötöt jakaantuivat laajasti, joka on myös hyvän joukkueen merkki. Maaliin johtaneet tilanteet lähtivät usein jo hyvästä rakentelusta tai taitavista syötöistä. Mutta voittaa ei myöskään voida ilman toimivaa puolustuspeliä ja maalivahtia. Meitä vastaan on tällä kaudella tehty Wintercupin ja TalviSemin kahdeksassa turnauspelissä kaksi mallia, joista toinen rangaistuspotkusta. Puolustuspelaamisen ja maalivahtipelin kanssa ollaankin hyvällä tiellä kautta ajatellen. Onnea tytöille ansaituista kultamitaleista! Tästä on hyvä jatkaa kautta kohti.


   
Lisää uutisia
C05-tytöt
«  Kesäkuu   »
Kategoriat