KPV B-tytöt SM-sarjaan
13.6.2020 18:03 Uutiset / B-tytöt

B-tytöt SM-sarjaan 2020

KPV:n B-tytöt selvittivät tiensä ikäluokan SM-sarjaan kesäksi 2020. Tämä siitä huolimatta, että Tampereella Ilves löi lauantaina viimeisessä karsintasarjan kamppailussa KPV:n 4-0. KPV kuitenkin selvisi karsintalohkonsa kuudenneksi maalieronsa turvin. Lohkon viides VIFK (maaliero -10), kuudes KPV (maaliero - 11) ja seitsemäs TP-47 (maaliero -12) olivat tasapisteissä putoamisviivan ympärillä. Heikoimmin kävin torniolaisten, jotka jäivät ykkösdivisioonan puolelle.

Korona-kevät toi monenlaisia mutkia ja järjestelyitä jalkapallosarjoihin. Yksi twisti oli nuorten SM-sarjoissa. Kun pelit maaliskuussa keskeytettiin oli SM-karsinta yhtä kierrosta vailla valmiina. Alkuperäisen sarjamäärityksen mukaan lohkojen neljä parasta selviäisivät suoraan kaksinkertaiseen SM-sarjaan ja sijoille 5 ja 6 sijoittuneet pelaisivat ristiinkarsinnan. Kun Korona söi otteluajat maaliskuusta kesäkuulle, tehtiin uudet sarjamääritykset. SM-sarja päätettiin pelata yksinkertaisena ja 12 joukkueella. Tällöin molemmista karsintalohkoista pääsi SM-sarjaan kuusi parasta ja noiden joukkueiden joukossa myös KPV.

Tiukalle KPV:n nousu meni, sillä Ilves teki neljännen maalinsa 90+3 minuutilla. Samaan aikaan Jyväskylässä JYPK voitti TP-47:n samoin 4-0 lukemin ja sielläkin kotijoukkueen viimeinen maali syntyi lisäajalla (90+2 min). VIFK puolestaan pelasi Raumalla ja puolusti vain yhden maalin tappion (2-1) ja selvisi sillä viidenneksi.

SM-sarjan otteluohjelma julkaistaan juhannuksen jälkeen. SM-sarjaan selvittivät tiensä KPV:n lisäksi HJK, EBK, Honka, PK-35, EPS, TPS, Ilves, JyPK, ONS, Pallo-Iirot ja VIFK .

Selviäminen SM-sarjaan tarkoitti myös sitä, että KPV:lla on ensi talveksikin jo SM-karsinnan sarja valmiina.


   
Lisää uutisia
B-tytöt
«  Kesäkuu   »
Kategoriat