Peluuttaminen 2020
Julkaistu: 18.06.2020 00.00

Peluuttaminen 2020

Pelit 2020

Osallistumme 09-poikien kanssa kesällä 2020 piirisarjaan sekä p-12 ( 2008-syntyneiden ikäluokka) että p-11 ( 2009 -syntyneiden ikäluokka). Osa pelaajista tulee pelaamaan molempia sarjoja ja osa joko P-11 tai P-12 sarjaa. Valmennus käyttää exceliä ja seuraa sillä että kaikille saadaan kesän aikana sama pelimäärä. Poikkeuksena pidemmät loukkaantumiset ja sairastelut jotka saattaa hankaloittaa osallistumista peleihin. Pienen haasteen tuo se että p-12 sarjaa pelataan 2 kierrosta ennen kuin p-11 sarja alkaa eli jotkut pelaavat 2-peliä ennen kuin osa aloittaa ensimmäisen. Tämä tulee tasoittumaan kesän edetessä. Sama käytäntö on turnausten osalta eli pyritään jos olosuhteet antaa myöden löytää turnauksia määrä jolla takaamme kaikille pelejä myös niiden osalta.

Pelien tavoitteet:

-Pelien tarkoitus on antaa pelaajille mahdollisuus todentaa harjoituksissa opetettuja asioita, mitata omaa sekä joukkueen osaamista ja kehittää joukkuepelaamisen asioita peliympäristössä niin teknisesti - ,taktisesti - ,fyysisesti kuin henkisesti.

- Tavoitteena löytää pojille omaan sen hetkiseen taitotasoon hyviä kehittäviä pelejä ja puskea heitä niillä kohti seuraavaa haastavampaa tasoa.

-Tulostavoitteita ei aseta vaan asetamme tavoitteet pelin eri osa-alueille ja tulokset tulevat jos teemme paljon oikeita asioita kentällä.

-Eri sarjojen peleihin teemme valinnat poikien valmiuksien mukaan, sillä ”liian kovat” tai ”liian helpot” pelit ei kehitä pelaajia, joka toiminnalla on tarkoituksena.

Valinnoissa huomioitavat asiat:

-Valmiudet pelata kyseisessä ottelussa (on mahdollista saada useita onnistuneita suorituksia ottelussa).

-Fyysiset valmiudet (p-12 sarja vauhti huomattavasti kovempi ja pelaaja jaksaa olla aktiivinen 15-30 min vaihdon).

- Harjoitusaktiivisuus

- aiemmista peleistä tehdyt havainnot valmennuksen toimesta.

Pelaajamäärät otteluissa: 12-14 pelaajaa/ottelu.

-Tällä takaamme väh. 0,5 peliä jokaiselle otteluun valitulle pelaajalle.

-Näin saamme myös vaihtovälit pidemmiksi, joka kehittää fyysistä jaksamista ja valmistaa poikia reilun vuoden päästä tapahtuvaan siirtymään isolle kentälle, jossa juoksumäärät nousevat radikaalisti.

-Yksittäisissä peleissä tai turnauksissa pelaajaa pyritään peluuttamaan yhdellä tai (poikkeustapauksissa max 2 pelipaikalla), jotta pelaajan on helpompi sisäistää pelipaikan vaatimukset.

Jos pojalla tiedossa pidempi aikaisia reissuja niin toimihenkilöille infoa ajoissa niin pyritään huomioimaan valinnoissa , jotta saadaan tasaisesti pelejä.

T: Valmennus

Seuran uusimmat

KPV:n Juniorit Ry


KPV Klubi

Antti Chydeniuksenkatu 71

67100 Kokkola