Akatemia lauantaina sarja-avaukseen
12.6.2020 20:41 Uutiset / Akatemia

Akatemia matkaa lauantaina odotettuun sarja-avaukseen. Vastassa on yksi sarjan voittajaehdokkaista, Sporting Kristina.

Lauantaina se sitten alkaa, nimittäin miesten Kolmonen ja Akatemian sarjaottelut. Pitkään on saatu harjoitella, yhdessä ja erikseen, mutta huomenna on taas tosi kyseessä kun pelataan arvokkaista sarjapisteistä. Ensimmäisessä ottelussaan Akatemia saa heti eteensä kovan haasteen sillä kotijoukkueena ottelussa toimiva Sporting Kristina on vahvistanut rivejään älyttömän kovilla hankinnoilla. Joukkueessa kovimmat odotukset kohtaa HJK:ssa Veikkausliigaa pelannut Ousman Jallow, joka lienee Sportingin ykköshankinta tälle kaudelle. Hänen lisäkseen joukkueessa on kaksi amerikkalaisvahvistusta sekä ainakin kaksi ukrainalaispeluria, eli kasassa on poikkeuksellisen kova porukka tälle tasolle.

Akatemian riveissä on tiedostettu vastustajan hankinnat ja osataan odottaa kovaa taistoa hyvää ja ammattimaisesti toimivaa joukkuetta vastaan. Selvää on todellakin se, että kotijoukkueelle kelpaa ottelusta vain ja ainoastaan kolme pistettä. Luonnollisesti Akatemia matkaa Kristiinankaupunkiin heittämään kapuloita kotijoukkueen rattaisiin.

- Kyllähän vastustajan hankinnat kertovat siitä, missä he menevät. Me tiedostetaan se tosiasia, että vastassa on ammattifutareita, mutta en näe että meidän olisi syytä lähteä leuka rinnassa kumartelemaan lauantain peliin. Tehdään niitä juttuja, joita ollaan treenattu ja pyritään omalla tekemisellä haastamaan vastustajaa sekä viemään heidät pois mukavuusalueelta, toteaa Akatemian valmentaja Aki Lyyski.

Korona -viruksen aiheuttamat muutokset sarjaohjelmaan sekä yhteisharjoitteluun näkyvät varmasti jossain määrin kentällä, sillä joukkueilla ei ole ollut aikaa hioa yhteiskuvioita niin paljoa kuin aikaisempina vuosina. Akatemiassa luotetaan kumminkin siihen, että pelaamisen pääpointit ovat joukkueella hallussa ja kentälle asteleva joukkue pystyy yhtenäiseen suoritukseen.

- Ei tietenkään olla ihan siellä, missä haluaisimme tässä vaiheessa kautta olla. Kyllä meillä tekemistä riittää vielä siinä että saadaan pelaaminen "valmiiksi". Tilannehan on varmasti sama kaikille joukkueille, yhteisharjoituksia on ehditty ennen sarja-avausta vetää vasta hetken verran. Se on luonnollisesti pyritty käyttämään mahdolisimman hyvin hyödyksi pelaamalla mm. kolme harjoitusottelua. Luotan siihen, että jo viime vuoden puolella aloitettu harjoittelu näkyy kentällä, Lyyski kertoo.

Akatemian kapteenina tulevalla kaudella toimii Mikael Nisula. "Miska" siirtyi täksi kaudeksi Akatemian riveihin kun paikalliskilpailija KPS päätti lopettaa toimintansa. Kapteeni odottaa ensimmäistä peliä innoissaan ja on täynnä energiaa.

- Mahtava aloittaa kausi vähän pidemmällä vieraspelireissulla, niin ehtii tutustua uusiin pelikavereihin entistä paremmin. Niin minä kuin kaikki muutkin ollaan odotettu että päästään aloittamaan tosipelit kaikkien aikojen pisimmän harjoituskauden jälkeen, "Miska" kertoo.

Nisula valikoitui joukkueen kapteeniksi valmennusjohdon päätöksellä, sillä kentällä aktiivisesti peliä ohjaava ja aina kaikkensa antava "Miska" on osoittanut olevansa todellinen joukkuepelaaja pitkähkön pre-seasonin aikana. Myös kokemus on sellainen elementti, jota ei Akatemian pelaajilla liikaa ole.

- Otin kapteenin roolin iloisin mielin vastaan ja olin otettu nimeämisestäni. Sovin mielestäni kapteeniksi hyvin pelityylini ja asenteeni vuoksi. Odotusarvot itseäni ja joukkuetta kohtaan ovat aina korkealla.

Joukkueestaan Nisula ei kovin montaa pelaajaa aiemmin tuntenut, miltä joukkue sitten tällä kaudella vaikuttaa kapteenin silmin?

- Koko joukkue on yllättänyt minut positiivisesti. Meillä on hyvä sekoitus nuoruuden intoa ja nopeita askelia sekä iän tuomaa kokemusta. Rinki on laaja, jonka vuoksi kilpailu pelipaikoista on kovaa. Ja tämä on todella hieno asia. Harjoittelu on tälle tasolle A-luokkaa ja olen huomannut jo puolen vuoden sisällä huomattavaa kehitystä varsinkin nuoremmassa kaartissa mutta myös itsessänikin, "Miska" päättää.

Kovasti vahvistunut Sporting lukeutuu sarjan ehdottomiin suosikkeihin ja Akatemia joutuu toden teolla pistämään pöytään parastaan mikäli jotain halutaan kotiintuomisiksi mukaan ottaa. Luotto omiin kykyihin ei kuitenkaan horju.

- Tottakai lähdetään voittamaan. Ei kai mitään muuta kannata tavoitellakaan? Meille voi olla osin jopa hyötyä siitä, kun kohtaamme heidät ensimmäisellä kierroksella. Ainakin saamme heti kärkeen ultimaattisen testin sarjan kärjen tasosta, valmentaja Lyyski toteaa.

Akatemia matkaa sarja-avaukseen ilman useampaa pelaajaansa, sillä katoa on hieman käynyt loukkaantumisten muodossa. Aleksi Kangasvieri sekä Sampo Rintala parantelevat nilkkavaivojaan, heistä Rintala vielä pitkälle heinäkuuhun saakka. Tobias Wentin sekä Axel Lindholm ovat pois työkiireidensä vuoksi, Oskari Saviranta on sairaana, Daw Malvall on estynyt henkilökohtaisten menojen vuoksi ja Mikko Rinne potee murtunutta varvastaan. Joni Sorvoja missaa nämä kinkerit myös, sillä B-junioreiden valmantajana toimiva Joni keskittyy joukkueensa kanssa elintärkeään kamppailuun SM-sarjapaikasta.

- Paljon on pelaajia pois, mutta 18 nuorta miestä saadaan mukaan ja ikävä kyllä pelaajia jäi vielä kokoonpanon ulkopuolellekin. Meillä on laaja rinki, jolla on hyvä lähteä kauteen, Lyyski päättää.


   
Lisää uutisia
Akatemia
«  Kesäkuu   »
Kategoriat