Akatemian kausi käyntiin
28.11.2019 18:44 Uutiset / Akatemia

III-divisioonaan valmistautuva KPV Akatemia on käynnistellyt koneitaan marraskuus puolivälistä saakka.

KPV Akatemian kausi 2020 on pyörähtänyt käyntiin.Harjoitukset uuden valmentajakolmikon johdolla ovat alkaneet marraskuun puolivälissä.

Vetovastuun Akatemiasta otti seuran pitkäaikainen pelaaja ja Akatemian valmennusryhmään aiemminkin kuulunut Aki Lyyski. Lyyski oli mukanan mm. edelliskaudellla Akatemian valmennusryhmässä ja kerkesi vielä kesken kauden maalivahtivalmentajaksi Jani Uotisen johtamaan edustusjoukkueen valmennustiimiin. Lyyskin apuna valmennustiimissä toimivat pitkänlinjan jalkapallovaikuttaja Rauno Lesonen sekä entinen edustusjoukkueen pelaaja Matt Mendy. Fyysisestä valmennuksesta vastaa tulevalla kaudella Marko Mäkinen. Joukkueenjohtajan toimea jakavat Mika Mikkolan, Kai Äyhynmäen sekä Jouko Vierimaan muodostama trio.

- Olen todella tyytyväinen staffiin, joka meillä on tällä hetkellä kasassa.Rauno on entinen pääsarjatason pelaaja ja käynyt valmentajana läpi kaiken jalkapallokoulun sekä edustusjoukkueen valmentamisen väliltä. Matt taas on entinen ammattilaispelaaja, joka on urallaan pelannut Saksassa, Maltalla sekä Ruotsissa. Meriittilistalta löytyy myös useampi A-maaottelu Gambian paidassa. Fysiikkavalmentajan lisääminen porukkaan oli äärimmäisen hyvä ja tärkeä lisä. Nyt kun Torikadun laidalta näyttäisi löytyneen huoltajakin etsimme enää maalivahtivalmentajaa, joka voisi olla mukana pari-kolme päivää viikossa, Lyyski taustoittaa.

Akatemian valmennus ja pääosin koko taustaryhmä on mennyt uusiksi edelliskesään verrattuna, Paljon kokemusta, ammattitaitoa sekä seurauskollisuutta jäi sivuun kun Antti Ylimäki, Hannu Laakso, Tapio Hakala sekä Pasi Torppa jäivät kukin pois joukkueen päivittäisestä toiminnasta.

- Kaikille heille iso kiitos seuran ja joukkueen eteen tehdystä pyyteettömästä työstä. Jokainen heistä on todellakin seuraihminen sanan varsinaisessa merkityksessä ja heillä on jokaisella halu viedä paikallista jalkapalloa sekä paikallisia pelaajia eteenpäin. Tavoitteellinen toiminta tälläkin tasolla vie välillä todella paljon aikaa, joka on aina pois jostakin muusta, joten on ymmärrettävää että jokainen haluaa myös ns. omaa aikaa, Lyyski kertoo.

Akatemian harjoituksissa on loppuvuoden aikana viilettänyt pääosin vuonna 2002 syntyneitä pelimiehen alkuja sekä muutama kokeilla oleva pelaaja. Sen lisäksi muutama pelaaja on harjoitellut joulukuun ajan edustusjoukkueen mukana.

- Joukkueen runko tulee pääosin säilymään samana, muutama pelaaja on poistunut lähinnä sitoutumisongelman vuoksi. Uutena ikäluokkana mukaan tulleet 02-syntyneet ovat hyvin valmennettuja poikia ja äärimmäisen sitoutuneita harjoitteluun. Se tulee jatkossakin olemaan yksi meidän pääpointteja, päivittäinen työnteko pitää saada ehdottomasti kuntoon. Pelaajakehitystyössä pitkäjänteinen harjoittelu on "se juttu". On huomattavasti mukavampaa suunnitella harjoituksiakin kun paikalla on 20 pelaajaa, Lyyski toteaa.

Ennen joulua Akatemia pelaa kolme harjoitusottelua, joista FC Sääripotku ja Jaro U23 kohdattiin varsin junioripitoisilla joukkueilla. Jäljellä tämän vuoden puolella pelattavista otteluista on enää perjantaina 20.12. pelattava ottelu SJK:n U20 -joukkuetta vastaan.

- Jonkin verran ollaan tuotu uutta pelaamiseen ja harjoitteluun. Pyrimme teemoittamaan jokaisen ottelun ja painottamaan tiettyjä asioita jokaisessa pelaamassamme harjoitusottelussa, eli tuomaan harjoiteltuja juttuja mukaan pelaamiseen. Luonnollisesti hakemista on vielä ollut ihan huolellakin, mutta vastaavasti kehitystäkin on näkynyt näinkin lyhyellä aikataululla. Näissä peleissä lähinnä uudet pelaajat ovat saaneet näytellä pääosaa, sillä olemme halunneet nähdä heidän reagointiaan pelitilanteissa tapahtuviin asioihin, Lyyski sanoo.

Joukkue jää joululomalle 20.12. ja jatkaa harjoittelua heti vuodenvaihteen jälkeen.

- Tarkoitus on kiristää ruuvia sekä tempon että vaatimustason osalta ihan huolella. Saadaan kokeneempiakin kavereita silloin mukaan ja he tuovat mukanaan aina lisäelementtejä tekemiseen, Lyyski päättää.


   
Lisää uutisia
Akatemia
«  Kesäkuu   »
Kategoriat