Otteluraportti (KPV-AC Kajaani la 22.2.): Pallo-Veikot jatkoon Cupissa!
Julkaistu: 23.02.2020 00.00

KPV ja AC Kajaani taistelivat lauantaina toisesta Suomen Cupin jatkopaikasta Kippari-hallissa - AC Oulu oli jo varmistanut jatkonsa Vepsun hävitessä perjantaina Jarolle. Yhden pisteen etumatkan turvin Vihreille riitti ottelusta tasatulos, jonka se ottikin kiikarinumeroin 0-0, hyvin taistelleen AC Kajaanin jäädessä nuolemaan näppejään.

Kajaani lähti ensimmäiselle jaksolle varovasti, omaa maalia suojaten, ja KPV otti pelinhallinnan. Jakson vaarallisin tilanne nähtiin 8. minuutilla, kun japsipeluri Hondan mukaan lempinimensä saanut Honar Abdi laukoi pallon kaukaa voimalla tolppaan.

Asemasodassa varsin usein toistui kuvio, jossa Adam Vidjeskog laskeutui toppariparin tueksi avaamaan peliä, mutta AC Kajaani tukki tehokkaasti keskikentän välit ja syöttölinjat. Pallollisen mielikuvituksen uupuessa maalivahteja testattiin pääosin kaukolaukauksin, joissa vahvan debyytin tehnyt kroaattiveskari Deni Kaksa ja Tepi Marttinen olivat hereillä.

Vihreiltä puuttui kokoonpanosta pikkuvammojen takia yhteensä 8 maalia iskeneet Aleksi Tarvonen ja Simo Roiha, mikä näkyi hyökkäyspelaamisessa. Laitapelaaminen jäi vaisuksi, eivätkä piilokärjen ja kärjen välimaastossa häärineet Aleksi Pahkasalo ja Sebastian Mannström päässeet vahvuusalueelleen ja kunnolla peliin sisään. Tämä tuli esille etenkin toisella jaksolla, jolle keltainen vierasjoukkue tuli ryminällä, voitto tähtäinjyvässä.

Keltaiset ottivat pallonhallinan ja jyräsivät hyökkäyksiään eteenpäin aggressiviisella liikkeellään. Vastaanottajan asemaan ahdistettu KPV puolusti hyvin, mutta sen oma pallollinen peli kuihtui harvoiksi vastahyökkäyksiksi. Pallottomana paljon juosseen Vihreiden hurjat treenimäärät alkoivat näkyä myös liikkeessä, mutta työmoraali ei antanut missään vaiheessa periksi: tarpeen tullen jalkaa riitti varjelemaan omaa maalia.

Kellon naksuttaessa kohti loppuvihellystä AC Kajaani nosti ryhmitystään ja muita päätä pidemmän toppari Mikko Pitkäsen ylös. Voimakas painostus oli pakottaa pallon lisäajalla maalin asti, mutta Marttinen venyi komeaan jalkatorjuntaan. Kippari-hallissa ei siis maaleja nähty. Näin ollen sisukkaasti taistellut KPV piti kolmannessa ottelussa perätysten maalinsa puhtaana ja eteni 16 parhaan joukkoon.

Vihreiden ottelut jatkuvat maaliskuun toisena viikonloppuna, kun Suomen Cupin neljännesvälierät laitetaan tulille. Nyt levätään hetki ja nautitaan laskiaissunnuntaista, hymy ja hieman hilloa tai mantelia huulilla.