T06 edelleen ilman pistemenetyksiä PSL:ssä
Julkaistu: 09.08.2020 00.00

KPV T06 matkusti lauantaina 8.8. Kempeleen Sarkkirantaan pelaamaan kaksi Liiga Pohjoisen peliä. Vastustajina olivat ONS ja Ajax/OsPa YJ. Kumpaakaan joukkuetta emme yllättävää kyllä olleet vielä aiemmin kohdanneet 11v11 -peleissä.

Ensimmäinen peli oli ONS:ia vastaan. Tälle yksilötaidoiltaan taitavalle joukkueelle olimme tottuneet toistuvasti häviämään 8v8-peleissä, joten peliin ei ollut vaikeuksia latautua.

Pelin ensimmäiset minuutit olivat meiltä hieman vaisut, mutta sen jälkeen aktivoiduimme. ONS pystyi pitämään palloa hallussaan, mutta keskikenttäpelaajamme tekivät läpi pelin valtavasti töitä ja puolustuslinjamme toimi niin hyvin, että ONS ei juurikaan päässyt murtautumaan edes laitojen kautta. Loimme jo ensimmäisellä puoliajalla joitakin maalipaikkoja ja kun Adasofia hankki rankkarin, jonka Ellen viimeisteli, vaikutti siltä, että peli kääntyy meille.

Toinen puoliaika alkoi taas hieman katsellen ja ONS pääsi tasoittamaan. Pelaajien henkinen kantti kuitenkin kesti, emmekä jähmettyneet, vaan sisuunnuimme ja lisäsimme tempoa. Rupesimme saamaan yhä enemmän katkoja keskialueella ja hyökkäsimme vastaan.

Adasofia siirsi meidät johtoon Sofia H:n syötöstä ja kun T07:sta rosteriimme nostettu Aava laukoi paristakymmenestä metristä meidät 3-1 -johtoon, ei ONS enää kyennyt vakavasti uhkaamaan voittoamme.

Tämä peli oli parhaasta päästä PSL-peleistämme ja ansaitsimme voiton. Peli näytti, että puolustuspelissä olemme kehittyneet vuodessa valtavasti. Topparipelimme on lähes aina erittäin tasokasta ja meiltä löytyy vaihtoehtoja, kuten tässäkin pelissä, kun Rosa paikkasi upeasti nilkkansa vääntänyttä Anniinaa. Laitapuolustajamme olivat tässä pelissä koko ajan hereillä ja oikein sijoittuneet ja keskikentän työmäärä ja -asenne aivan huikea. ONS piti palloa meitä hieman enemmän, mutta sen harvat maalipaikat tulivat lähinnä onnekkaista pompuista. Me pystyimme hyökkäämään vaarallisemmin ja meillä oli varaa jopa tuhlata muutama läpiajo. Hyökkäämisessä ja erityisesti pallottomien pelaajien liikkeessä hyökätessä on meillä kuitenkin paljon kehitettävää.

Sarkkirannan tekonurmella oli hautova helle ja pelien välillä bussin ilmastointikin petti. Pyrimme hakemaan vilvoitusta kahlailemalla läheiseltä uimarannalta,

Vilvoittelu ei kuitenkaan näyttänyt auttavan. Vaikka pelipalaverissa ja lämmittelyssä pelaajat näyttivät keskittyneiltä ja valmiilta, oli ensimmäinen puoliaika Ajax/OsPaa vastaan huonointa peliä, mitä olemme esittäneet PSL:ssä. Joukkue oli väsyneen ja haluttoman oloinen. Vastustaja puolestaan puolusti aktiivisesti eteenpäin ja oli ensimmäisenä jokaisessa kakkospallossa. Moni pelaaja pelasi alle oman tasonsa. Ei olisi ollut vääryys, vaikka olisimme olleet tappiolla puoliajalla.

Toiselle puoliajalle nostimme tasoamme ja saimme pallonhallinnan. Peli siirtyi lähes täydellisesti vastustajan kenttäpuoliskolle, mutta saimme odottaa pitkään vapauttavaa osumaa, joka syntyi, kun Adasofia mainion väännön jälkeen toimitti pallon Millalle, joka ei erehtynyt avopaikasta. Vastustaja sai vielä aikaan jonkinlaisen loppurynnistyksen, mutta kestimme sen.

Positiivista pelissä oli se, että tahtotasomme voittaa kantaa myös väsyneenä ja silloin, kun peli ei rullaa. Silminnähtävä on ollut myös kehitys kunnon ja fysiikan puolella, käännämme ottelut usein voitoksemme niiden loppupuolella.

Saaliinamme Kempeleeltä oli kuusi pistettä ja Sofia H::n uimarannalta kalastama kymmenpiikki-vonkale (Pungitius pungitius).

Saimme palata Kokkolaan edelleen ilman pistemenetyksiä Liiga Pohjoisessa ja pitää sen kärkipaikkaa taas ainakin hetken.