Esittely
Ottelutilastot
KPV Akatemia - NIK
2019 - Akatemia - Kolmonen
Klo 19:30 Kokkola, Kippari Hall
9
Tou

Akatemia kohtaa NIK:n


Akatemia saa tulevana torstaina III-divisioonan kolmannessa ottelussaan vieraaksi sarjanousija NIK:n. Molemmat ovat toistaiseksi voittaneet pelaamansa sarjaottelut, joten ennakkoasetelmat otteluun ovat varsin kutkuttavat.

Vierasjoukkue on Akatemialle tuttu parin vuoden takaa, jolloin joukkueet kisasivat IV-divisioonassa sarjavoitosta. Tuolloin Akatemia oli hieman osaavampi ja voitti vieraskentällä NIK:n. Kokkolassa lukemat tasattiin. Edellistalvena NIK kohdattiin kertaalleen harjoitusottelun merkeissä ja joukkueen vaarallisuus on hyvin tiedossa Akatemian valmennuksessa.

NIK:n riveissä on paljon kokemusta, mm. joukkueen kapteenina toimiva Simon Kula on rutinoitunut pelaaja. Sen lisäksi joukkueessa on kokemusta II-divaripeleistä Mika Pitkäsen sekä Adthe Miftarin muodossa. Myös siirtomarkkinoilta rysään tarttunut vikkeläjalkainen Brian Odongo todettiin talven treenimatsissa vaaralliseksi pelaajaksi. Ehdoton tähti Kari Korkea-Ahon valmentamassa joukkueessa on kuitenkin edelliskaudella divaria Jarossa pelannut Thomas Kula. NIK:n vahvuus onkin todennäköisesti keskialue, jota Kulan veljekset sekä Miftari miehittävät. Joukkue on kaikkiaan kokenut ja fyysisesti hyväkuntoinen.

Sarja-avauksessaan NIK kaatoi vaasalaisen VPV:n lukemin 4-3. Edelleen Regions Cupissa mukana oleva joukkue ei ole sen enempää Kolmosen pelejä toistaiseksi pelannutkaan. Akatemialla puolestaan on alla kaksi sarjaottelua, joista molemmista on myös saavutettu voitot. Akatemian riveissä tiedostetaan että edessä on tähän mennessä kovin sarjaotelu, josta ei mitään tule saamaan ilmaiseksi.

Akatemian kaksi sarjaotelua ovat olleet hieman erilaisia, sarja-avauksessa nätisti palloa liikutellut Akatemia oli vastustajaansa aika ajoin selkeästikin edellä. Korsnäsin vierailu puolestaan oli jo olosuhteidenkin puolesta haasteellinen. Nurmella ja kovassa tuulessa pelatussa ottelussa Akatemia oystyi kuitenkin sopeutumaan hyvin ja voitti ottelun kypsän ja maltillisen esityksen jälkeen. Mitään ilotulitusta ottelu ei kumminkaan tarjonnut.

Torstain peliin Akatemia lähtee jokseenkin siipirikkoisena. Loukkaantuneina jatkavat edelleen Kim Palosaari sekä Otto Pura. Oskar Ylimäki on puolestaan opiskeluiden parissa ja Lukas Rasmus on reissussa. Sen sijaan pidempään sivussa ollut hyökkääjä Kur Kurluar on palannut harjoitusvahvuuteen ja on mahdollisesti kokoonpanossa jo torstaina. Pelikauden alettua myös alemmissa sarjoissa on Akatemia menettänyt toistuvasti harjoitusvuorojaan ja uusien varaaminen tilalle on ollut hieman haastavaa. Hieman repaleisesta valmistumisesta huolimatta Akatremiassa uskotaan, että torstaina joukkue on valmis haasteeseen.

Akatemia vs. NIK, torstaina 9.5. Kippari Hallissa alkaen klo 19:30.

Pääsyliput 5€, alle 18-vuotiaat ilmaiseksi. HUOM! Myynissä on edelleen Akatemian kausikortteja.


Tervetuloa!


Akatemialle avaustappio


Akatemia kärsi torstai-illassa kauden avaustappionsa, kun sarjanousija NIK kävi hakemassa tiukalla puolustuspelillään 0-1 -voiton. Ottelun ainokaisen iski avausjaksolla Adthe Miftari. Tappiosta huolimatta Akatemian esitys oli miehekäs ja paremmalla onnella sekä huolellisemmalla viimeistelyllä pisteet olisivat jääneet Kokkolaan.

Akatemia lähti otteluun ilman toppari Oskar Ylimäkeä, keskikentän Lukas Rasmusta sekä hyökkääjä Kim Palosaarta. Heidän lisäkseen myös keskikentän Oskarit Saviranta sekä Ojala olivat poissa kokoonpanosta sairastumisen vuoksi. Edustusjoukkueesta Akatemian riveissä esiintyivät topparina pelannut Honar Abdi sekä keskikentällä urakoinut Adam Widjeskog.

Ottelun alussa vierasjoukkue NIK sai hieman Akatemiaa enemmän otetta voittamalla ison osan keskialueen kaksinkamppailuista. Voittamiaan palloja NIK viljeli aktiivisesti kulmiin sekä Akatemian puolustuslinjan taakse. Kovinkaan kauan ei vierailija kuskin paikalla pysynyt sillä alun sekaannuksen jälkeen Akatemia alkoi heiluttamaan ottelun tahtipuikkoa.

Ensimmäisen maalipaikan Akatemia sai, kun Sampo Rintalaa rikottiin rangaistusalueen rajoilla. Tuomitun vapaapotkun Tobias Wentin ampui kierteisenä, mutta Akatemian kannalta pallo kimposi ikävästi ulos ristikosta. Seuraava paikka aukesi Akatemialle, kun pallo pelattiin nopeasti NIK:n puolustuslinjan selustaan. Sampo Rintala karkasi läpiajoon, mutta viimeistely jätti toivomisen varaa ja pallo karkasi selkeästi yli maalin. Seuraava vastaavanlainen tilanne tuli nopeasti edellisen perään, tällä kertaa Rintala karkasi hyvän ristipallon jälkeen läpiajoon, mutta ampui pallon ohi maalin takakulman.

Tämän jälkeen sattui ottelussa ikävä välikohtaus, jonka seurauksena Noa Lehtonen jouduttiin vaihtamaan kentältä pois. Lehtonen törmäsi kauas ulos maaliltaan tulleen Riku Lelo Lunkokan kanssa ja tälli oli sen verran kova, että Noa jouduttiin vaihtamaan pois, Vaihdon johdosta Akatemia haki hetken aikaa peliään ja NIK pääsi pariin puolittaiseen maalipaikkaan. Kertaalleen "Lelo" venytti komeasti kätensä kahdeksasta metristä lähteneeseen puskuun

Pian tämän jälkeen Akatemian taivaalle tuli lisää tummia pilviä, kun NIK iski avausmaalin jakson ja oikeastaan koko ottelun ainoasta selkeästä maalintekopaikastaan. Thomas Kulan lähettämä ristipallo tavoitti vasemmasta laidasta NIK:n laiturin, joka pienen pystypainin jälkeen livahti rangaistusalueelle ja toimitti pallon takaviistoon Adthe Miftarille. Miftari tälläsi ensimmäisellä kosketuksellaan pallon etunurkkaan ohi voimattoman Lelo Lunkokan.

Vielä ennen puoliaikaa Akatemialle siunaantui parikin hyvää tilannetta, joista ottelun olisi voinut tasoittaa, mutta huolimattomuus viimeistelyssä vaivasi joukkuetta kautta linjan ja puoliajalle siirryttiin vierasjohdossa.

Toisen jakson juoni oli alusta alkaen harvinaisen selvä. NIK puolusti maalin johtoaan uhrautuvasti pyrkien rikkomaan peliä ja pitämään keskustan tiivisti kontrollissaan. Akatemia puolestaan hyökkäsi koko joukkueen voimin hakiessaan vimmatusti tasoitusosumaa. Akatemia sai painettua pelin vierasjoukkueen päätyyn heti jakson alusta asti ja toinen jakso oli työteliään vierasjoukkueen selviämistaistelua.

Maalipaikkoja Akatemia pystyi luomaan edelleen. Tauon aikana kentälle tullut Kur Kurluar pääsi kokeilemaan maalintekotaitojaan ensimmäisen kerram Tobias Wentinin keskityksestä, mutta kuudesta metristä lähtenyt laukaus karkasi sekin yli maalin. Hetkeä myöhemmin Kurluar karkasi läpiajoon, mutta NIK-veskari Johannes Karf sai kauhottua pallon harhautusta hakeneen Kurluarin jaloista itselleen. Myös aktiivisesti vasemmalta nousseen Aleksi Seppälän karkumatka päättyi yli maalin suuntautuneeseen laukauseen. Useamman kulmapotkunkaan lopputulemana ei toisen jakson puolivälissä ollut muutamaa läheltä piti -tilannetta kummempaa.

Ottelun lähestyessä loppuaan piti Akatemia NIK:n käytännössä kokonaan omalla puoliskollaan. Jatkuva rummutus toi vielä ennen loppuvihellystä muutaman hyvän paikan tasoitukseen, mutta esimerkiksi vaihdosta oikeaan laitaan tulleen Santeri Mäkisen viimeistely läpiajosta päätyi NIK-veskarin kropan kautta ohi maalin. Ihan viimeisillä hetkillä kulmapotkusta pääsi kokeilemaan jopa maalivahti Lelo Lunkoka, mutta hänenkin puskunsa osui tolppaan eikä siitä seurannutta irtopalloa saatu ohi maalin edessä seisoneen miesmassan.

Akatemia pelasi kauttaaltaan hyvän ottelun, mutta tällä kertaa palkintoa ei voitto- saatika tasoitusmaalin muodossa tullut lukuisista paikoista huoilimatta. Tällaisiakin otteluita välillä tulee, joissa pitää pystyä näkemään myös tuloksen taakse. Huolellisuus maalintekopaikoissa sekä syöttämisessä viimeisellä kolmanneksella oli tänään se kompastuskivi Akatemian pelaamisessa. Täytyy kuitenkin muistaa se, että todella uhrautuvasti pelannut vastustaja ansaitsee myös kehut työmoraalistaan sekä uhrautuvasta puolustamisestaan.

Pelaajat olivat heti ottelun jälkeen luonnollisesti pettyneitä lopputulokseen, sekä useisiin hyödyntämättä jätettyihin maalipaikkoihin. Tämän ottelun pääsee onneksi unohtamaan nopeasti sillä jo maanantaina odottaa seuraava ottelu, kun paikallisottelussa kohdataan KPS. Siihen keskittyminen alkaa perjantain harjoituksista.

Akatemian kokoonpano:

Riku Lelo Lunkoka, Valtteri Palosaari, Aleksi Seppälä, Honar Abdi (77. Lado Angilo), Noa Lehtonen (21. Joni Appelgren), Axel Lindholm, Jouni Ahvenkoski, Adam Widjeskog, Sampo Rintala (83. Santeri Mäkinen), Wegye Wegye (46. Kur Kurluar), Tobias Wentin.

Ei liveseurantaa   

   

   

   
Tilastot
Akatemia 0 - 1
(0 - 1)
27' Maali Miftari Atdhe
Lisää uutisia
Akatemia
«  Syyskuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Kategoriat