Akatemia, Kolmonen

KPV Akatemia - Kaskö IK  2 - 4

Kokkola, Ykspihlaja

Kaskisen kärjet terävinä

KPV Akatemialla on pelaamatta kolmosta vielä viisi peliä. Koko kauden kärkijoukkue Kiiston kannoilla roikkunut akatemia on taipunut loppukesän aikana ja vähitellen sijoitukset kärkiryhmässäkin on vaihtumassa paikkoihin keskikastissa. Perjantaina Akatemia pelasi pirteämmin kuin kahdessa edellisessä ottelussa, mutta tuloksena oli 2-4 tappio erittäin terävillä kärkipelaajilla varustetulle Kaskisen IK:lle, joka tavoittelee jopa nousupaikkaa.

Perjantain ottelussa oli edustuksesta Harri Heiermann ja Yessy Mena ottamassa pelituntumaa ja tuomassa vauhtia Akatemian riveihin. Liigassa maaleitta edennyt Mena pystyikin ajamaan niin moneen maalipaikkaan, että kolumbialainen teki Akatemian molemmat osumat. Toki vieläkin suurempaan maalimäärään olisi ollut vauhtiveikolla mahdollisuudet.

Vauhdikkaassa ja jopa tasokkaassa ottelussa kumpikin joukkue painoi lujaa hyökkäyksiin maalien tekeminen ottelun ensimmäisenä tavoitteenaan. Molemmat joukkueet pyrkivät tiiviiseen ryhmitykseen ja sen mukanaan tuomaan korkeaan puolustuslinjaan. Tämä luonnollisesti avasi paikkoja läpiajoihin.

Akatemialla oli jo avausjaksolla muutama hyvä maalipaikka esimerkiksi Menan läpiajoista.Jakson ainoa osuman teki kuitenkin Kaskisen Vanja Pobor taitavalla ja hienolla vapaapotkullaan. Lelo jäi vaille mahdollisuuksia maalipuiden välissä.

Yessy Mena teki toisen jakson alkuun 1-1 tasoituksen ja peli näytti kääntyvän Akatemian eduksi. Mena ja vaihdosta sisään tullut Kim Palosaari olivat yksi läpi, mutta Palosaaren laukaus päätyi päin KaIK:n veskaria ja Menan laukaus lipui metrin takakulman ohi. Erinomaisen ottelun pelannut B-juniori Santeri Mäkinen puolestaan laukoi vasurillaan kohti takakulmaa, mutta niin vain maalivahti venytti senkin pallon kulmuriksi. Nopea Mäkinen alkaa jo selvästikin tottua miesten fyysisyyteen, nopeampaan peliin ja pienempään pelitilaan.

Kun Akatemia ei paikoistaan johtomaalia tehnyt, iski KaIK. Jarossa Ykköstä pelannut ja suupohjan alueella kakkosta pelannut kookas kärkimies Jonas Granfors teki 72.minuutilla kansainvälisen tason osuman puskemalla etualueelta kulmapotkun takaristikkoon. Kun akatemia vielä keräili voimia takaa-ajoon, iski KaIK toisesta kulmurista tilanteeksi 1-3. Maalintekijänä toppari Axel Hellström, joka puski ensin rimaan ja maan kautta tulleesta paluupallosta riman alle.

Akatemia kavensi vielä Menan rankkarilla pelin 84.minuutilla, kun Santeri Mäkinen oli kaadettu rankkarialueella. Lopullisen niitin peliin toi harmillinen oma maali pelin 85.minuutilla, kun Akatemian laitapuolustaja liukui ennen avopaikassa ollutta Kadik Bekiriä palloon.

Akatemian matka jatkuu viikon päästä Vaasaan, missä pelataan VPV:a vastaan. Syksyn mittaan on vielä kaksi muutakin Vaasan reissua mm. ottelu lohkokärki Kiistoa vastaan.