Akatemia, Kolmonen

Sporting Kristina - KPV Akatemia   5 - 1

Kristina plan

Turistireissu Kristiinaan

Turistireissuksi jäi Akatemian vierailu Sporting Kristinan vieraana. Isännät pitivät pisteet 5-1 tuloksella.

Onneksi sentään kaikkein pahimmasta vältyttiin, vaikka pelin lopulla odoteltiin ambulanssin tuloa puoli tuntia ja peli oli poikki. Lopulta hoitoa saatiin paikalle ja Akatemian pelaajan sivulle mennyt polvilumppio käännettyä paikalleen.

Sporting Kristina on viimevuotiseen malliin värväillyt uusia miehiä heikosti sujuneen alkukauden jälkeen. Viime kaudella Sporting taisi voittaa kauden viimeiset 13 peliä ja nyt taitaa olla mielessä samat elkeet. Uusi brittitoppari Pa-Omar Barra Mbowe tarvitsi alle minuutin puskeakseen pallon Akatemian verkkoon. Tilannetta edelsi tilanne Akatemian vasemmalla sivustalla, missä kreikkalainen Bentzamin Osei-Safo löi pötkölleen Tatu Mäen syliin ja huusi tarpeeksi kovasti vapaapotkua.

Aikainen johtomaali antoi avaimet Sportingille, vaikka Akatemia pääsikin peliin mukaan. Kotijoukkueen alas varmistava puolustuslinja ei jättänyt tilaa linjan taakse eikä Akatemia osannut hyödyntää linjan eteen jäänyttä tilaa hyökkäyksissään. Liian paljon hakattiin pitkää palloa etsien tilaa linjan ja maalivahdin välistä. Sitä ei kuitenkaan oikein ollut.

Seuraaviin Sportingin maaleihin avausjakson viimeisillä minuuteilla tarjoili paikat Akatemian puolustus. Kaksi kertaa viimeinen mies hukkasi pallon ja päästi Sportingin pelaajan nokikkain Akatemian veskari Oliver Lakasen kanssa. 3-0 taukojohto oli paljon ja se oli liikaa.

Toisen jakson alkuun Akatemia sai paremmin painetta Sporting Kristinan kenttäpuoliskolle, mutta samalla jäi aukkoja omaan puolustukseen. Nedim Ibric iski 4-0 ennen kuin Akatemian Valtteri Palosaari kavensi 65.minuutilla 4-1:een. Kavennuksen jälkeen Akatemialla oli vartin ajan hyviä hyökkäyksiä, mutta painostus katkesi, kun kookas brittitoppari liukui Aleksi Seppälän jaloista pallon. Kristinan mies osui ensin palloon, mutta pyyhki samalla Seppälän jalat nurin ja loukkaantumisen vuoksi oltiin pitkään seisauksissa.

Ottelu jäi ohipeliksi kaikin puolin. Heikko aloitus ja ongelmia alas vetäytyneen puolustuksen ohittamisessa sekä lukuisat omat virheet tuottivat Sporting Kristinalle ansaitun voiton. Syksyllä yritetään sitten uudestaan tämän porukan kaatamista.

Sporting Kristina

5 - 1

(3-0)
65'MaaliPalosaari Valtteri