Akatemia, Kolmonen

KPV Akatemia - VPV  5 - 0

Kokkola, Kippari Hall

Akatemia kaatoi VPV:n

Akatemia palasi torstain ottelussaan takaisin voittojen tielle,. Pari edellistä otteluaan hieman heikommin pelannut Akatemia kaatoi komeasti vieraaksi saapuneen VPV:n lukemin 5-0 (1-0). Kotijoukkueen maaleista kolme merkittiin Valtteri Palosaarelle, kertaalleen maalasivat Tobias Wentin sekä Kur Kurlual.

Ottelun alku ei ruusuista ottelua Akatemialle luvannut. Lievä passiivisuus pallollisessa pelaamisessa ei tuottanut ottelun alussa oikeastaan minkäänlaisia maalintekopaikkoja. Lähimpänä ottelun avausmaalia oli ensimmäisen puolituntisen aikana vierasjoukkue VPV, joka pystyi viisaasti liikkuneen Jeremias Ketosen sekä paljon pystyyn juosseen Joel Mäkelän avuin luomaan muutaman vaarallisen maalipaikan. Molemmat joutuivat kuitenkin läpijuoksujensa päätteeksi toteamaan Akatemian maalille palanneen Riku Lelo Lunkokan paremmakseen.

Ensimmäisen puoliajan loppua kohden Akatemiakin alkoi saada juonesta kiinni. Ensin Sampo Rintala ampui komean volleyn ristipallosta, mutta kotijoukkueen harmiksi tulinen laukaus kolahti maalin takatolppaan. Hetkeä myöhemmin pirteästi esiintynyt Valtteri Palosaari pääsi puskemaan viidestä netristä, mutta "Vaden" pusku suuntautui suoraan kohti VPV-veskari Pyry Yrjänäistä. Kun Noa Lehtonenkaan ei Jouni Ahvenkosken loistavasta sivuvaparista onnistunut muutamasta metristä alkoi lievä tuskastuminen näkymään Akatemian pelaajien kasvoilta.

Vapauttava avausmaali tuli kumminkin vielä ennen puoliaikaa. Oikealla puolustajana pelannut Miko Tornikoski lähetti hyvän keskityksen rangaistusalueelle, missä pallo ajautui Lado Angilon ulottuville. Rehellisyyden nimissä on sanottava, että Ladolta pallo kimposi lähistöllä päivystänelle Kur Kurlualille, joka niittasi sen vasurillaan komeasti takaylänurkkaan. Näin Akatemia pääsi pukukoppimaalin turvin puoliajan viettoon.

Puoliajalla Akatemia suoritti pari vaihtoa, Kurlual ja Angilo tulivat sivuun ja heidän tilalleen kentälle astelivat Tobias Wentin sekä Wegye Wegye. Muutenkin keskialueen pohjan sekä koko puolustuslinjan pelaamista teroitettiin, sillä leveällä pelanneesta linjasta VPV löysi liian helpolla välejä läpijuoksuilleen.

Toisen jakson ensimmäinen viisiminuuttinen antoi osviittaa siitä, että jossain vaiheessa kapealla ringillä matkassa olleet vaasalaiset tulevat tippumaan kyydistä. Akatemia otti pelin hallinnan täysin itselleen ja vierasjoukkueen tehtäväksi jäi pelin rikkominen sekä vastaiskujen kyttääminen. Myös Akatemian prässipelaaminen oli huomattavasti ensimmäistä jaksoa parempaa, joten VPV:n pelin avaaminen vaikeutui huomattavasti.

Ottelun ratkaisu nähtiinreilun 50 minuutin pelaamisen jälkeen. Ensin Sampo Rintala pujotteli komeasti tiensä päätyrajaa pitkin rangaistusalueelle ja pelasi pallon maalinedustalla odotelleelle Valtteri Palosaarelle ja Palosaari tuplasi Akatemian johdon lähietäisyydeltä. Edellisestä maalista ehti kulua vain kolme minuuttia, kun Akatemia siirtyi jo kolmen maalin johtoon. Kaava oli samansuuntainen kuin toisessakin maalissa ja jälleen asialla Valtteri Palosaari. Tästä maalista ei ehtinyt kulua kuin kaksi minuuttia ja pallo oli jälleen VPV:n maalissa. Jouni Ahvenkoski antoi hyvän kulman maalille ja Wegye Wegye pääsi puskemaan. Hänen puskunsa vielä vaasalaispuolustus pystyi putsaamaan viivalta, mutta paikalla oli Tobias Wentin joka runnoi Akatemian neljännen osuman.

Illan komein maali nähtiin vartti ennen loppua. Noa Lehtonen pelasi pallon vaihdosta kentälle tulleelle Joni Appelgrenille ja "Appeli" pelasi Sampo Rintalan kanssa komean seinäsyötön ja vapautti tämän jälkeen Valtteri Palosaaren viimeistelemään happutemppunsa. Toki tässä vaiheessa vierasjoukkue oli jo pudonnut vauhdista, mutta ei mitään pois kauniisti palloa liikuttaneilta kotijoukkueen pelaajilta.

Viimeinen vartti oli lähinnä pelailua, vaikka Akatemia pystyi muutaman hyvän maalipaikan luomaankin. Lisämaaleja ei enää nähty ja oikeastaan loppuhetkien sykähdyttävin tapahtuma olikin, kun krampeista kärsineen Jouni Ahvenkosken tilalle vaihdettiin kaksi edellistä ottelua maalipuiden välissä esiintynyt Oliver Lakanen.

Kolme tärkeää pistettä jäi näin Kokkolaan ja Akatemialle. Esitys ei ihan tasapainoisin mahdollinen ollut, mutta nousujohteinen ja sen verran hyvä että se riitti tänään voittoon. Nuorelle joukkueelle olikin ehdottoman tärkeää palata takaisin voittojen tielle kahden tasapelin jälkeen. Oikeana puolustajana pelannut Miko Tornikoski oli hyvä lisä Akatemian pelaamiseen ja uudella pelipaikallaan yksi joukkueensa parhaimmista. Maalilla Riku Lelo Lunkoka otti pari hyvää torjuntaa tilanteen ollessa vielä 0-0 ja antoi näin joukkueelleen mahdollisuuden voittoon. Kokonaisuudessaan esitys oli toki huomattavasti parempi ja yhtenäisempi kuin viikkoa aikaisemmin Kaskisissa.

Akatemia on seuraavan kerran tulessa tiistaina 4.6., kun vieraskentällä kohdataan Esse IK.

Akatemian kokoonpano:

Riku Lelo Lunkoka, Tatu Mäki, Miko Tornikoski (69. Aleksi Seppälä) Noa Lehtonen, Oskar Ylimäki (62. Joni Appelgren), Jouni Ahvenkoski (87. Oliver Lakanen), Axel Lindholm, Sampo Rintala, Lado Angilo (46. Tobias Wentin), Valtteri Palosaari, Kur Kurlual (46. Wegye Wegye).

5 - 0

VPV
(1-0)
46'MaaliKurlual Kur
52'MaaliPalosaari Valtteri
55'MaaliPalosaari Valtteri
57'MaaliWentin Tobias
75'MaaliPalosaari Valtteri