Esittely
Ottelutilastot
KPV Akatemia - VPV
2019 - Akatemia - Kolmonen
Klo 17:00 Kokkola, Kippari Hall
30
Tou

Akatemia kohtaa VPV:n


Helatorstaina on tarjolla taas jalkapalloherkkua paikallisen futiksen ystäville kun Akatemia saa vieraita Vaasasta. Vastustajaksi Kippari Halliin astelee nimikaima, eli Vaasan Pallo-Veikot.

Hieman yskähdellen sarjaottelunsa aloittaneet vaasalaiset ovat saanet juonesta kiinni, sillä edellisessä ottelussaan VPV kaatoi Esse IK:n komeasti lukemin 4-0. Alla on myös tasapeli sarjan suosikkeihin lukeutuvaa Sundom IF:ää vastaan, joten vastaan ei missään nimessä ole tulossa minkäänlainen huumorinippu eikä Akatemialla ole näin ollen varaa minkäänlaiseen löysäilyyn tässäkään ottelussa. Edelliskauden keskinäisissä kohtaamisissa VPV oli Akatemiaa vahvempi Vaasassa ja Kokkolassa pisteet jaettiin VPV:n viimehetken tasoitusmaalin myötä tuloksella 2-2.

Akatemiassa on käyty läpi kahta edellistä, tuloksellisesti hieman vaisumpaa, esitystä ja selvää on että kurssin on pikku hiljaa muututtava mikäli sarjassa halutaan jonkinlaista painetta pistää lievällä karkumatkalla olevalle FC Kiistolle. Päivittäisen työn merkitystä harjoituskentällä on pyritty pelaajille korostamaan, sillä nyt on alla kokonainen harjoitusviikko ilman otteluita. Hetkeen ei Akatemia ole vastaavassa tilanteessa ollut, sillä neljä edellistä ottelua pelattiin 12 päivän sisään. Suurin osa pelaajista onkin sisäistänyt tämän ja kilpailu pelipaikoista heidän osaltaan on kovaa.

Akatemia pääsee otteluun kohtalaisen hyvistä asetelmista, sillä Kaskisen reissulta puuttuneet Oskar Ylimäki ja Noa Lehtonen ovat jälleen käytettävissä kokoonpanoa valittarssa. Myös lomamatkan takia edellisestä ottelusta puuttunut Joni Appelgren on palannut takaisin maisemiin ja on yksi hyvä vaihtoehto puolustuspäähän. Myös hyökkääjä Kim Palosaari alkaa hiljalleen olla pelikunnossa takareisivamman jäljiltä, samoin kuin maalivahti Riku Lelo Lunkoka olkapäävammansa jäljiltä. Vielä tätä kirjoitettaessa ei ole varmuutta, että saadaanko tähän otteluun pelaajia edustusjoukkueesta. Poissa on varmuudella ainoastaan maalivahti Otto Pura, jonka vamma vaatii leikkaushoitoa ja kausi hänen kohdaltaan taitaa ikävä kyllä olla paketissa. Flunssan kourissa olleet Aleksi Seppälä sekä Wegye Wegye ovat vielä kysymysmerkkejä. Ilahduttava uutinen on sen sijaan se, että Kajaanissa opiskeluiden parissa talvehtinut Miko Tornikoski on palannut harjoitusrinkiin ja tuonut mukanaan aimo annoksen uutta energuaa. Miko on pelikelpoinen sekä -kuntoinen torstain ottelussa.

Torstain ottelu pelataan vielä Kippari Hallissa, sillä nurmikentille ei KPV:n liigajoukkuetta lukuunottamatta ole muilla asiaa ennen kesäkuun alkua. Varmaa siis on se, että torstain ottelussa riittää vauhtia ja vaarallisia tilanteita kuten kaikissa aiemmissakin Akatemian kotiotteluissa. Joukkue tarvitsee kaiken mahdollisen saatavilla olevan tuen, joten ota kaveri mukaan ja tule paikan päälle katsomaan nuoria vihreitä miehiä.

Akatemia vs. VPV, torstaina 30.5. klo 17:00 Kippari Hallissa

Liput 5€, kausikortit kesän viihdyttävimpään katsomoon 30€

Paikalla luonnollisesti myös kahvi- ja virvoketarjontaa.

Tervetuloa!


Akatemia kaatoi VPV:n


Akatemia palasi torstain ottelussaan takaisin voittojen tielle,. Pari edellistä otteluaan hieman heikommin pelannut Akatemia kaatoi komeasti vieraaksi saapuneen VPV:n lukemin 5-0 (1-0). Kotijoukkueen maaleista kolme merkittiin Valtteri Palosaarelle, kertaalleen maalasivat Tobias Wentin sekä Kur Kurlual.

Ottelun alku ei ruusuista ottelua Akatemialle luvannut. Lievä passiivisuus pallollisessa pelaamisessa ei tuottanut ottelun alussa oikeastaan minkäänlaisia maalintekopaikkoja. Lähimpänä ottelun avausmaalia oli ensimmäisen puolituntisen aikana vierasjoukkue VPV, joka pystyi viisaasti liikkuneen Jeremias Ketosen sekä paljon pystyyn juosseen Joel Mäkelän avuin luomaan muutaman vaarallisen maalipaikan. Molemmat joutuivat kuitenkin läpijuoksujensa päätteeksi toteamaan Akatemian maalille palanneen Riku Lelo Lunkokan paremmakseen.

Ensimmäisen puoliajan loppua kohden Akatemiakin alkoi saada juonesta kiinni. Ensin Sampo Rintala ampui komean volleyn ristipallosta, mutta kotijoukkueen harmiksi tulinen laukaus kolahti maalin takatolppaan. Hetkeä myöhemmin pirteästi esiintynyt Valtteri Palosaari pääsi puskemaan viidestä netristä, mutta "Vaden" pusku suuntautui suoraan kohti VPV-veskari Pyry Yrjänäistä. Kun Noa Lehtonenkaan ei Jouni Ahvenkosken loistavasta sivuvaparista onnistunut muutamasta metristä alkoi lievä tuskastuminen näkymään Akatemian pelaajien kasvoilta.

Vapauttava avausmaali tuli kumminkin vielä ennen puoliaikaa. Oikealla puolustajana pelannut Miko Tornikoski lähetti hyvän keskityksen rangaistusalueelle, missä pallo ajautui Lado Angilon ulottuville. Rehellisyyden nimissä on sanottava, että Ladolta pallo kimposi lähistöllä päivystänelle Kur Kurlualille, joka niittasi sen vasurillaan komeasti takaylänurkkaan. Näin Akatemia pääsi pukukoppimaalin turvin puoliajan viettoon.

Puoliajalla Akatemia suoritti pari vaihtoa, Kurlual ja Angilo tulivat sivuun ja heidän tilalleen kentälle astelivat Tobias Wentin sekä Wegye Wegye. Muutenkin keskialueen pohjan sekä koko puolustuslinjan pelaamista teroitettiin, sillä leveällä pelanneesta linjasta VPV löysi liian helpolla välejä läpijuoksuilleen.

Toisen jakson ensimmäinen viisiminuuttinen antoi osviittaa siitä, että jossain vaiheessa kapealla ringillä matkassa olleet vaasalaiset tulevat tippumaan kyydistä. Akatemia otti pelin hallinnan täysin itselleen ja vierasjoukkueen tehtäväksi jäi pelin rikkominen sekä vastaiskujen kyttääminen. Myös Akatemian prässipelaaminen oli huomattavasti ensimmäistä jaksoa parempaa, joten VPV:n pelin avaaminen vaikeutui huomattavasti.

Ottelun ratkaisu nähtiinreilun 50 minuutin pelaamisen jälkeen. Ensin Sampo Rintala pujotteli komeasti tiensä päätyrajaa pitkin rangaistusalueelle ja pelasi pallon maalinedustalla odotelleelle Valtteri Palosaarelle ja Palosaari tuplasi Akatemian johdon lähietäisyydeltä. Edellisestä maalista ehti kulua vain kolme minuuttia, kun Akatemia siirtyi jo kolmen maalin johtoon. Kaava oli samansuuntainen kuin toisessakin maalissa ja jälleen asialla Valtteri Palosaari. Tästä maalista ei ehtinyt kulua kuin kaksi minuuttia ja pallo oli jälleen VPV:n maalissa. Jouni Ahvenkoski antoi hyvän kulman maalille ja Wegye Wegye pääsi puskemaan. Hänen puskunsa vielä vaasalaispuolustus pystyi putsaamaan viivalta, mutta paikalla oli Tobias Wentin joka runnoi Akatemian neljännen osuman.

Illan komein maali nähtiin vartti ennen loppua. Noa Lehtonen pelasi pallon vaihdosta kentälle tulleelle Joni Appelgrenille ja "Appeli" pelasi Sampo Rintalan kanssa komean seinäsyötön ja vapautti tämän jälkeen Valtteri Palosaaren viimeistelemään happutemppunsa. Toki tässä vaiheessa vierasjoukkue oli jo pudonnut vauhdista, mutta ei mitään pois kauniisti palloa liikuttaneilta kotijoukkueen pelaajilta.

Viimeinen vartti oli lähinnä pelailua, vaikka Akatemia pystyi muutaman hyvän maalipaikan luomaankin. Lisämaaleja ei enää nähty ja oikeastaan loppuhetkien sykähdyttävin tapahtuma olikin, kun krampeista kärsineen Jouni Ahvenkosken tilalle vaihdettiin kaksi edellistä ottelua maalipuiden välissä esiintynyt Oliver Lakanen.

Kolme tärkeää pistettä jäi näin Kokkolaan ja Akatemialle. Esitys ei ihan tasapainoisin mahdollinen ollut, mutta nousujohteinen ja sen verran hyvä että se riitti tänään voittoon. Nuorelle joukkueelle olikin ehdottoman tärkeää palata takaisin voittojen tielle kahden tasapelin jälkeen. Oikeana puolustajana pelannut Miko Tornikoski oli hyvä lisä Akatemian pelaamiseen ja uudella pelipaikallaan yksi joukkueensa parhaimmista. Maalilla Riku Lelo Lunkoka otti pari hyvää torjuntaa tilanteen ollessa vielä 0-0 ja antoi näin joukkueelleen mahdollisuuden voittoon. Kokonaisuudessaan esitys oli toki huomattavasti parempi ja yhtenäisempi kuin viikkoa aikaisemmin Kaskisissa.

Akatemia on seuraavan kerran tulessa tiistaina 4.6., kun vieraskentällä kohdataan Esse IK.

Akatemian kokoonpano:

Riku Lelo Lunkoka, Tatu Mäki, Miko Tornikoski (69. Aleksi Seppälä) Noa Lehtonen, Oskar Ylimäki (62. Joni Appelgren), Jouni Ahvenkoski (87. Oliver Lakanen), Axel Lindholm, Sampo Rintala, Lado Angilo (46. Tobias Wentin), Valtteri Palosaari, Kur Kurlual (46. Wegye Wegye).

Ei liveseurantaa   

   

   

   
Tilastot
Akatemia 5 - 0
(1 - 0)
46' Maali Kurlual Kur

52' Maali Palosaari Valtteri

55' Maali Palosaari Valtteri

57' Maali Wentin Tobias

75' Maali Palosaari Valtteri
Lisää uutisia
Akatemia
«  Syyskuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Kategoriat