Esittely
Ottelutilastot
Kaskö IK - KPV Akatemia
2019 - Akatemia - Kolmonen
Klo 19:00 Kvarnvikens plan
22
Tou

Akatemia Kaskisiin


Akatemia matkaa keskiviikkona Kaskisiin, missä kohdataan III-divisioonan kamppailiussa paikallinen Kaskö IK. Joukkueet eivät ole aiemmin kohdanneet, sillä täksi kaudeksi Kolmoseen Vaasan piirin Nelosesta noussut KaIK on pitänyt muutaman vuoden hiljaiseloa alemmilla sarjatasoilla. Parhaimmillaan Kaskö IK on kumminkin pelannut II-divisioonaa, joten mikään suuri tuntematon ei seura varsinkaan futisniiloille ole.

Kaskö IK on aloittanut kautensa tämän kauden Kolmosessa ihan mukavasti. Sarjanousija on kerännyt pelaamistaan neljästä ottelusta ihan mukiin menevät viisi pistettä. Saldoon mahtuu voiton ja tappion lisäksi kaksi tasapelipistettä. Sarjan avauksessa "Kikken" pelasi 2-2 -tasapelin Kokkolassa KPS:aa vastaan. Mielenkiintoista KaIK:n kaudessa tulee ehdottomasti olemaan se, että joukkue pelaa kauden aikan peräti neljä paikallismatsia, samalta suunnalta kun Kolmosessa pelaavat Kaskisten lisäksi Sporting Kristina, Närpiön Kraft sekä Korsnäs FF.

Kaskinen koostuu hyvin pitkälti sarjanousun saavuttaneista pelaajista. Joukkueen listalta löytyy toki muutama maininnan arvoinen nimi. Varsinkin Närpiössä sekä I- että II-divaritasolla maaliverkkoja ahkeraan heilutellut Jonas Granforrs on jokaiselle alasarjafutista vähääkään seuranneelle tuttu nimi. Aikanaan myös Pietarsaaren Jaroa edustanut isokokoinen hyökkääjä on KaIK:n ehdoton pelillinen johtaja sekä luonnollisesti myös joukkueen kapteeni. Kärjessä hänen kanssaan pelaava Bekir Kadic on Granforsin ohella vaarallinen pelaaja. Taitava ja vikkelä Kadic on nimittäin tahkonnut Palloliiton tilastojen mukaan 126 ottelua, joissa hän on viimeistellyt käsittämättömät 132 maalia. Siis 132 maalia 126 ottelussa. Tuo lukema on sarjatasoista riippumatta sellainen, ettei siihen kovin moni pelaaja pysty.

Akatemia on pelannut sarjassa tähän mennessä viisi ottelua. Pisteitä noista viidestä ottelusta Akatemia on saalistanut kymmenen. Ainoa tappio tuli kotiottelussa NIK:ta vastaan, joskin se ottelu oli Akatemian hallintaa alusta loppuun saakka. Edellisessä ottelussaan Akatemia tasasi pisteet kovaksi joukkueeksi tiedetyn Sundom IF:n kanssa värikkäiden vaiheiden jälkeen. Täysiä kolmen pisteen otteluita Akatemialla on ollut kolme. Sekä I-JBK-, Korsnäs FF- että KPS-ottelut Akatemia on voittanut. Pelaaminen on ollut nousujohteista ja sen trendin toivotaan edelleen jatkuvan Kaskisissa.

Akatemialla jatkuu tässäkin ottelussa hieman haasteellinen kausi kokoonpanojen osalta. Poissa ottelusta ovat kapteeni Oskar Ylimäki sekä hänen toppariparinaan paljon pelannut Noa Lehtonen. "Köri" on poissa opiskelukiireiden takia ja yläastetta käyvä Noa puolestaan on luokkaretkellä. Heidän lisäkseen kokoonpanosta tulevat varmuudella puuttumaan loukkaantuneet Otto Pura sekä Kim Palosaari. Kur Kurlual sekä Lado Angilo ovat estyneitä työesteen vuoksi. Kun tähän lisätään vielä RyPK:oon lainatut Emil Uski, Atte Rönkä sekä Oskari Ojala on poissaolijoiden lista kohtalaisen pitkä. Edustusjoukkueesta mukaan saadaan loukkaantumisestaan toipunut Honar Abdi sekä hieman pienemmälle vastuulle jäänyt Adam Vidjeskog. Heidän lisäkseen mukaan lähtee edustuksen sopimuspelaajista maalivahti Oliver Lakanen sekä B-juniori Santeri Mäkelä, joka niin ikään on saanut itsensä loukkaantumisen ja sairasteluiden jälkeen pelikuntoon. Loput täydennykset tehdään seuran B-junioreista. Varmaa on se, että keskiviikkoiltana Kaskisissa nähdään joka tapauksessa taisteleva ja hyväasenteinen Akatemia.

Kaskö IK vs. Akatemia, keskiviikkona 22.5. klo 19:00.

Akatemialle piste Kaskisista


Akatemia sai kotimatkalleen pisteen, kun torstai-illan kamppailussa pelattiin tasan Kaskö IK:n kanssa. Peli päättyi nihkeän esityksen jälkeen lukemiin 1-1 (1-1). Vierasjoukkueen maalista vastasi Wegye Wegye ja kotijoukkueen maalarina toimi Jonas Granfors.

Pahasti vajaamiehisenä pitkälle vierasmatkalle lähtenyt Akatemia ei päässyt ihan optimaaliseen esitykseen torstain kamppailussa. 90 minuutin aikana hyvää pelamaista oli maksimissaan vartin verran ja sitä myötä myös tulos on oikeutettu sillä Akatemia ei missään nimessä ansainnut ottelusta yhtä pistettä enempää, jos edes sitä.

Valmistautuminen otteluun ei ollut lähellekään sillä tasolla, millä sen pitäisi olla jos pisteitä haluaa tässä sarjassa ottaa. On ymmärrettävää että suurin osa pelaajista tulee kolmen tunnin bussimatkalle suoraan työpaikoiltaan tai koulun penkiltä, mutta sen ei pitäisi kumminkaan noin paljoa vaikuttaa esitykseen. Lähtö myöhästyi jo Kokkolan päässä kymmenisen minuuttia pienien epäselvyyksien takia, ja osittain tästä syystä Akatemian bussi kaartoi Kaskisten kentälle vasta 50 minuuttia ennen ottelun alkua.

Pitkällä, mutta hyväkuntoisella nurmella pelatussa ottelussa Akatemia sai vaikean alun jälkeen juonesta kiinni. Vartin käynnistymisvaikeuksien jälkeen peli alkoi Akatemian osalta rullaamaan hyvin. Varsinkin vasemmalta laidalta Sampo Rintala sekä Aleksi Seppälä saatiin pelattua useamman kerran vastustajan ohi ja aina maalinedustalle saakka. Myös oikealla puolustajana pelannut Honar Abdi pääsi moneen kertaan nousemaan ja laittamaan palloa maalille.

Honar Abdin oivalluksesta syntyi myös Akatemian esimmäinen vaarallinen tilanne, kun Abdin läpisyötön jälkeen Wegye Wegye karkasi puolustuslinjalta. Tällä kertaa Kaskisten maalivahti pääsi kumminkin "Watsen" tuikkauksen tielle. Hetkeä myöhemmin Wegye Wegye taisteli pallon itselleen päädyssä ja pelasi sen takaviistoon Tobias Wentinille, mutta hänenkin laukauksensa KaIK:n maalissa pelannut Timo Koivisto pystyi torjumaan.

Reilun parinkymmenen minuutin pelaamisen jälkeen Akatemia siirtyi johtoon. Abdi vapautti loistavalla syötöllään "Watsen" jälleen läpiajoon ja tällä kertaa tarkka laukaus painui varmasti verkon perukoille. Voinee sanoa että tuossa vaiheessa ohjakset siirtyivät kokonaan Akatemialle, mutta hyvän painostusjakson aikana ei lisämaaleja muutamasta hyvästä paikasta huolimatta Akatemia saanut tehtyä.

Sitten tapahtui jotain, mikä sekoitti Akatemian pelaamisen oikeastaan täysin. Muutaman kerran Akatemian pelaajat nukahtivat sillä seurauksella että vaaralliseksi tiedetty Jonas Granfors pääsi karkuun, mutta ei kokkolalaisten onneksi pystynyt tasoittamaan ottelua. Varsin suoraviivaisesti pelannut kotijoukkue oli vahva ilmataistoissa, joihin tosin ei kovin usein edes Akatemian pelaajia osallistunut.

Yksi tällainen tilanne johtikin sitten KaIK:n tasoitusmaaliin. Kaskisten maalipotkusta lähtenyt tilanne kertaantui sen verran useasti, että lopulta pallo oli Akatemian maalissa. Ensimmäiseen kaksinkamppailuun ei lähistöllä olleista kolmesta Akatemian pelaajasta mennyt kukaan ja näin Granfors pääsi vapaasti jatkamaan pelloa eteenpäin. Jatkopalloon mentiin sitten sen verraan myöhässä, että jouduttiin rikkomaan ja kotijoukkueella tuomittiin sivuvapari noin 30 metriä Akatemian maalista. Vapari toimitettiin maalille ja Granfors pääsi puskemaan, mutta Akatemian maalilla pelannut Oliver Lakanen pelasti pallon riman alta komeasti kulmaksi. Kulmapotkusta sitten kolahti, kun Granfors oli miesmassan keskellä korkeimmalla ja puski pallon takanurkkaan. Todella naiivi pelaaminen Akatemian osalta kostautui näin pahimmalla mahdollisella tavalla.

Toiselle puolikkaalle mentäessä ei minkäänlaista parannusta ollut nähtävissä. Akatemia ei oikeastaan saanut luotua ainoatakaan kunnollista maalintekopaikkaa koko toisen 45-minuuttisen aikana. Sen sijaan ensimmäisestä kosketuksesta usein Akatemian selustaan pelannut kotijoukkue oli lähellä voittomaalia pariinkin otteeseen. Kertaalleen Lakanen joutui venymään hyvään torjuntaan kun Bekir Kadic ampui tiukan laukauksen rangaistusalueen rajoilta, pari kertaa kotijoukkueen pelaajat laukoivat pallon reilusti yli vierailijoiden maalin.

Akatemian pelaaminen oli koko toisen jakson varsin haluttoman näköistä, eikä aloitteita tehty suuntaan taikka toiseen. Kotijoukkueen varsin alhaalla maannut viiden miehen puolustuslinja oli todella vaikea puhkoa, tosin ihan parasta yritystä siihen ei kyllä nähtykään. Akatemia vaihtoi toisen jakson aikana kentälle paljon jalkoja Valtteri Palosaaren, Santeri Mäkisen sekä Joonas Paanasen muodossa, mutta heidän liikettään ei vain pystytty hyödyntämään halutulla tavalla. Neljäs ottelu 12 päivään näkyi ehkä sen verran keskittymisen puutteena, ettei ajatusta oikein saatu mukaan pelaamiseen.

Rehellisesti on myönnettävä, että tasapeli oli maksimaalinen tulos tuolla esityksellä, sillä niin vaikeaksi pelaaminen tehtiin. Toki kentällä on aina vastustajakin, ja tällä kertaa kotijoukkue onnistui ilmeisesti taktisella puolella kohtalaisen hyvin. Akatemialle jää paljon tekemistä harjoituskentälle ennen helatorstain VPV-ottelua.

Akatemian kokoonpano:

Oliver Lakanen, Lukas Rasmus, Aleksi Seppälä, Honar Abdi, Tatu Mäki, Jouni Ahvenkoski (65. Valtteri Palosaari), Adam Vidjeskog, Axel Lindholm, Sampo Rintala (76. Santeri Mäkinen) Wegye Wegye (89. Joonas Paananen), Tobias Wentin.

Ei liveseurantaa   

   

   

   
Tilastot
1 - 1
(1 - 1)
Akatemia
21' Maali Wegye Wegye

43' Maali Granfors Jonas
Lisää uutisia
Akatemia
«  Kesäkuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
 
Kategoriat