Esittely
Ottelutilastot
Korsnäs FF - KPV Akatemia
2019 - Akatemia - Kolmonen
Klo 19:00 Centralidrottsplan, Korsnäs
2
Tou

Ennakkoinfo


Lähtö Kipparihallilta kello 15.30

Akatemia Korsnäsin vieraaksi


Akatemia matkaa torstaina Korsnäsiin kohtaamaan III-divisioonan ottelussaan paikallisen Korsnäs FF:n. Edellisellä kaudella Korsnäs taisteli aivan viimeisille kierroksille saakka sarjanoususta Kakkoseen, mutta VPS Akatemia piti pintansa ja nousi sarjaporrasta ylemmäs KoFF:n edestä. muutaman pisteen turvin.

Otteu on Akatemialle sarjassa toinen, sarja-avauksessa kaatui I-JBK komeasti ja hyvän esityksen jälkeen. Korsnäsille ottelu on kauden ensimmäinen, joten on odotettavissa että virtaa kotijoukkueella tulee varmasti riittämään kotiyleisönsä edessä. Ottelu pelataan viime kesänä remontoidulla Korsnäsin Keskusurheilukentällä ja pelialustana on näinkin aikaisessa vaiheessa luonnon nurmi.

Akatemiassa odotellaan ensimmäistä vierasottelua levollisin mielin, vaikka joukkueen sisällä tiedostetaan että edessä oleva ottelu on varmasti hyvinkin erilainen kuin sarja-avaus. Korsnäs FF koostuu pitkälti kokeneemmista pelaajista ja on on joukkueena aika fyysinen. Hyvässä muistissa on edellinen vierailu Korsnäsiin, tuolloin ottelu oli todella kuuma ja jopa lähellä sotatilaa. Lämpimissä merkeissä tuolloin päättynyt ottelu toi Akatemialle vieraspisteen 1-1 -tasatuloksella.

- Tiedetään suunnilleen mitä on tulossa ja olemme valmistautuneet siihen. Korsnäs on aika fyysinen porukka. Ulkona ja luonnonnurmella pelattava ottelu tuo tähän vuodenaikaan nähden peliin omat lisämausteensa. Peli on varmasti hitaampaa kuin sarja-avauksessa ja pallo elää nurmialustalla eri tavalla kuin hallissa. Paljon tulee kaksinkamppailuja ja niissä meidän tulee olla vahvoja. Toisaalta meillä on tällä kaudella siihen ehkä hieman paremmat valmiudet kuin edellisillä, kertoo valmennuksesta Aki Lyyski.

Akatemian kokoonpanosta ovat torstain ottelusta edelleen sivussa Kur Kurluar, Otto Pura sekä Kim Palosaari. Otteliuun saadaan mukaan todennäköisesti pari -kolme pelaajaa edustusjoukkueesta, mutta varmuutta nimistä ei vielä ole. Kuten edellisessäkin ottelussa, myös torstaina Akatemia saa jalkeille täyden kokoonpanon ja muutama pelaaja joudutaan jättämään jopa kokoonpanon ulkopuolelle.

Hvyin kautensa aloittanut Akatemia matkaa Korsnäsiin voitto mielessään, sillä edellisen esityksen jälkeen henki joukkueessa on kohdallaan ja itseluottamusta riittää.

- Kyllä me lähdetään jokaista ottelua voittamaan. Huolellisuus pelaamisessa, pelitempo sekä fyysinen ja henkinen vahvuus ovat avaintekijöitä torstain ottelussa. Jos pystytään pelaamaan nurmella tarpeeksi hyvällä temmolla ja pitämään pää kylmänä niin olemme vahvoilla, Lyyski toteaa.

Korsnäs FF vs. Akatemia, torstaina 2.5. klo 19 Korsnäsin Keskusurheilukentällä.

Akatemialle pisteet Korsnäsistä


Akatemia matkasi torstai-iltana Kornsäsiin ja tuliaisina oli täysi pistepotti, kun kotijoukkue Korsnäs FF taipui haastavissa olosuhteissa pelatussa III-divisioonan ottelussa lukemin 0-3 (0-2). Akatemian maaleista vastasivat kahdesti osunut Sampo Rintala sekä kertaalleen maalannut Wegye Wegye.

Akatemia lähti otteluun täysin omin voimin, sillä edustusjoukkueesta ei tähän otteluun ennakkotiedoista poiketen mukaan lähtenyt ainoatakaan pelaajaa. Sen sijaan avaukseen nousseet Valtteri Palosaari, Aleksi Seppälä sekä Atte Rönkä pelasivat jokainen hyvin ja olivat avauspaikkansa arvoisia. Ottelun alku oli jälleen hieman tunnustelua puolin ja toisin. Vuodenaikaan nähden loistavassa kunnossa ollut nurmialusta hidasti pelaamista kohtalaisen paljon, eikä kentän suuntaisesti puhaltanut kova tuuli tehnyt pelaamisesta yhtään helpompaa.

Tarkan alun jälkeen Akatemia siirtyi johtoon. Oikealla laidalla puolustajana aloittanut Atte Rönkä keskitti pallon Korsnäsin maalille ja kolmen puolustajan keskellä päivystänyt Sampo Rintala puski pallon maaliin ja Akatemian johtoon. Ottelua oli tässä vaiheessa kulunut viitisen minuuttia.

Ensimmäisen maalin jälkeen Akatemian pelaaminen hieman rauhoittui ja palloa pystyttiin pitämään omilla kohtalaisen pitkiäkin jaksoja. Ennakoidun suoraviivaisesti pelannut Korsnäs pakotettiin avaamaan peliään oman rangaistusalueen rajoilta, jolloin vastatuuleen pelatut pitkät syötöt saatiin järkiään poikki jo puolenkentän tienoilla. Ensimmäisen jakson vaarallisimman tilanteen kotijoukkue sai Akatemian hieman löysäiltyä sivurajaheiton puolustamisessaa. Pallo päätyi rangaistusalueen rajoille, josta loppujen lopuksi kotijoukkueelle tuomittiin vapaapotku. Sen pystyi kuitenkin Akatemian maalilla pelannut Riku Lelo Lunkoka torjumaan ilman suurempia ongelmia.

Mitään varsinaista rummutusta ei Akatemiankaan pelaaminen ensimmäisellä jaksolla ollut, mutta muutaman vaarallisen maalintekopaikan vierasjoukkuekin oystyi vielä luomaan. Jouni Ahvenkosken laukauksen kotijoukkueen maalivahti torjui ja Lukas Rasmuksen laukaus puolestaan painui ohi maalin. Valtteri Palosaari karkasi kertaalleen läpiajoon, mutta sen pystyi Korsnäsin maalivahti katkaisemaan hyvin ajoitetulla ulostulollaan.

Akatemian painostaminen palkittiin toistamiseen ottelun 36. minuutilla ja asialla oli jälleen sama kaksikko. Atte Rönkä keskitti oikealta laidalta ja Sampo Rintala tälläsi pallon voimalla maalin oikeaan alanurkkaan. Nämä lukemat jäivät myös taukolukemiksi.

Puoliajalla Akatemia vaihtoi hieman miehitystään, Wegye Wegye tuli kentälle hyvin pelanneen Atte Röngän tilalle ja samalla Valtteri Palosaari putosi pykälää alemmaksi laitapuolustajan tontille. Tiedossa oli että kotijoukkue ei turhaan keskialueella palloa siirtelisi, vaan pyrkisi pelaamaan sitä myötätuulen turvin Akatemian puolustuslinjaan tai sen selustaan. Tämän lisäksi pukukopissa painotettiin huolellisuutta pallon käsittelyssä sillä hyvässä kunnossa oleva nurmikenttäkin on tasaista tekonurmea muhkuraisempi ja pallo käyttäytyi nurmialustalla välillä hieman arvaamattomasti.

Toinen jakso alkoi Akatemian osalta varsin hyvin. Palloa pystyttiin liikuttamaan keskialueen ja laitojen kautta ja näin pakottamaan kotijoukkue puolustuskannalle. Pallollinen pelaaminen oli Akatemialla toisella jaksolla jopa ensimmäistä jaksoa helpompaa sillä vastatuuleen pelattaessa pallo pyrittiin pääsääntöisesti pitämään maissa.

Kotijoukkueen alkaessa hakemaan tasoitusta hieman hanakammin sai Akatemia aikaan muutaman todella maukkaan maalintekopaikan, mutta Tobias Wentinin ja Wegye Wegyen yritykset eivät tuottaneet tulosta. Kotijoukkueen toisen jakson vaarallisin paikka tuli sekin vapaapotkusta. Laidasta maalinedustalle heitetty laakapallo jäi Noa Lehtosen purun jälkeen rangaistusalueelle ja ajautui Korsnäsin pelaajalle. Nopeasti ammutun laukauksen tielle ehti kumminkin toisen nollapelinsä putkeen pelannut "Lelo".

Ottelussa alkoi näkymään ratkaisun merkkejä kun kotijoukkueen Sadiiki Sadric tötöili itselleen kaksi täysin turhaa varoitusta viiden minuutin sisään ja joutui näin ollen ulosajetuksi. Varsinkin toinen varoitus veti jopa kotijoukkueen sanattomaksi, sillä Sadric veteli surutta pallon jo aikaa sitten pois pelannutta Valtteri Palosaarta jaloille Akatemian kulmalipun tuntumassa ja hyvin ottelun tuominneella Suad Lulicilla ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin ajaa Sadric ulos.

Juuri ennen ottelun päätöstä Akatemia pääsi vielä kaunistelemaan lukemia, kun Lukas Rasmus pelasi komean avaavan syötön Lado Angilolle, joka puolestaan vapautti Wegye Wegyen läpiajoon. Karkuun päässyt "Watse" malttoi vielä kiertää vastaan rynnänneen Korsnäs-veskarin ja sijoitti sen jälkeen pallon tyhjään maaliin .

Akatemia ei tässä ottelussa ehkä esittänyt pelillisesti parasta antiaan, mutta pääpaino ottelussa oli haastavista olosuhteista johtuen normaalia tuloshakuisempi. Siinä sitten onnistuttiinkin erinomaisesti, sillä varsinkin toisen jakson pelaaminen oli varsin kypsää eikä pallon kanssa hätäilty vaan välillä tyydyttiin vain pelaamaan kellosta aikaa pois. Hyvänä esimerkkinä siitä toimii oikeastaan ottelun viimeinen viisiminuuttinen, jonka aikana Akatemia piti palloa kotijoukkueen puolustuskolmanneksella pitkät tovit eikä antanut kotijoukkueelle mahdollisuuksia kavennuksen hakemiseen. Läpi ottelun noyrästi puolustanut ja olosuhteisiin hyvin pelinsä sopeuttanut vierailija oli sanalla sanoen jopa tyly vierasjoukkue, sillä nöyrän puolustuspelaamisen ohella vastustajan selustaan iskettiin surutta kun siihen mahdollisuus tuli ja pelaaminen pidettiin muutenkin yksinkertaisena.

Akatemia teki jälleen ottelussa kaikki sallitut viisi vaihtoa. Wegye Wegyen lisäksi varsinkin Axel Lindholm toi kentälle tullessaan paljon kamppailuvoimaa sekä aggressiivisuutta Akatemian keskikentälle. Myös Lado Angilo tuli jälleen hyvin sisään ja voitti useamman tärkeän kaksinkamppailun keskustassa. Edellä mainuttujen lisäksi kentlle tulivat loppuminuuttien ajaksi Emil Uski sekä Najeb Aliadze. Tämä osoittaa sen, että myös omista pelaajista löytyy laatua ja leveyttä sarjatason vaatimuksiin sillä yksikään vaihto ei missään nimessä heikentänyt Akatemian pelaamista.

Tulevan viikon ajan Akatemia saa keskittyä harjoitteluun, seuraavan kerran pelipaitaa vedetään päälle torstaina 9.5. jolloin vieraaksi Kippari Halliin saapuu sarjanousija NIK.

Akatemian kokoonpano:

Riku Lelo Lunkoka, Aleksi Seppälä, Oskar Ylimäki, Noa Lehtonen, Atte Rönkä (46. Wegye Wegye), Lukas Rasmus, Jouni Ahvenkoski (59. Axel Lindholm), Oskari Saviranta (72. Lado Angilo), Valtteri Palosaari (90. Emil Uski), Sampo Rintala (88. Najeb Aliadze), Tobias Wentin.

Ei liveseurantaa   

   

   

   
Tilastot
0 - 3
(0 - 2)
Akatemia
5' Maali Rintala Sampo

36' Maali Rintala Sampo

94' Maali Wegye Wegye
Lisää uutisia
Akatemia
«  Syyskuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Kategoriat