Esittely
Ottelutilastot
KPV Akatemia - PK-37, Iisalmi
2019 - Akatemia - Harjoitusottelut 2019
Klo 16:45 Kipparihalli
24
Hel

Akatemialle vieraita Iisalmesta


KPV Akatemia jatkaa valmistautumistaan III-divisioonaan sunnuntaina, kun Kokkolaan saapuu vieraaksi PK-37 Iisalmesta.

Akatemialla on edessään sunnuntaina todellinen tasonmittaus, kun vieraaksi saapuu II-divisioonaan valmistautuva Iisalmen PK-37. Jo useamman vuoden II-divisioonan keskikastiin kuulunut "PeeKoo" tarjoaa varmasti Akatemian nuorisolle mukavan haasteen päästä mittauttamaan taitojaan sarjaporrasta ylempänä pelaavaa joukkuetta vastaan.

- Hieno haaste on tulossa, vaikkei kysymyksessä olekaan virallinen ottelu. Iisalmen porukka on pelannut jo monta vuotta Kakkosen keskikastissa, eli ei todellakaan ole huono joukkue. Meillä oli alunperin tälle viikolle sovittuna harjoitusotelu toista Kolmosen porukkaa vastaan, mutta se peruuntui aika viimetinkaan. PK:lle ja Koljosen Pelelle iso kiitos, että pääsivät näin nopealla aikataululla pelaamaan, toteaa Akatemian valmennuksesta Aki Lyyski.

Akatemiassa valmistautuminen tulevaan futiskesään on mennyt pääpiirteittäin suunnitelmien mukaan. Harjoittelu on ollut aktiivista ja tähän mennessä pelatuissa otteluissa on ollut havaittavissa paljon treenikentällä hiottuja asioita.

- Ollaan pyritty harjoittelemaan kuten II-divisioonassa pelaavat joukkueer, ainakin määrällisesti. Harjoituksissa on ollut kohtalaisen hyvin porukkaa ja kovaa on ajoittain menty. Peleissä ollaan tehty tasaisesti vaihtoja, jotta jokainen pelaaja saa oman reilun mahdollisuutensa näyttää osaamistaan. Aiemmin ollaan kohdattu SJK:n U-20- sekä Jaron U-23 -joukkueet. SJK:lle hävittiin vuoden eka matsi, vastaavasti Jaro voitettiin kahdesti.

Vuoden 2019 ensimmäinen treenijakso huipentuu tähän sunnuntaina pelattavaan otteluun. Akatemiassa odotetaankin innolla sunnuntain ottelua, vaikka flunssa-aalto on pyyhkäissyt joukkueen yli lähiaikoina.

- Tottakai odotetaan tätä ottelua, nähdään vähän millainen tasoero sarjaportaiden välillä on. On ymmärrettävää että molemmilla joukkueilla on varmasti poissaoloja, eikä peli vielä ihan valmista ole. Eikä sen kuulu vielä valmista ollakaan. Meiltä on neljä poikaa reissulla ja pari kipeänä, mutta näillä näkymin saadaan vähän apuja edustusjoukkueelta testipelaajien muodossa. Ottelun jälkeen pojat pääsevät viettämään hiihtolomaa.

KPV Akatemia vs PK-37, sunnuntaina 24.2. klo 16:45.

HUOM! Otteluun on ilmainen sisäänpääsy, mutta halliin voi ottaa sisälle ainoastaan 500 ensimmäiseksi paikalle ehtinyttä.

Akatemia tasapeliin


KPV Akatemia sai sunnnutai-iltapäivänä hyvän testin, kun sarjaporrasta ylempänä pelaava Iisalmen PK-37 kävi vierailulla Kokkolassa.Ottelu päättyi vauhdikkaiden vaiheiden jälkeen 2-2 -tasatulokseen. Puoliajalle mentäessä vierailija PK-37 johti kamppailua maalein 1-2.

Kamppailu käynnistyi KPV-merkkisesti sillä ensimmäisen 20 minuutin ajan Akatemia oli käytännössä koko ajan kuskin paikalla ja pystyi pitämään palloa ongelmitta ja näin ajamaan vieraat puolustuskannalle. Akatemian pallonhallinta ei kuitenkaan tuottanut kovinkaan montaa huippuvaarallista maalintekopaikkaa, vaikka taululla olisi puoliajalle mentäessä voinut olla hyvinkin erilaiset lukemat.

Ottelun avausmaali näki päivänvalon jo ottelun 3. minuutilla. Hyvän syottöyhdistelmän päätteeksi edustusjoukkueen lainapelaajista Jessy Mena vapautti pystyjuoksuun pyrähtäneen Valtteri Palosaaren läpiajoon ja "Vade" pamautti toisella kosketuksellaan pallon iisalmelaisten maaliin. Maalin jälkeen Akatemia jatkoi painostamistaan, mutta lisämaaleja Akatemian toimesta nähty. Muutamia maalipaikkoja Akatemialle siunaantui, mutta Menan, Palosaaren tai erikoistilanteissa maalille nousseen Oskar Ylimäen yritykset eivät lisäosumia tuoneet.

Sen sijaan vierailija PK-37 pystyi hyödyntämään omat mahdollisuutensa iskien kahdesti viiden minuutin sisään. Tasoitusmaali nähtiin ottelun 30. minuutilla kun iisalmelaiset rankaisivat Akatemiaa pallonriiston jälkeen. Pallo pelattiin laidasta Doot Myanille joka leikkasi keskeen ja vapautti hyvän pystyjuoksun tehneen Ali Al-Musawin läpiajoon. Al-Musawi täräytti läpiajonsa päätteeksi pallon maaliin tasoittaen lukemat.

Kovin pitkään ei peli ehtinyt edetä ennen kuin pallo oli toistamiseen Akatemian maalissa. Tälläkin kertaa asialla oli PK:sta Al-Musawi joka toimitti iisalmelaisille tuomitun rangaistuspotkun maaliin Akatemian veskarn Riku Lelo Lun Kokan käsien kautta. Rankkari tuomittiin vierailijoille kun edustukselle näyttöjä antamassa ollut Trinidad & Tobagolaistopparii palautti pallon huolimattomasti "Lelolle", ja tämä joutui kaatamaan väliin päässeen iisalmelaispelaajan.

Toinen jakso alkoi sekin Akatemian osalta hyvissä merkeissä ja iisalmelaiset pakotettin etenemään laitojen kautta ja ristipalloja heitellen. Niissä Akatemian puolustuslinja oli vahvoilla ja voittikin suurimman osan kaksinkamppailuista. Kertaalleen Akatemian alakerrassa nukahdettiin oikein kunnolla ja Doot Myan pääsi sijoittamaan palloa käytännössä tyhjään maaliin, mutta Akatemian onneksi hänen sijoituksensa ei ollut paras mahdollinen ja pallo ajautui etusivuverkkoon.

Kotijoukkueen tasoitus nähtiin tunnin kohdalla, kun pallonriiston jälkeen Jessy Mena sekä Oskari Saviranta petasivat paikakn Adam Widjeskogille joka sijoitti pallon takanurkaaan. Widjeskog oli niin ikään edustusjoukkueesta auttamassa pienestä pelaajapulasta kärsinyttä Akatemiaa. Pelillisesti juuri Widjeskog oli avuista selkeästi lähimpänä edustusjoukkueen tasoa.

Ottelun edetessä loppuaan kohti sai Akatemia iskettyä terävillä vastaiskuilla PK:n selustaan useampaankin kertaan. Mikään ihan älytön vääryys ei olisi ollut, vaikka Akatemia olisi kolmannenkin maalin ottelussa tehnyt, mutta tällä kertaa palloa ei saatu maaliin muutamasta maukkaasta maalintekopaikasta huolimatta. Kertaalleen PK:n puolustus putsasi pallon pois maaliviivan tuntumasta ja muutaman kerran tauolla sisään vaihdettu Arthur Ferreira sai venyä tosissaan estäessään Akatemian maalintekoaikeet. Hurjan määrän erikoistilanteita saanut kotijoukkue ei pystynyt niitä hyödyntämään, vaan iso osa kulmapotkuista päättyi vierasjoukkueen purkupalloihin.

Varsin vauhdikas ottelu todisti sen, että Akatemian pelaajien tekemä työ harjoituskentällä alkaa jossain määrin jo kantamaan hedelmää. Vaikka poissa riveistä olikin useampi vakikokoonpanoon kuuluva pelaaja pystyi Akatemia haastamaan sarjatasoa korkeammalla pelaavan joukkueen niin pelillisesti kuin fyysisestikin. Varsin ennakkoluulottoman esityksen jälkeen Akatemian pelaajat siirtyvät nyt viikoksi ansaitun hiihtoloman viettoon ja harjoituksia jatketaan reilun viikon kuluttua.

Ei liveseurantaa   

   

   

   
Tilastot
Akatemia 2 - 2
(1 - 2)
PK-37, Iisalmi
Lisää uutisia
Akatemia
«  Syyskuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Kategoriat