KPV Edustus - VPS  2 - 3

Kokkola, Keskusurheilukenttä

VPS vei viimeistelyharjoituksen, KPV-VPS 2-3

Otteluraportti KPV-VPS, Veikkausliigan haastajasarja 19.10.2019

VPS vei viimeisen sarjapelin, vaasalaiset onnistuivat kääntämään ottelun itselleen lisäajalla.

Vierailija aloitti pelin isäntiä terävämmin ja pystyi luomaan painetta Pallo-Veikkojen päätyyn. Huippupaikoille raitapaidat eivät kuitenkaan juuri päässeet, ennen kuin reilun vartin jälkeen Steven Morrisey ampui pehmoisesti tuomitun rangaistuspotkun verkon perukoille.

Avausmaalin jälkeen Vihreäkin pääsi paremmin peliin mukaan ja paljon uudistunut kokoonpano alkoi löytää paremmin yhteispeliä.

Puolen tunnin kohdalla KPV painosti vahvasti ja Adam Vidjeskog puski väkisin Hendrik Helmken kulmapotkun maaliin. Vidjeskogille kauden toimen liigaosuma ja muutoinkin hyvä esitys Vihreän keskikentällä.

Jakson lopulla KPV loi parikin erinomaista paikkaa johto-osumalle, mutta vaasalaispuolustus pelasti mm. Simo Roihan ja Ishmael Yarteyn maalipaikat.

Toisella jaksolla sade sotki pelaamista ja kentällä nähtiin useita taistelupalloja. Maalinteon jälkimmäisellä puoliskolla aloitti KPV, kun Harri Heiermann ampui Timo Rauhalan tolpplaukauksen karat verkkoon. Heiermannille siis näin Vihreän liigakauden avaus- sekä päätösosuma.

VPS kuittasi tasoihin reilun tunnin kohdalla, kun Juho Lähde ampui ruuhkan takaa pallon takakulmaan. KPV haki voitto-osumaa ottelun loppuhetkille saakka, loistopaikat aukesivat mm. Roihalle ja Enoch Banzalle, mutta enempää osumia ei Vihreä pystynyt tekemään. VPS sen sijaan onnistui järkestämään hyvin ääntä pitäneille kannattajilleen ilonaihetta kauden päätöksessä, kun Samu Alanko niittasi vastahyökkäyksen päätteeksi lisäajalla vaasalaisten 2-3 voitto-osuman.

Paineeton peli märissä olosuhteissa ei noussut klassikoiden joukkoon, mutta varsin vaihdikasta peliä pikalle saapunut yleisö sai nähdä. Vihreän valmennusportaassa ei luonnollisestikaan oltu tulokseen tyytyväisiä, mutta positiivisiakin asioita ottelusta löytyi.

-”Meillä oli tänään paljon hyviä maalipaikkoja ja saatiin tärkeää peliaikaa sivussa olleille pelaajille. Meidän hyökkäyspeli oli hyvällä tasolla pitkiä jaksoja ja tehtiin sekä erikoistilannemaali että pelitilannemaali”, pohti KPV:n valmentaja Jani Uotinen peliin positiivisia puolia ottelun jälkeen.

-”Mutta tänään päästettiin liikaa maaleja, että olisimme mahdollistaneet paremman tuloksen eli ottelun lopputulos oli pettymys. Peli käsitellään nopeasti, siihen emme voi enää vaikuttaa. Otetaan opiksi virheistä ja jatketaan valmistautumista torstain vierasotteluun”, Uotinen päättää.

Veikkausliigan karsinnat siis alkavat torstaina 24.10. klo 18.30 Turussa, kun KPV ja Ykkösessä toiseksi sijoittunut TPS kohtaava kaksiosaisen karsintaotteluparin avausosassa.

kuvat: Teijo Pirttimäki

2 - 3

VPS
(1-1)
29'MaaliVidjeskog Adam
51'MaaliHeiermann Harri