Tasapeli kaksijakoisessa derbyssä, SJK-KPV 1-1

Otteluraportti SJK-KPV, Suomen Cupin karsinta 22.2.2019

Pistejako kauden toisesta Pohjanmaan derbystä

KPV:n avauskokoonpano:

Myllymäki - Josimov, Pikkarainen, Koskimaa, Kinnunen - Helmke(Vidjeskog), Shaze - Mäkelä(Mannström), Heiermann(Abdi), Banza(Mena)- Roiha

KPV oli lähellä varmistaa jatkopaikkansa Suomen Cupin puolivälieriin. Tasapelipiste SJK:n vieraana toi paikan lähelle, mutta Vihreän pitää varmaan jatkopaikkaan niistää vielä vähintään piste ensi viikon torstaina Kajaanissa pelattavasta ottelusta RoPS:a vastaan.

SJK tuli otteluun erikoisella taktiikalla; penkinpuolella oli useita nimimiehiä ja Wallsport Arenan päädyssä oli bussi parkissa. Viiden miehen puolustuslinja sekä omassa päässä makaava keskikenttälinja antoi Vihreälle pallonhallinnan lähes täysin. Kerho pyrki ilmeisesti pelaamaan pitkiä roiskaisuja uudelle kärkimiehelle Dion Acoffille.

Montaa kertaa Acoff ei päässyt karkaamaan ja KPV sai rauhassa juonia kuvioitaan hyökkäyspäässä. Helppoa pelkästään puolustavan vastustajan muurinrikkominen ei Vihreälle ollut, mutta kun ei väkisin päästy maalipaikoille, otti Hendrik Helmke ratkaisun omiin käsiinsä. ”Dico” tykitti 30 metristä pallon hienolla laukauksella tarkasti maalin kulmaan ohi Jesse Östin.

Tauolle mentiin Pallo-Veikkojen 0-1 vierasjohdossa. Toiselle jaksolle SJK teki neljä vaihtoa ja muutti pelaamisensa täysin. Vaihdosta sisään tuli nimimiestä nimimiehen perään ja joukkueen prässäys nousi korkeaksi. Jos KPV hallitsi palloa ensimmäisellä jaksolla, niin toisella jaksolla palloa piti SJK.

Vihreä puolusti kuitenkin tunnollisesti joukkueena eikä seinäjokelaisille montaa vaaran paikkaa auennut. Kaukolaukauksilla ja vapaapotkuilla joutuivat mustapaidatkin ratkaisua hakemaan. KPV:n paras tilanne syntyi kun Harri Heirmann vaputti hienosti Simo Roihan vastaiskuun, mutta Roihan sijoitus karkasi takatolpalta ohi. Kertaalleen Vihreän puolustus kuitenkin puhkaistiin. Hieman Pallo-Veikkojen parhaan paikan jälkeen SJK prässäsi kovaa keskialueella ja pääsi pallonristoon. Terävän syöttelyn jälkeen pallo pelattiin keskelle Deniys Oliinykille, jolla oli helppo työ viimeistellä tasoitus.

Tasapeli siis jäi myös lopputulokseksi, mikä tarkoittaa SJK:n taipaleen päättymistä Suomen Cupin karsinnassa ja KPV:n osalta jännitettävää jää vielä ensi viikon torstain otteluun Rovaniemen Palloseuraa vastaan. Piste Kajaanissa pelattavasta ottelusta riittäisi varmaan jatkopaikkaan.

KPV:n valmennus oli pisteeseen tiukan puolustamisjakson jälkeen kuitenkin tyytyväinen.

-”Jatkumo edellisille cupin peleille sen suhteen, että niin sanottuja maalin pelejä kaikki. SJK:n todella passiivisen ensimmäisen jakson jälkeen normaalimpi toinen jakso”, Jarmo Korhonen KPV:n oenkin päästä analysoi ottelua.

-”Meillä oli hyvä mahdollisuus oli lyödä 2-0, ja heti perään harmittava pallonmenetys kriittisellä alueella päästi SJK:n tasoihin. Vierashallissa paikallispelistä piste on kohtuullinen tulos. Ja asemat cupin jatkopelien suhteen jopa himpun verran vahvemmat”, ”Jamo” summasi tilannetta päätösvihellyksen jälkeen.

Jokkueen asenne ja työmoraali puolustuspelissä lämmitti erityisesti valmennusjohdon mieltä.

-”Joukkueen sitoutuminen ja työmoraali on valtava, sen päälle on hyvä rakentaa jatkoa. Vielä vaan pitää olla enemmän kanttia huolehtia nöyrästi pallosta, antaa tukea pallolliselle aktiivisemmin, jotta pysymme pallossa kiinni myös paineen alla”, Korhonen päättää.

Suomen Cupin karsinnan päätösottelu KPV:n osalta pelataan siis ensi viikon torstaina Kajaanissa.

Kuvat: Olli-Matti Matihalti

SJK

1 - 1

(0-1)
36'MaaliHelmke Hendrik