Esittely
Ottelutilastot
VPS - KPV Edustus
2019 - Edustus - Miesten Suomen Cup - Veikkausliigan karsinta
Klo 17:45 Fennia Arena
16
Hel

Cupissa vieraspelejä, VPS-KPV La 16.2. klo 17.45!


Otteluennakko VPS-KPV, Suomen Cup karsinta, 16.2.2019

Kauden ensimmäinen derby!

KPV matkustaa lauantaina Vaasaan, missä Suomen Cupin karsintalohkon ottelussa vastaan asettuu jatkopaikkansa jo varmistanut VPS.

Vaasalaiset ovat olleet Cupissa hurjassa vireessä. Raitapaidat ovat kaataneet RoPS:n, KuPS:n sekä SJK:n ja pistesarake näyttää Vepsulla jo täyttä yhdeksää pistettä kolmen pelatun ottelun jälkeen.

KPV on tahkonnut Cupissa kaksi ottelua, joista pisteitä on plakkarissa yksi. Kuopion Palloseuralta Vihreä onnistui nappaamaan pisteen, Tampereen Ilves sen sijaan väänsi Kipparihallista 1-2 vierasvoiton, vaikka ottelun avausjaksolla Pallo-Veikot esittikin talven parasta peliään.

Lauantain otteluun Vihreä pääsee hyökkäämään hyvän harjoitusjakson siivittämänä, ja kokoonpanossa saatetaan nähdä jo syksyisestä jalkamurtumastaan hyvää vauhtia kuntoutunut Sebastian Mannström.

KPV on valmistautunut vierasotteluiden putkeen tarkasti, sillä myös Veikkausliigan kausi avataan peräti kuudella Kokkolan ulkopuolella pelattavalla ottelulla.

-”Kahden kotipelin jälkeen on edessä useampi vierasottelu ja nämä ovat meille todella tärkeitä tapahtumia. Tulemme pelaamaan liigassa lähes koko ensimmäisen kierroksen vieraskentällä, joten näiden otteluiden merkitys jo pelkästään valmistautumisen suhteen on merkittävä”, KPV:n valmentaja Jarmo Korhonen pohtii ottelun alla.

-”Lisäksi saamme lisäkokemusta Pohjanmaan derbyjen suhteen, VPS huomenna ja viikon päästä SJK”, Korhonen maalaa jo huhtikuun ensimmäisiä paikallisotteluita.

VPS-KPV lauantaina 16.2. klo 17.45 alkaen.

Huomiona, Vaasan Fennia Arenalle mahtuu vain 450 katsojaa, joten ottelulippu kannattaa hankkia etukäteen. nnakkolipunmyynti on käynnissä osoitteessa www.vepsu.fi.

Mikäli et pääse paikan päälle kannustamaan Vihreää, ottelua voi seurata suorana isolta screeniltä Westissä, KPV:n virallisessa vieraspelikatsomossa Rantakadulla.

Voitto Vaasasta Suomen Cupin derbyssä, VPS-KPV 0-1 !


Otteluraportti VPS-KPV, Suomen Cup karsinta 16.2.2019

Avausvoitto derbystä komealla osumalla

KPV:n avauskokoonpano:

Marttinen - Kinnunen, Josimov, Koskimaa, Abdi - Helmke, Shaze - Mäkelä, Heiermann, Banza - Roiha.

KPV nappasi avausvoittonsa Suomen Cupin karsintavaiheessa, kun Vihreä aiheutti ensimmäiset pistemenetykset Vaasan Palloseuralle. Harri Heiermannin upean laukauksen turvin voittonumerot kirjattiin Pallo-Veikoille 0-1.

Ottelu aaltoili talvipelille tyypillisesti molempien joukkuieden hallintajaksoina. Launantai-illassa nähtiin useampia hyviä suoriuksia ja muutamia virheitä puolin ja toisin.

Ottelun loppupuolella isäntäjoukkue hallitsi pallollista peliä, mutta Vihreän pelaaminen oli jälleen parantunut parilla pykälällä edellisestä, eikä vaasalaisia päästetty maalin makuun.

KPV sen sijaanmaalinteossa onnistui. Fennia Arenan pelikello oli ehtinyt käydä ensimmäisen vartin verran, kun KPV:n ajoittain erinomaisesti toiminut prässipeli tuotti tulosta. Honar Abdi pakotti yhdessä kolmen muun vihreäpidan kanssa VPS:n puolustuksen huonoon syöttöön. Väliin Simo Roiha, joka pudotti pallon rinnallaan Heiermannille. ”Dirty” otti nätisti yhden sivuun ja ampui taitavasti vasemmalla jalalla pallon Vepsun maalin yläkulmaan. Talven komein osuma!

Ottelu jatkui maalin jälkeen tasaisena, loppupuolella ysikymppistä VPS painosti enemmän hakiessaan tasoitusosumaa, mutta Vihreä pelasi hyvin joukkueena ja puolusti isännät pois pahimmilta paikoilta.

Lähimpänä lisäosumia olivat vaasalaisista Momodou Sarr, jonka keskitys leijaili aina takatolppaan saakka sekä Samba Sillah, jonka yrityksen Teppo Marttinen torjui hyvin. Vihreästä Milos Josimovin vapaapotku oli vaarallinen, mutt Martin Kompalla kuitenkin venyi torjuntaan. Viimeiselle vartille sisään vaihdettu, loukkaantumisestaan toipunut Sebastian Mannström pääsi myös lopussa hyvään vetopaikkaan, mutta laukaus karkasi hieman takatolpan ohi.

Lopun painostuksesta huolimatta Pallo-Veikkojen maali säilyi koskemattomana, ja näin Palloseuralle Cupin ensimmäinen tappio ja vastaavasti Vihreälle ensimmäinen täysi pistepotti. Voiton myötä KPV on hyvin mukana taistelussa Suomen Cupin jatkopaikoista.

KPV:n leirissä pisteet luonnollisesti kelpasivat.

-”Siinä oli paikat naulata peli toisella jaksolla. Olisi paine helpottanut omassa päässä. Silloin kun ei itse pysty hallitsemaan pallollista peliä, on tärkeää pitää itse ohjat puolustus suuntaan hallussa”, Vihreän valmentaja Jarmo Korhonen pohti voittoisan ottelun kulkua.

-”Joskus ollaan ahtaalla, siitäkin pitää selvitä. Yhdessä se on aina helpompaa tehdä, ja sitä tämä joukkue teki tänään yhtenäisesti”, Korhonen kiitteli omiaan.

KPV jatkaa Suomen Cupin karsintalohkon otteluita seuraavan kerran ensi viikon perjantaina 22.2., jolloin Vihreä kohtaa toisessa Pohjanmaan derbyssä SJK:n.

Ei liveseurantaa


   

   

   

   
Tilastot
0 - 1
(0-1)
Edustus
16' Maali Heiermann Harri
Lisää uutisia
Edustus
«  Heinäkuu   »
Kategoriat