FC Inter - KPV Edustus   2 - 1

Veritas Stadion, Turku

Inter väänsi väkisin voittoon, FC Inter-KPV 2-1

Otteluraportti FC Inter-KPV, Veikkausliiga 26.8.2019

FC Inter osoitti miksi se taistelee tällä kaudella tosissaan Veikkausliigan voitosta. Sinimustat väänsivät väkisin ohi muutamaa minuuttia KPV:n tasoitusosuman jälkeen.

Aivan ottelun alussa Vihreällä oli synkkä hetki, kun reilun kolmen minuutin kohdalla Niko Markkula vapautti tarkalla pystysyötöllä Mika Ojalan oikealta laidalta läpi. Tarkka ja matala keskitys löysi KPV:n maalinedustalle taitavasti juosseen Timo Furuholmin, joka jatkoi pallon etutolpalta verkkoon. Nopean avausmaalin jälkeen KPV pääsi paremmin peliin mukaan ja Vihreä pystyi luomaan muutaman vaarallisen tilanteen isäntien maalille, mutta tasoitusosumaa ei avausjaksolla nähty. Paras tekopaikka aukesi Ishmael Yarteylle, joka pääsi Isaac Shazen hyvästä syötöstä puolittain läpi ja ampui oikeallaan pallon hieman takatolpan ohitse. Isäntien parhaat tilanteet tulivat lähinnä kaukolaukauksilla, mutta Teppo Marttinen torjuin mm. Filip Valencicin laukauksen.

Toisella jaksolla Inter nopeutti omaa pelaamistaan ja varsinkin jakson alussa Inter oli vaarallinen. Milos Josimov katkaisi Mika Ojalan sijoituksen, Marttinen torjui Ojalan vapaapotkun ja Furuholmin pusku meni hieman takatolpan ohi. Noin vartin pelin jälkeen Vihreä pääsi paremmin kiinni peliin myös toisella puoliajalla. Ensin Interin maalivahti Niklas Moisander torjui Hendrik Helmken vapaapotkun ja 80. minuutilla KPV pääsi iskemään tasoituksen. Simo Roiha avasi hyvin oikealle ja Ishmael Yartey hassutti Miro Tenhon ja ampui voimalla pallon takayläkulmaan ja tilanteeksi 1-1.

Mutta väkivahva Inter väänsi itsensä ohi, kun pelikello kääntyi 86. minuutille. Oikealta annetun kulmapotkun jälkeen Vihreä ei saanut tilannetta purettua, vaan pallo jäi pomppimaan Pallo-Veikkojen boksiin ja Connor Ruane pääsi toisella yrittämällään naulaamaan pallon KPV maalin kattoon. Lopussa Allbion Ademin oli vielä päästä kaunisteleman loppulukemia, mutta Marttinen torjui.

Inter siis voittoon maaelin 2-1 ja samalla sarjakärkeen. Vihreä jahtaa lisäpisteitä runkosarjassa vielä kotiottelulla Venetsialaislauantaina, kun FC Honka saapuu vieraaksi Keskuskentälle la 31.8.2019 klo 15.00.

FC Inter

2 - 1

(1-0)
79'MaaliYartey Ishmael