KPV Edustus - HJK  2 - 1

Kokkola, Keskusurheilukenttä

Ennätysyleisö ja komea voitto, KPV-HJK 2-1

Otteluraportti KPV-HJK, Veikkausliiga 18.8.2019

Vihreä nappasi kovan päänahan, kun puolustava mestari HJK taipui märällä, mutta huippukuntoisella Keskuskentällä maalein 2-1. Kauden ennätysyleisö, 3018 katsojaa järjesti Green Familyn johdolla ottelulle huikeat puitteet ja yksi kauden hienoimmista tifoista nähtiin ottelun alkaessa.

KPV aloitti ottelun ennakkoluulottomasti ja painoi peliä väkevästi vieraiden päätyyn. Ensimmäisen vartin vahvan painostusjakson aikana, Vihreä sai mm. kertaalleen pallon pystypuuhun ja pariin otteeseen klubipuolustus siivosi pallon maaliviivan tuntumasta. Parhaat tontit aukesivat Hendrik Helmkelle ja Patrick Byskatalle, mutta vielä ei reppu heilunut. Vierailijan vaarallisimman paikan leipoi Petteri Forsell, jonka hyvästä läpisyötöstä Sekou Camara oli päästä maalintekoon, mutta Teppo Marttinen ehti vastaantulollaan väliin.

Vihreä pelasi avausjaksolla aktiivisesti ja varsinkin erinomaisen debyytin Pallo-Veikkojen vasemmalla laidalla pelannut Hysen Memolla nousi vaarallisesti mukaan hyökkäyksiin. 40. minuutilla Memolla pelasi hienon seinän Helmken kanssa ja sai taidokkaan jatkon juoksulinjalleen HJK:n puolustuslinjan taakse. Klubipuolustus kaatoi Memollan, mutta tuore vahvistus onnistui kaatuessaanki ohittamaan HJK vahti Maksim Rudakovin. Näin KPV pääsi hienosti johtoasemassa tauolle.

Toisen jakson alun KPV pelasi edelleen vahvasti, mutta myös vierailija alkoi päästä enemmän maalipaikoille. Ensin Helmke pääsi hyvään vetopaikkaan, mutta laukaus karkasi yli maalin, ja muutamaa minuuttia myöhemmin toisessa päässä Riku Riski ampui Daniel O’Shaughnessyn loistavasta syötöstä ylärimaan. Jakson edetessä Klubi löi lisää painetta ja reilun tunnin kohdalla vierailijalla oli pidempi painostusjakso KPV:n joutuessa puolustamaan liian syvällä omalla alueellaan.

Klubi sai kaipaamansa tasoituksen reilun 70 minuutin pelin jälkeen, kun O’Shaughnessyn kova ja pitkä sivurajaheitto karkasi Marttisen näpeistä ja vaihdosta sisään tullut Tim Väyrynen sai helposti maalata numerot 1-1. Mutta Vihreä ei tilanteesta lannistunut vaan pystyi kääntämään peliä tasoituksen jälkeen jälleen enemmän vierailijan päätyyn.

Ja palkintokin tuli, kun hyvä useamman pelaajan prässipeli tuotti virheen helsinkiläisten maalivahti Rudakoville, Ishmael Yartey haistoi tilanteen ja pääsi iskemään isännät jälleen johtoasemaan. Yarteylle jo kolmas maali neljässä ottelussa Vihreän paidassa.

HJK viritteli kiriä, mutta vaarallisemmat paikat lisäosumiin nähtiin KPV:n vaarallisista vastahyökkäyksistä. Klubin pahimmat lähentelyt kilpistyivät viimeistään Vihreän puolustuksen uhrautuviin liukuihin.

Näin loppulukemat kotijoukkueelle hienosti 2-1 ja tärkeät kolme sarjapistettä Pallo-Veikkojen laariin. Tasainen ottelu, jossa maalikehikot, lahjamaalit, kulmapotkut ja rikkeetkin menivät tasan, mutta KPV pelasi joukkueena paremmin ja ansaitsi voittonsa.

KPV:n valmennus oli luonnollisesti hyvillä fiiliksillä ottelun jälkeen.

-”Oli erittäin hieno tapahtuma ja saatiin tärkeät kolme pistettä kauden ennätysyleisön edessä. Puolustettiin joukkueena hyvin ja oltiin tiiviimpänä joukkeena kentällä kuin aiemmin”, KPV:n päävalmentaja Jani Uotinen pohti voiton takeita.

-”Tehtiin maalit pitkästä hyökkäyksestä ja korkealla prässillä, ja maalipaikkoja useampaankin maaliin pelissä. Meidän hyökkäyspelaaminen oli paremmalla tasolla kuin edellisessä ottelussa”, Uotinen analysoi onnistunutta peliä.

-”Nyt vain jatketaan hyvää työtä treenikentällä ja aletaan valmistautumaan maanantain vierasotteluun Interiä vastaan”, käänsi Uotinen katsetta jo tulevaan.

Tärkeät ottelut jatkuvat ensi viikon maanantaina, kun Vihreä vierailee sarjan kärjessä keikkuvan Turun Interin vieraana. Ottelu tietysti jälleen suorana isolta Screeniltä Westissä, KPV:n virallisessa vieraspelikatsomossa Rantakadulla, sekä Ruutu+ palvelussa.

2 - 1

HJK
(1-0)
40'MaaliMemolla Hysen
78'MaaliYartey Ishmael