4
ELO
17.00
Edustus, Veikkausliiga

FC Lahti - KPV Edustus   1 - 0

Lahden Stadion

Ei pisteitä alivoimalla, FC Lahti-KPV 1-0

Otteluraportti FC Lahti-KPV, Veikkausliiga 4.8.2019

Vajaamiehinen KPV jäi pisteittä Lahdessa, kun isäntäjoukkue FC Lahti survoi miesylivoimalla maalin voiton sunnuntain liigamatsissa.

Vihreä aloitti pelin hapuillen, useampi harhasyöttö vaarallisilla paikoilla ja pomputtelua siellä sun täällä, mutta vieraiden onneksi Lahti ei pystynyt alun hermostuneisuudesta Pallo-Veikkoja rokottamaan.

Ottelun edetessä KPV sai paremmin otetta pelistä ja pystyi rakentamaan muutaman vaarallisen tilanteen isäntien maalille. Lähimmäksi pääsivät lähietäisyydeltä puskenut Adam Vidjeskog ja pariinkin otteeseen laukaisupaikoille päässeet Joni Mäkelä ja Ishmael Yartey. Isäntien vaarallisin paikka aukesi vastahyökkäyksestä Gael Etockille, mutta Teppo Marttinen torjui hienosti.

Avauspuolikkaan lopulla ottelu sai ratkaisevan tuntuisen käänteen, kun vierailijan Hendrik Helmke otti toisen keltaisen korttinsa kymmenen minuutin sisään, estettyään liian läheltä isäntien vapaapotkun antamisen keskialueella. Helmke suihkun puolelle ja Pallo-Veikot alivoimalle jo avausjaksolla.

Erotuomarin kortti oli tänään herkässä, eikä Vihreä osannut siihen mukautua; koko keskikentän kolmikko oli laputettu jo puolen tunnin pelin jälkeen. Oikein vihelletyt virheet, mutta harmillisesti tiukka linja ei jakautunut tänään tasaisesti. Varsinkin isäntien vasen laita sai rapata melkoisen surutta, mm.Teemu Penninkangas katkoi kolmeen otteeseen väärin ottein selvät KPV:n hyökkäykset saamatta puhutteluakaan, saati varoitusta.

Yhtä kaikki virheistä laput ja Vihreä joutui vajaalla toiselle jaksolle. Ja puolustustaisteluksi ottelukin väkisin kääntyi. Alivoimallakin Pallo-Veikot pystyi tosin muutaman maukkaan maalipaikan rakentamaan, mutta tällä kertaa palloa ei verkkoon saatu.

Lahti pystyi miesylivoimalla painamaan peliä väkevästi vierailijan päätyyn, lähinnä tilanteet päättyivät kaukolaukauksiin, joista maalia kohti suuntautuneissa pidemmän korren veti Teppo Marttinen.

77.minuutilla kuitenkin lahtelaisten painostus tuotti tulosta, kun Josu vapautti vasemmalta laidalta Jasin Assehnoun, joka purjehti aina päätyviivalle saakka Vihreän boksissa. Näppärä syöttö lähes maaliviivalle vapaaksi karanneelle Jeronimo Amionelle, jolla oli helppo työ siirtää pallo maalin perukoille.

Lopussa KPV haki tasoitusta riskilläkin, ja molemmissa päissä nähtiin vaaranpaikkoja, mutta lisämaaleja sen sijaan ei nähty. Jälleen Vihreällä oli ottelussa mahdollisuuksia maalintekoon, mutta nollille jäätiin niin maaleissa kuin pisteissäkin. Äärimmäisen tärkeä ottelu HIFK:ta vastaan on luvassa jo tulevana perjantaina, joten kauaa ei pysty tappiota murehtimaan, heti vain uutta matoa koukkuun.

Vihreän valmentaja Jani Uotinen näki pelissä tappiosta huolimatta positiivisiakin puolia.

-”Ekan jakson peliin olin tyytyväinen, ihan alkua lukuunottamatta, meillä oli siinä alussa vähän hermostunutta. Luotiin kuitenkin hyvin maalipaikkoja ja puolustettiin joukkueena ja pidettiin Lahti pois maalipaikoilta ekalla jaksolla”, Uotinen näki pelin kulkua.

-”Vajaalla taisteltiin toinen jakso, mutta se ei lopulta riittänyt edes yhteen pisteeseen. Tämä täytyy nopeasti vaan unohtaa ja alkaa keskittymään perjantain HIFK matsiin”, käänsi Uotinen katsetta jo tulevaan otteluun.

Veikkausliiga jatkuu Pallo-Veikkojen osalta siis jo tulevana perjantaina, kun Vihreä kohtaa isolla kirkolla HIFK:n.

Tilastot
FC Lahti

1 - 0

(0-0)

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista

KPV:n Juniorit Ry


KPV Klubi

Antti Chydeniuksenkatu 71

67100 Kokkola