Tapiolan N 1

AVAUSVOITTO, Honka-KPV 0-1 !

Otteluraportti Honka-KPV, 2.6.2019 Veikkausliiga

Helpottava avausvoitto hyvällä taistelulla

KPV nappasi kaivatun avausvoittonsa Espoossa Hongan kustannuksella. Ottelun voittomaalin iski jo pelin 8. minuutilla Simo Roiha.

Vihreä aloitti ottelun hermostuneesti ja isäntäjoukkue Honka aiheutti kovasti harmia Pallo-Veikkojen puolustukselle aktiivisella prässipelillä. Ensimmäinen maalipaikka aukesi jo 30 sekunnin pelinjälkeen, kun syöttökuvion päätteeksi honkalaukaus lipui hieman etutolpan ohitse. Muutama muukin vaaran paikka aukesi Vihreän maalille, mutta Teppo Marttinen ja ylärimakin estivät honkalaisten maalintekoaikeet.

Vajaan kymmenen minuutin alkukankeuden jälkeen KPV pääsi myös paremmin peiliin mukaan ja eriomainen pallonriisto tuotti ottelun avausmaalin ottelun 8. minuutilla. Sebastian Mannströn ehti väliin Hongan hätäisesti annettuun lyhyeen vapaapotkuun ja Sebu katkaisi espoolaisyötön. Pallo Hendrik Helmkelle, joka vapautti hienosti toppareiden väliin ehtineen Simo Roihan. Roiha pamautti pallon voimalla takayläkulmaan ja Vihreä pääsi ottelussa johtoasemaan.

Honka piti palloa ja pyrki luomaan painetta KPV:n puolustuslinjalle, mutta tiiviisti pelaten Vihreä sai pakotettua Hongan vain näennäiseen hallintaan muodon ulkopuolella. Toisella jaksolla pelin kuva jatkui lähes identtisenä ja uhrautuvasti puolustanut KPV sai lopussa muutaman paikan ratkaista ottelu. Vaihdosta kärkimieheksi tullut Yessy Mena pääsi pariinkin otteeseen nokikkain Honkavahti Tim Murrayn kanssa, mutta kolumbialainen ei onnistunut viimeistelemään.

Enempää maaleija ei ottelussa nähty, joten Vihreälle kaivattu avausvoitto Veikkausliigassa maalein 0-1.

-"Tarkoitus oli pystyä haavoittaan Honkaa enemmän pallollisena ja luoda ylivoimia kentän tietyille osa-alueille. Tänään se jäi vähemmälle ja suurilta osin Hongan aktiivisen prässin johdosta. Alkuun vähän hermoiltiin ja annettiin hongalle muutama paikka jotka kuitenkin selvitettiin" KPV:n tuore vastuuvalmentaja Niko Kalliokoski kommentoi ottelun alkua.

-"Saatiin tärkeä johtomaali nopean tilanteenvaihdon seurauksesta ja tämä ajoi vastustajan takaa-ajoasemaan. Jätkät veti kuitenkin jalkoja säästelemättä ja isolla sydämellä ja tämä teki Hongan murtautumisen vaikeaksi", Kalliokoski pohti ottelun ratkaisua.

-"Lopussa oli 3 hyvää paikkaa tehdä 0-2 , mutta tämäkin riitti tänään. Nyt vedetään muutama päivä happea ja sen jälkeen jatkuu työnteko kun Inter saapuu maajoukkuetauon jälkeen Kokkolaan", Kalliokoski päättää.

Veikkausliiga pitää maaottelutaukoa seuraavan viikonlopun yli, samalla myös KPV puhaltaa hieman. Seuraavan kerran Vihreä on tositoimissa sunnuntaina 16.6. klo 18.30, kun Kokkolan Keskuskentälle saapuu sarjan kärkijoukkueisiin tällä hetkellä lukeutuva Turun Inter. Samalla pelataan tämän kauden PerhePeli yhteistyössä HalpaHallin kanssa, eli perheen pienimmille luvassa kaikenlaista mukavaa aina pomppulinnoista lähtien.