Ison kentän haasteita Kokkola Cupissa
22.7.2019 11:15 Uutiset / D06-tytöt

Ison kentän kuvioita

Kokkola Cupissa 2019 saatiin pieni maistiainen tulevasta, kun joukkue otti osaa vuotta vanhempien tyttöjen ison kentän sarjaan.

Tavoitteena oli saada tuntumaa isolle kentälle ja kovia pelejä vuotta vanhempia tyttöjä vastaan. Joukkueella oli alla muutamia ison kentän harjoitusotteluita, mutta nyt testattiin ensimmäistä kertaa oppeja sitten tositilanteessa.

Otteluiden kuva muodostui hyvin samaksi koko turnauksen osalta. Kaikki pelit alkoivat hyvin ja hyvällä intensiteetillä; pallo ja pelaajat liikkuivat aktiivisesti ja tekivät samalla vastustajan pelaamisen hankalaksi. Ensimmäisessä ottelussa oltiin hyvin lähellä yllättää saman seuran T05 joukkue, mutta niin vain vastustaja onnistui puristamaan voiton lukemin 2-1.

Toisessa ottelussa vastaan asettui HJS, joka oli ennakkoon sarjan kovin joukkue. Alku oli taas lupaava ja vastustajan valmentajakin antoi tytöille positiivista palautetta ensimmäisen vartin osalta. Sitten HJS:n kokemus ja fyysisyys alkoivat näkymään ja joukkue paineli lopulta selvään voittoon lukemin 6-1.

Perjantain ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui tuttu HBK, joka oli aikaisemmin talvella lyöty ison kentän harjoitusottelussa. Nyt HBK maksoi kalavelat KPV:lle maalein 3-0. Tämä tulos tiesi sitä, että joukkueen olisi voitettava seuraavassa pelissä vastaantuleva RoPs, jotta mahdollisuus jatkopeleihin olisi säilynyt. Joukkue pelasikin hyvin ja antoi mahtavan vastuksen joukkueelle, jossa osa pelaajista oli pari vuotta vanhempia. Avausmaalin jälkeen johtoasema säilyi loppuminuuteille saakka. Silloin RoPs pääsi kuitenkin rankaisemaan ensin KPV:n omasta virheestä ja aivan viimeisellä minuutilla tehdyn hienon vapaapotkumaalin muodossa. Tuloksena riipaiseva 2-1 tappio ja samalla jatkopelit jäivät saavuttamatta.

Lauantain ainoassa pelissä joukkue kävi sitten hakemassa turnauksen avausvoiton hoitelemalla TP-47 luvuin 2-0. Lopullinen sijoitus kuuden joukkueen sarjassa oli siis viides.

Iso kenttä asettaa isommat haasteet monessa suhteessa ja tästä saatiin hyvää oppia seuraavalle kaudelle. Kentällä sijoittuminen korostuu entisestään ja työmäärä kasvaa jokaisella pelipaikalla. Isompi pallokoko ja isot maalit antavat myös oman mausteensa peliin. Kaiken kaikkiaan tästä on taas hyvä jatkaa harjoituksia kohti ison kentän pelejä.

Helteisin cup- terveisin,

Jarno


   
Lisää uutisia
D06-tytöt
«  Helmikuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829
 
Kategoriat